Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Festivalul Internațional de Film DaKINO are loc în perioada 1-5 martie
(Cinema)
Festivalul aduce la Bucuresti, in proiectii speciale, in premiera in Romania, o serie de filme nominalizate la Premiile Oscar.
Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB va invita la Festivalul International de Film DaKINO, care va avea loc in perioada 1-5 martie, la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, Cinema PRO, Cinema Muzeul taranului - Studioul Horia Bernea.
 
Sediul central DaKINO 26 se va instala in spatiul ARCUB (str. Lipscani 84-90), care va deveni punct de intalnire pentru cei care vor participa la festival si va gazdui: 
- Competitia de Scurtmetraj DaKINO 26 si Gala de inchidere (in cadrul careia vor fi anuntate scurtmetrajele castigatoare);
- Filme prezentate in premiera in Romania;
- Workshop-uri si programe speciale dedicate publicului nostru.

Competitia de Scurtmetraj DaKINO 26 va fi prezentata si premiata la ARCUB de joi pana duminica, incepand cu ora 19.00. Competitia va fi urmarita de Juriul DaKINO 26 prezidat de actorul Adrian Titieni (Bacalaureat, Fixeur, Ilegitim), alaturi de criticul de film Cristina Corciovescu, programatorul cinematografului Elvire Popesco din Bucuresti, Boglarka Nagy, actrita Andreea Vasile (De ce eu?, Fixeur) si regizorul Andrei Gruzsniczki (QED, Cealalta Irina). Acestia vor acorda duminica, 5 martie, in cadrul Galei de Premiere: Trofeul DaKINO 26, Premiul pentru regie si  Premiul pentru scenariu, precum si Premii speciale ale Juriului. in cadrul aceleiasi Gale, in urma voturilor primite de la spectatori, se va acorda si Premiul publicului.
 
Dintre proiectiile pe care le puteti vedea la ARCUB mentionam:
- I, DANIEL BLAKE, prezentat in avanpremiera in Romania, joi, 2 martie, ora 21.00, castigatorul unor premii importante: Palme d’Or, Festivalul de Film de la Cannes 2016, Premiul BAFTA pentru Filmul Britanic Exceptional al anului 2016.
- CAPTAIN FANTASTIC, prezentat in premiera in Romania, vineri, 3 martie, ora 21.00; filmul a fost nominalizat la Premiile Oscar, Globurile de Aur si Premiile BAFTA 2017 pentru Cel mai bun actor in rol principal - Viggo Mortensen si a castigat Premiul pentru Regie, Un Certain Regard, Festivalul de Film de la Cannes 2016;
- FIXEUR, in regia lui Adrian Sitaru, programat sambata, 4 martie, de la ora 17.00; proiectia va fi urmata de o discutie cu echipa filmului.

DaKIDS este sectiunea din cadrul festivalului dedicata copiilor. In cadrul acestei sectiuni  se vor organiza o serie de proiectii dedicate copiilor din centrele de zi, la care accesul este gratuit.

Selector's Choice este un program special, cu 3 scurtmetraje vazute si placute de selectorii DaKINO 26, cei 3M – Ionut Mares, Cristi Marculescu & George Mihalcea. Proiectia va fi urmata cu o discutie cu publicul. Intrarea este libera.

Duminica, de la ora 17.00 se vor proiecta si 3 scurtmetraje romanesti,. Proiectiile vor fi urmate de discutii cu echipele de filmare. 
Festivalul se incheie duminica, 5 martie cu Gala de inchidere DaKINO 26. Premierea va fi urmata de proiectia scurtmetrajelor castigatoare.

Programul integral al Festivalului este disponibil pe site-ul www.dakinofestival.ro. Biletele pot fi achizitionate de la casele de bilete ale salilor de cinema sau de pe site-ul  www.eventbook.ro. 

DaKINO 26 este organizat de Asociatia FAMart si Fundatia DaKINO, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Primariei Municipiului Bucuresti prin ARCUB.   
Eveniment sustinut de ALPHA Bank.

poster_dakino_26


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate