Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
Caravana Docuart anunță orașele și filmele celei de-a 4-a ediții
(Cinema)
Asociatia pentru film documentar romanesc Docuart organizeaza in perioada martie - iunie 2017 cea de-a 4-a editie a Caravanei Docuart. In cadrul acesteia sunt anuntate proiectii la Brasov, Cluj-Napoca, Timisoara, Satu Mare, Gherla, Targu Jiu, Arad si Valenii de Munte.
Caravana reprezinta o extensie a festivalului Bucuresti Docuart Fest (BDF), din cadrul caruia este extrasa o selectie de filme pe care proiectul le face cunoscute publicului cinefil in mai multe orase ale tarii. In 2017, evenimentul adauga destinatii noi pe harta, urmarindu-si telul de a aduce filmul documentar romanesc in zone in care fenomenul cinematografic este aproape inexistent. 

Productiile inscrise pe lista Caravanei apartin unor tineri regizori romani si unora consacrati deopotriva, majoritatea premiate la Docuart Fest 2016. In aceasta selectie se disting suflul tanar si viziunea cineastilor la inceput de drum. Din acest segment fac parte filme precum 10:34 to Belgrade (R. Ioana Grigore), Stories in Tea Cups (R. Mirona Radu), Perfection is Forever (R. Mara Trifu) sau Capoeira, dansul libertatii (R. Rista Enxhi). Unele sunt coproductii cu Marea Britanie, China si Serbia si ating teme sociale, politice si filosofice. 

Lista filmelor continua cu Proiectionistul, un documentar hibrid in regia lui Norbert Fodor, Ultimul caldarar (R. Cosmin Bumbut si Elena Stancu) – un film despre o meserie pierduta, premiat pentru cea mai buna imagine la BDF 2016, Imagini din Vis (R. Sorin Luca) – castigatorul marelui trofeu Docuart pentru „povestea unui personaj cat o lume”, Angela (R. Botond Pusok) – un fragment de viata din sanul unei minoritati, 100 de movile prin care regizorul Max Ciorba propune o calatorie antropologica prin muzica romaneasca de astazi, Doar o rasuflare (R. Monica Lazurean-Gorgan) - film despre iubire si credinta - si Un film mai putin vesel, mai mult trist, poetic si sfatos (R. Cornel Mihalache) proiectat in sectiunea „Variatiuni, despre oameni si locuri”, in premiera, la Docuart Fest 2016.

„Selectia de filme din aceasta editie formeaza un colaj de realitati care sunt vag sau deloc cunoscute, realitati spre care dorim sa atragem privirile si mintile oamenilor. Caravana Docuart intentioneaza sa faca mai cunoscut farmecul documentarelor vii si cuprinzatoare, dupa cum le-am perceput in editia de festival ce-a trecut”,

spune Daniela Apostol, presedintele asociatiei Docuart.

Proiectiilor li se vor alatura si realizatorii filmelor pentru sesiuni de intrebari si raspunsuri cu publicul. Acest proiect are ca scop popularizarea si incurajarea productiei de documentar romanesc, stimuland atat regizorii, cat si spectatorii in desfasurarea evenimentului. 

Caravana Docuart este co-finantata de Centrul National al Cinematografiei (CNC) si Administratia Fondului Cultural National (AFCN). 
Accesul la proiectiile Caravanei este liber.

caravana-docuart4


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate