Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Spectacolul de teatru Plastic va avea premiera oficială pe 25 martie, la ArCub
(Teatru)
ArCub - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti continua sa aduca publicului productii contemporane, ce mizeaza pe teme de interes general si social. Astfel, Primaria Municipiului Bucuresti, prin ARCUB, prezinta un nou spectacol de teatru, Plastic de Marius von Mayenburg, in regia lui Theodor-Cristian Popescu.
Premiera oficiala va avea loc pe data de 25 martie 2017, cu doua reprezentatii, de la ora 16:00 si ora 19:30 la Sala Mare din str. Lipscani, nr. 84-90. 
Spectacolul, din distributia caruia fac parte actori cunoscuti, precum Bogdan Dumitrache, Cristina Toma, Istvan Teglas, Ciprian Nicula, Nicoleta Lefter / Ioana Marcoiu, atinge o tema de actualitate: presiunea pe care o pune societatea pe umerii fiecaruia dintre noi, pentru a fi la moda si acceptat de cei din jur. Plastic spune povestea unui cuplu modern. Un El, medic, dispus sa faca orice pentru a capata valoare in ochii sotiei, o Ea, artist, asistenta a unui artist contemporan cunoscut, Serge Haulupa. Dincolo de carierele lor, sunt parintii unui copil aflat la pubertate, care filmeaza tot ceea ce vede. O familie tipica, ce incearca sa tina pasul cu tendintele secolului al XXI-lea: succesul, acumularea de material, vacantele luxoase etc. Pentru ca nu fac fata, decid sa angajeze o femeie care sa ii ajute cu treburile casnice. Prezenta acesteia, care vine dintr-un mediu diferit, genereaza involuntar situatii jenante si scoate la suprafata conflicte tacite. Femeia de serviciu devine confidenta mamei, ajutorul fiului, prietena tatalui si muza lui Haulupa, artistul care pare sa guverneze aceasta lume tot mai confuza.

Cu acest text, Marius von Mayenburg dezvolta temele si procedeele folosite in textele anterioare, aducand in fata publicului noi nuante despre existenta cotidiana a familiei contemporane instarite. Regizorul Theodor-Cristian Popescu decupeaza atent toate temele abordate de autor, dozand eficient impactul fiecarei noi scene asupra publicului. Velica Panduru imagineaza un decor minimalist si elegant, cadru perfect pentru sufrageria unei artiste, dar si spatiu de desfasurare pentru un artist contemporan la moda. Muzica semnata de Lucian Ban, pianistul de jazz new yorkez de origine romana, puncteaza fin trecerile personajelor de la o stare la alta, urmarind gradual transformarea unei lumi realiste intr-o instalatie artistica atipica.

„Plastic” e o satira ce trage din toate pozitiile in toate directiile. Marius von Mayenburg dezvolta si amplifica procedeele din Uratul si Perplex, parca nevrand sa mai rateze nimic. Viata unor oameni bine intentionati din clasa mijlocie, acest acvariu frumos/kitchos pare un tavalug ce niveleaza fara sa vrea orice relatie ce ar trebui, in teorie, sa functioneze. Caci ei au renuntat la orice raport de forta in familie, in profesie, in arta., spune Theodor-Cristian Popescu, regizorul spectacolului.

Plastic_1


Plastic_2


Pe 25 martie 2017, de la orele 16:00 si 19:30, va asteptam la ARCUB, pentru premiera oficiala a spectacolului Plastic de Marius von Mayenburg, un spectacol despre presiunile sociale care dezvolta conflicte in familia moderna. 

PLASTIC
de Marius von Mayenburg

traducerea Elise Wilk
Distributia: Bogdan Dumitrache, Cristina Toma, Istvan Teglas, Ciprian Nicula, Nicoleta Lefter / Ioana Marcoiu*
Regia: Theodor-Cristian Popescu
Scenografia: Velica Panduru
Muzica: Lucian Ban
Light-design: Alexandros Raptis
Video si graphic design: Ioana Bodale
Producator: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti

Spectacol recomandat persoanelor peste 14 ani.

*Nota: Pe 25 martie, personajul Jessica este interpretat de la ora 16:00 de catre Ioana Marcoiu iar de la ora 19:30 de catre Nicoleta Lefter.

Biletele pot fi achizitionate online de pe http://arcub.ro/bilete-online/ si http://bilet.ro/  sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB, Strada Lipscani, nr. 84-90.
Preturi: 35 lei (Categoria I) si 25 lei (Categoria II).

Plastic_3


ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii. 
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzica clasica, Bucharest Music Film Festival si al Zilelor Bucurestiului.

Plastic_afis


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate