Olga Delia Mateescu este „mostenitoarea” de la Teatrul Coquette. Mireille Petit, o femeie misterioasa si plina de farmec isi indeplineste visul de o viata, acela de a locui in Paris si a fi cetatean francez. Ce a sacrificat ea pentru acest vis? A devenit captiva in propriul vis, fara a mai exista cale de scapare si e ca si o pasare intr-o colivie de aur.
In urma unei calatorii in Martinica, o sora se substituie celeilalte, mizand pe asemanarea fizica dintre ele. De aici incep sa apara pericolele de a fi descoperita si acum trecutul secret al surorii o ia prin surprindere, punand-o in situatii care mai de care mai dificile. Ea tine un jurnal video pentru a-si alina singuratatea. Cui i se poate destainui?
„Mostenirea” de Lucia Verona este un spectacol plin de surprize si mister, elegant, o combinatie intre comedie, drama si mister, un spectacol cu gust de sampanie. in ce consta mostenirea? Cine, ce si de la cine mosteneste?
Cu: Olga Delia Mateescu
Scenografia: Daniel Divrician
Regia: Ingrid Bonta
Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro
Duminica 19 februarie 2017 la ora 11.00
Printesa si bobul de mazare
Spectacolul este pus in scena dupa frumosul basm scris de H. C. Andersen, cu un umor adecvat copiilor.
Printul (putin mofturos, fie vorba intre noi) trebuie convins sa se casatoreasca pentru binele imparatiei. Cum isi gaseste printul perechea, daca el nici nu vrea sa auda de insuratoare? Se pare ca nici una dintre printese nu este cea potrivita, pentru ca el isi doreste o printesa adevarata. Cum se poate dovedi ca o printesa este printesa adevarata?
Se intampla insa un sir intreg de coincidente, care fac ca intr-o seara, pe furtuna, la poarta palatului sa bata o frumoasa fata. Sa fie ea oare cea aleasa? La ce probe este supusa? Vom vedea daca imparateasa va reusi sa ridice blestemul ursitoarei asupra printului.
Un spectacol care readuce in prim plan unul dintre frumoasele basme ale copilariei. Ii invitam pe copiii de toate varstele sa se bucure de el!
Distributie: Ruxandra Balasu, Mihai Capatina si Ingrid Bonta
Scenografia: Daniel Divrician
Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro
Duminica 19 februarie 2017 la ora 18.30
Chororo – muzica Europei dincolo de prejudecati
Lansarea filmului de animatie de scurt metraj “Chororro” va avea loc in aceeasi seara cu spectacolul “Magnolii si Cianura” de Olga Delia Mateescu, si va invitam la o seara culturala, destinsa, la un ceai cald, si la o seara cu mult mult umor. Sunteti asteptati incepand cu ora 18.00 la Teatrul Coquette. In foaier va avea loc proectia filmului, iar apoi sunteti invitati in sala de spectacol.
Filmul de animatie Chororo dezvolta povestea unui baiat de etnie rroma, care in timpul celui de-al doilea razboi mondial, calatoreste de la Bucuresti la Paris, printr-o Europa sfasiata de razboi, sperand sa isi gaseasca idolul: renumitul chitarist de jazz, Django Reinhardt. Calatoria ii va schimba viata pentru totdeauna…
Filmul, in regia lui Valentin Urziceanu, este o aventura in timpul anilor ‘40 cand a fost o situatie delicata, in special pentru evrei si romi, care au fost perceputi diferit, in functie de zona geografica. Productia de animatie reda cu exactitate acele vremuri tulburi, acest lucru fiind posibil gratie unui proces de documentare. In acest proces au fost colectate scrieri, documente si fotografii care au fost redate cu fidelitate, cum ar fi traditiile si obiceiurile romilor, muzica compusa si interpretata de ei, muzica specifica a altor popoare din Europa, arhitectura, imbracaminte si viata si muzica lui Django Reinhardt.
Proiectul "Chororo – muzica Europei dincolo de prejudecati" are drept scop promovarea diversitatii in cultura si arta din patrimoniul cultural european, createrea dialogului cultural si protejarea identitatii europene prin intelegerea diversitatii culturale. Acesta a fost finantat printr-un grant din Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernului Romaniei, programul PA17 / RO13 .
Producatorul, ABI-Fundatie, cu sprijinul partenerului sau norvegian, Romers Rettigheter - un ONG care are ca activitate principala protejarea drepturilor romilor, a dorit sa creasca gradul de constientizare a diversitatii culturale, promovarea educatiei prin arta si cultura la un public mai larg, sa consolideze dialogul intercultural si sa sporeasca si sa promoveze istoria culturala a minoritatilor prin documentarea istoriei si a patrimoniului cultural european.
Duminica 19 februarie 2017 la ora 19.00
Magnolii si Cianura de Olga Delia Mateescu
O comedie politista, un spectacol labirint dar nu unul spatial ci unul cu ite si ate incurcate. Care sunt suspectii? Care este criminalul sau criminalii sau criminala sau criminalele? Care sunt indiciile?
Teatrul Coquette va propune o mica excursie in lumea misterelor. Cineva raporteaza gasirea unui cadavru, care dispare brusc pana la venirea politiei. O fi fost o simpla farsa? O fi unul dintre cazurile care raman nerezolvate?
Un mic indiciu: sunt implicate persoane sus-puse, ceea ce face acest caz si mai special si mai delicat. Inca un indiciu: un eveniment trecut este dezgropat. Se deschide dulapul din care mai cade cate un schelet.
Cu: Monica Petcu, Gabriela Nita, Alexandru Mandu si Orodel Olaru
Regia: Ingrid Bonta
Scenografia: Daniel Divrician
Rezervari la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro
Biletele pentru toate spectacolele pot fi cumparate online prin IaBilet, Eventim, Kompostor, BiletFan, Blt.ro, Mystage si EventBook.
. |