Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
După reprezentații de succes în New York, Paris și Stockholm, spectacolul The Fever vine la ArCub
(Teatru)
One-woman show-ul The Fever se joaca pe 10 si 11 martie, de la ora 20.00.
Dupa reprezentatii de succes in New York, Paris, Stockholm, Primaria Municipiului Bucuresti, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, aduce in Romania, spectacolul de teatru The Fever, un one-woman show cu actrita Simona Maicanescu. Spectacolul, realizat dupa un text de Wallace Shawn, in regia lui Lars Norén, va avea loc pe 10 si 11 martie, de la ora 20:00, la Sala Mare a sediului ARCUB, din strada Lipscani, nr. 84-90 si se va juca in limba engleza, cu supratitrare in romana.

The Fever, un monolog dramatic de mare forta, scris intre 1985 si 1990, este o examinare profunda si indarjita a inegalitatii sociale si a legaturilor dintre bogatia pe care multi o iau drept fireasca si saracia si suferinta care bantuie milioane de vieti. Simona Maicanescu joaca rolul unei femei instarite din New York, care incepe sa exploreze trecutul fiecarui obiect material de care este incojurata, fundamentele pe care si-a construit stilul de viata si modul de a gandi. Ea isi paraseste orasul si calatoreste dintr-o tara saraca in alta, urmarita mereu de paradoxul nedreptatii economice: unii au totul, iar altii - nimic. si de fiecare data cand se reintoarce acasa, incepe sa se indoiasca de toate convingerile pe care le-a mostenit.
 
Povestea, marcata de momente cu umor imprevizibil, se dezvolta gradual si pune intrebari despre nedreptatea sociala cu care fiecare dintre noi se confrunta in fiecare zi si pe care nu o constientizeaza. Prin textul lui Wallace Shawn, publicul are ocazia sa inteleaga ce inseamna sa fii un invidid plin de compasiune, liberal, si in acelasi timp, un membru al clasei privilegiate, intr-o societate bogata, a carei existenta se bazeaza tocmai pe suprimarea celor mai putin norocosi. 

Spectacolul reuneste o echipa internationala de renume. Autorul, Wallace Shawn are o cariera impresionanta ca actor de teatru, televiziune si film. Recunoasterea internationala a venit o data cu colaborarea cu Woody Allen sau André Gregory. Totodata a devenit cunoscut pentru scenariile si piesele sale. Pentru The Fever a primit un premiu OBIE (Off- Broadway Theater Awards). Regizorul Lars Norén, considerat a fi cel mai important dramaturg suedez dupa Strindberg, s-a facut remarcat prin piesele sale in numeroase teatre din Europa. Din 1993, a inceput sa puna in scena piese de Shakespeare, Eschil, Ibsen si Cehov, dar si propriile texte. The Fever reprezinta prima sa semnatura ca regizor pe textul unui alt dramaturg contemporan. Interpreta acestui one-woman show, Simona Maicanescu, de origine romana, a avut ocazia sa lucreze in regia unor regizori cunoscuti, precum Silviu Purcarete, Lucian Pintilie, Tompa Gábor si Andrei serban. Dupa ce a jucat intr-o coproductie romano - franceza prezentata la Avignon, in 1994 a fost invitata sa joace la Teatrul Odeon din Paris. A decis apoi sa se mute in Franta si a continuat sa joace atat in franceza cat si in engleza.

Pe 10 si 11 martie 2017, de la ora 20:00, va asteptam la ARCUB, pentru un one-woman show de exceptie, o lectie de actorie, un spectacol despre intrebarile apasatoare ale vietii.

01. The Fever_foto Francois Berthon

THE FEVER de Wallace Shawn


Cu: Simona Maicanescu

Regie: Lars Norén
Adaptare: Simona Maicanescu, Lars Norén
Costum: Chatoon
Lumini: Poisson
Sunet: Sophie Buisson
Colaborare artistica: Nelly Bonnafous, Anne Seiller, Bob Meyer
Colaborare tehnica: Radu Barbu
 
Spectacol produs de / Co-produced by: Le Nouvel Olympia – CDN de Tours, Théatre de l’Espace – Scène Nationale de Besançon / Apocryphe Tendance.
 
Biletele pot fi achizitionate online de pe http://arcub.ro/bilete-online/ si http://bilet.ro/  sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB, Strada Lipscani, nr. 84-90.
Preturi: 35 lei (Categoria I) si 25 lei (Categoria II).

02. The Fever_foto Francois Berthon


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate