Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
„Ai grijă, Petunia” — a doua carte din seria aventurilor simpaticei gâşte create de autorul şi ilustratorul Roger Duvoisin
(Literatură)
Cea mai recenta aparitie de la editura Cartea Copiilor este „Ai grija, Petunia” (Petunia, Beware.), a doua carte din seria aventurilor simpaticei gaste create de autorul si ilustratorul american Roger Duvoisin.
 
Petunia este o „gasca nestiutoare” ale carei aventuri au devenit extrem de populare inca de la primele editii, din 1950. In aceasta noua carte, Petunia pune cateva intrebari la care nu e usor de dat un raspuns. Ea are acasa tot ce-i trebuie, dar lumea e mult mai mare decat ograda in care locuieste alaturi de celelalte animale. Daca iarba de pe dealul acela din departare e altfel, mult mai verde si mai gustoasa decat cea care creste aici, pe langa gard? Petunia alege sa plece si e cat pe ce sa fie prinsa de salbaticiunile padurii, pentru ca in lumea cea mare si necunoscuta sunt si primejdii. Sa pleci in necunoscut sau sa ramai acolo unde esti? Sa vrei ceva mai bun sau sa te multumesti cu ce ai? Aceasta noua aventura a Petuniei nu-si propune decat sa ne puna pe ganduri, ca orice poveste buna.

ilustratie-ai-grija-petunia-2


Roger Duvoisin (1904—1980) s-a nascut la Geneva si s-a mutat in tinerete in America, unde a devenit un prolific autor de carti pentru copii. A scris si a ilustrat 40 de carti proprii si a colaborat ca ilustrator la alte peste 100 de aparitii. In 1947, a primit prestigiosul premiu Caldecott Medal pentru ilustratiile cartii White Snow, Bright Snow, iar in 1966 Caldecott Honor pentru ilustratiile din Hide and Seek Fog. 

„Ai grija, Petunia”, in traducerea Laviniei Braniste, este cea de-a treia carte a lui Roger Duvoisin oferita de editura Cartea Copiilor micilor cititori romani. Cartea Copiilor a publicat in 2014 „Petunia” si in 2016 „Magarus-Urechius”, aducand astfel pentru prima oara in Romania clasicele carti ale lui Duvoisin, considerate unele dintre cele mai bune carti pentru copii din toate timpurile. 

„Ai grija, Petunia” este recomandata copiilor intre 4 si 9 ani si este disponibila pe site-ul editurii (www.carteacopiilor.ro) la pretul de 29 lei. La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor ofera de fiecare data o carte cadou. In aceasta perioada, cartea cadou este „Cum sa ne invingem teama”, de Catherine Dolto.

ilustratie-ai-grija-petunia-1


Cartea Copiilor, prezenta de 10 ani in peisajul editorial din Romania, este una dintre cele mai iubite edituri de carti pentru copii de la noi. Cartea Copiilor publica titluri contemporane din literatura pentru copii, deopotriva romana si internationala (Victoria Patrascu, Iulia Iordan, Eric Carle, Dick Bruna, Astrid Lindgren, Don Freeman, Roger Duvoisin, Elsa Beskow, Julia Donaldson, Arnold Lobel etc.). Nivelul literar ridicat al textelor si valoarea ilustratiilor, realizate de artisti profesionisti, sunt mijloacele prin care Cartea Copiilor urmareste stimularea creativitatii, a spiritului critic, dezvoltarea capacitatii de a gandi liber si formarea unei atitudini deschise si tolerante. 
Mai multe detalii despre cartile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.

coperta-ai-grija-petunia


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate