Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
Apel la participare pentru selecţia de filme foarte scurte româneşti
(Cinema)
Coordonat de Institutul Francez din Romania si sustinut de Orange, Festivalul International de Foarte Scurt Metraj. Très Court revine in forta anul acesta in perioada 9 – 18 iunie 2017, fiind difuzat simultan in aproximativ 90 de orase de pe glob, dintre care in jur de 20 de orase in Romania.
 
Sub eticheta Around the Très Courts Romania, competitia romaneasca reuneste filme foarte scurte realizate in Romania. Este o ocazie excelenta pentru cineastii amatori sau profesionisti, studentii la film si arte vizuale sau pentru cei care au pur si simplu o idee geniala pe care doresc sa o arate lumii intregi sa isi demonstreze talentul. Singura conditie impusa este ca durata filmului sa nu depaseasca 3 minute. Toate genurile sunt acceptate: fictiune, documentare, animatie, filme realizate cu telefonul mobil. Participarea este gratuita. 

Cei care doresc sa participe la competitia romaneasca sunt invitati sa isi depuna personal creatiile cinematografice foarte scurte, insotite de formularul de inscriere la Institutul Francez din Timisoara, bd. C.D. Loga nr. 46, 300020-Timisoara, tel. 0256490544 sau prin E-mail, la adresa ingrid.diac@institutfrancais.ro sau trescourt@institutfrancais.ro, pana in data de 31 martie 2017. 

In luna aprilie, un juriu format din specialisti ai audiovizualului, membri ai retelei culturale francofone si parteneri va selectiona in jur de 20 de filme romanesti care vor alcatui selectia Around the Très Courts Romania 2017. Aceasta va fi proiectata in perioada 9–18 iunie 2017, alaturi de selectia internationala, in aproximativ 20 de orase din tara participante la festival. Larga difuzare a festivalului Très Court in Romania este cel mai bun motiv pentru a participa in competitie: filmele romanesti ajung la peste 7000 de spectatori din orase mici si mari din toata tara.

Filmele romanesti selectionate se vor intrece pentru:
Marele Premiu – decis de Juriul festivalului
Premiul publicului – decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiectie a Festivalului din Romania 
Premiul OIF (Organizatia Internationala a Francofoniei) – decis de un juriu special
Premiul Casiopeea – decis de un juriu special

Marele Premiu si Premiul publicului constau in cate un trofeu si cate un smartphone 4G oferit de Orange.  
Premiul OIF este decernat de Organizatia Internationala a Francofoniei care acorda doua tablete si un premiu special in valoare de 250 € celui mai bun film romanesc care utilizeaza limba franceza si/sau care abordeaza una dintre temele: 
-drepturile omului, pace si democratie
-diversitate lingvistica si culturala 
-dezvoltare solidara si durabila 
-educatie si formare

Anul acesta, Asociatia Casiopeea se alatura Festivalului Très Court din Romania si ofera un premiu special in valoare de 1000 RON celui mai bun film romanesc care abordeaza tema solidaritatii si/sau a sanatatii prin sport. Creata in 2010, Casiopeea este o asociatie franco-romana care organizeaza in fiecare an, la Bucuresti, un cros de solidaritate in scopul sustinerii femeilor cu cancer la san. 

Regulamentul si fisa de inscriere in festival, precum si alte detalii sunt disponibile pe site-ul Très Court: www.trescourt.com/ro, sectiunea inscriere. Actualitatile festivalului se regasesc si pe pagina Facebook: www.facebook.com/foartescurt/ 
Eveniment sustinut de ORANGE ROMANIA
Parteneri nationali: OIF, Casiopeea, TV5 MONDE, RFI

apel-la-participare-tres-court-2017


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate