Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
Sebastian Spanache Trio prezintă ’’The Furnace’’, un preview al albumului omonim ce va fi lansat în cursul acestui an
(Muzică)
Cunoscutul trio cu reputatie internationala, Sebastian Spanache Trio, prezinta in cadrul stagiunii Artist in Residence de la ARCUB, o suita originala in cinci parti, alaturi de piese reprezentative de pe primele albume lansate ,,Humanized’’ si ’’A Pasha’s Abstinence’’.
Sebastian Spanache Trio prezinta in premiera la ARCUB - joi, 9 martie, ora 19:30, The Furnace, o suita originla in cinci parti, ce reprezinta un preview al urmatorului album Sebastian Spanache Trio, care se va lansa in cursul acestui an.
 Alaturi de The Furnace, trio-ul va prezenta si piese pe care le regasim pe primele albume „Humanized” si „A Pasha’s Abstinence”. Evenimentul va avea loc la sediul ARCUB din strada Lipscani 84-90 si este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti. 

Din 2011 pana acum, Sebastian Spanache Trio a avut o activitate concertistica intensa, atat national, cat si international, cu participari in cadrul unor festivaluri importante precum: Garana Jazz Fest, Sibiu Jazz Fest, JazzTM, GreenHours JazzFest, Bucharest Jazz Festival, Müpa Budapest Jazz si altele, impartind scena cu artisti de talie mondiala, cum ar fi Richard Bona, Hidden Orchestra, Adam Baldych Imaginary Quartet sau Stanley Clarke. De asemenea, in 2013, trioul a sustinut un turneu european cu concerte in Polonia, Ungaria, Slovacia, Croatia si Serbia. La sfarsitul anului 2013, Sebastian Spanache Trio a castigat premiul cel mare, la prima editie a Festivalului/Concurs Johnny Raducanu din Braila, Trofeul Johnny Raducanu. 

Sebastian Spanache – pian & compozitii
Csaba Santa – chitara bas
Radu Pieloiu – baterie

Trio-ul are la activ doua albume lansate oficial, Humanized in 2013 si A Pasha’s Abstinence in 2014, cel din urma fiind premiat ca BEST ALBUM la prima editie a Premiilor Revistei Sunete 2014. Lansarea aceluiasi album a reprezentat o premiera la nivel national, fiind primul „silent concert” (concert sustinut in casti) din Romania. La sfarsitul lui 2014, trioul a concertat in Berlin si Praga, la invitatia Institutului Cultural Roman din Berlin. In data de 10 noiembrie 2014, trioul a lansat DVD-ul „Live on the Eiffel Bridge”, dvd filmat in timpul concertului de lansare al albumului „A Pasha's Abstinence”. 

Anul 2017 gaseste grupul Sebastian Spanache Trio cu 80 de concerte la activ in cei aproape 5 ani de existenta. Ce inseamna acesti cinci ani, foarte pe scurt? Aproximativ 40.000 km parcursi, 81 de concerte, doua albume si un DVD. Sebastian Spanache si Radu Pieloiu sunt premiantii premiilor Timisoara Jazz Awards, oferite in cadrul Timisoara Jazz Festival, eveniment organizat de Fundatia Culturala Jazz Banat, primind trofeul pentru „Pianistul Anului”, respectiv „Bateristul Anului”.
 
Biletele pot fi achizitionate online de pe http://arcub.ro/ si http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).
Preturi: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei.

ARTIST IN RESIDENCE

Avand drept tema propusa de pianistul Lucian Ban „Jazz-ul in secolul XXI – de la traditie la avangarda”,  programul ARTIST IN RESIDENCE continua in 2017 seria concertelor de jazz cu proiecte originale, care vor fi  prezentate in premiera. Programul se remarca printr-o selectie spectaculoasa de muzicieni romani si internationali. 

Evenimente viitoare - Artist in Residence: 

23 martie – IANCU DUMITRESCU & ANA-MARIA AVRAM si HYPERION INTERNATIONAL  ENSEMBLE (11 muzicieni din SUA, UK, Israel, Romania) prezinta MUZICa HIPER-SPECTRALa

Programul ARTIST IN RESIDENCE invita muzicieni de jazz sa curatorieze un sezon de concerte cu o tema propusa de ei insisi. Artistii in rezidenta devin curatori si performeri ai unor stagiuni tematice care prezinta publicului din Bucuresti muzicieni romani si internationali in proiecte ce ilustreaza tema aleasa. Programul isi doreste sa devina o pepiniera pentru noile directii in jazz-ul romanesc si european, o platforma pentru creativitatea scenei muzicale din Romania.

Jazz-ul la inceputul acestui mileniu este mai divers si mai viu ca niciodata – o muzica cu adevarat globala, jazz-ul a devenit un limbaj universal care adopta si este influentat de miriade de surse complementare si genuri muzicale: de la muzica clasica sau cea camerala de sorginte europeana, la muzica diverselor popoare sau cea etno, de la rock si hip hop, la muzica electronica, jazz-ul a aratat o capacitate extraordinara de a le ingloba pe toate acestea si de a crea noi directii in secolul XXI - Lucian Ban, curator ARTIST IN RESIDENCE. 

2017-i-ss3-web-flyer-resize


ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii. In 2015, ARCUB a demarat procesul de candidatura a orasului la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, reusind sa aduca Bucurestiul in finala pentru titlul acordat de Comisia Europeana.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzica clasica, Bucharest Music Film Festival, al festivalului de muzica alternativa Sound& Vision si al Zilelor Bucurestiului.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate