Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
20 aprilie 2024
Recomandări
Harta senzorială a Bucureștiului, adaptată pentru copii
(Istorie)
Tururile Harta senzoriala a Bucurestiului # 2 continua in luna martie cu doua iesiri special organizate pentru copii, in parteneriat cu Scoala Ferdinand. Pe 15 martie, ora 17:00 si pe 16 martie, ora 19:00, copiii, insotiti in prima zi de profesori, iar in cea de a doua de catre parinti, vor parcurge traseul Hartii ghidati de performerul Paul Dunca, personaj care face legatura intre cele doua editii ale proiectului.
 
Pustii care vor participa la tururi vor vizita la ei acasa scriitori pe care ii studiaza sau ii vor studia la scoala, vor descoperi familii istorice prin intermediul urmasilor lor, dintre care unii chiar de varsta lor si vor asista la revitalizarea trecutului prin gust, miros, simt tactil, auz si vaz, despartindu-se pentru un timp de lumea virtuala de care sunt dependenti si descoperind prin intermediul simturilor o lume reala. 

Harta senzoriala a Bucurestiului # 2 se va incheia apoi cu inca doua tururi pentru adulti, care vor avea loc pe 18 si 19 martie. In acest moment, desi numarul participantilor a fost marit de la 15 la 20 de persoane, toate locurile la tururi sunt ocupate. Venind in intampinarea cererilor, organizatorii au deschis o lista de donatii, cu ajutorul carora s-ar mai putea organiza tururi suplimentare. Detalii pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/harta.senzoriala.bucuresti/ si pe pagina de website: http://hartasenzoriala.com

Harta Senzoriala a Bucurestiului este un proiect cultural care consta intr-un tur ghidat performativ prin istoria recenta si mai putin recenta a unor locuri relevante pentru oras. Utilizand conceptul site-specific, Harta Senzoriala a Bucurestiului pune in evidenta cladiri pe langa care locuitorii orasului trec, in goana cotidina, fara sa le acorde mare atentie, ratand sansa de a le cunoaste trecutul. 
Ca si la prima editie a Hartii senzoriale, conceptul Cristinei Modreanu, curatoare de artele spectacolului, a fost pus in practica de o echipa care a lucrat colaborativ pentru fiecare statie a turului ghidat. Casele vizate au fost documentate imersiv, prin mijloace specifice, cu accent pe o serie de interviuri cu cei care au locuit in acestea si cu cei care le locuiesc sau le folosesc in prezent.

Echipa proiectului: Cristina Modreanu, coordonator proiect; Paul Dunca, ghid si performer; Maria Draghici, video artist; Mara Maracinescu (Ear to Bucharest), sound architect; Ioana Gontea, comunicare.
Detalii si informatii suplimentare sunt disponibile pe www.hartasenzoriala.com

hs#2


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate