Editia a cincea Swimathon Bucuresti are loc in data de 8 iulie, iar locul de desfasurare va fi anuntat in curand.
Un comitet de selectie format din fosti participanti la Swimathon va alege intre 15 si 20 de proiecte din domenii diverse, care rezolva probleme concrete, au o comunitate activa de sustinatori si capacitatea de a derula o campanie de strangere de fonduri. Pot fi inscrise atat proiecte existente care si-au dovedit deja eficienta, cat si proiecte noi. Sunt incurajate proiectele care abordeaza solutii pe termen mai lung, care produc rezultate concrete si relevante pentru comunitatile din Bucuresti si Ilfov. (Mai multe detalii aici: http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/regulament/)
In 2016, cele 20 de proiecte inscrise la eveniment au strans 303.267 RON de la 1.865 de persoane si companii. Donatia medie a fost de 135 de RON. Primele cinci ONG-uri care au strans cei mai multi bani in 2016 la Swimathon Bucuresti sunt: MagiCamp cu 49.122 RON, Plantam fapte bune in Romania – 29.038 RON, Policy Center for Roma and Minorities – 23.060 RON, Asociatia pacientilor cu afectiuni neurodegenerativedin Romania – 17.060 RON, Asociatia invingem autismul – 16.390 RON.
Joaca la greu in MagiCAMP
Cauza care a atras cele mai multe donatii la Swimathon 2016 este MagiCAMP, tabara de vara pentru copiii bolnavi de cancer. Echipa de inotatoti-fundraiseri a fost formata din patru copii si instructorul lor de inot, care au strans impreuna 14.300 lei. Povestea lor la Swimathon este una speciala. De obicei, proiectele isi cauta echipe de inotatori. insa, de aceasta data, instructorul Bogdan Marin ne-a cautat incercand sa afle cum ar putea sa isi inscrie echipa in beneficiul MagiCAMP. El si-a asumat si rolul de fundraiser – desi, de multe ori, pentru echipele de copii, Swimathon este doar o alta competitie pe care si-o adauga in palmares. Cei patru pusti si instructorul lor au strans cei mai multi bani pentru organizatie, la prima lor prezenta intr-o competitie de strangere de fonduri.
Plantam fapte bune in Romania
Plantam fapte bune in Romania, initiativa nationala de impadurire bazata pe voluntariat, a participat pentru prima oara la Swimathon 2016. Patru echipe au inotat pentru cea mai mare actiune de impadurire din Romania. Au inotat colegi de serviciu, un tata cu fiul lui, oameni care s-au vazut pentru prima oara, dar toti si-au unit energia si eforturile pentru aceeasi cauza, preocuparea fata de natura si pentru a schimba ceva in viata generatiilor viitoare.
Calendarul editiei din 2017:
Lansare apel inscriere proiecte: 16 martie;
Inscriere proiecte: 16 martie – 9 aprilie;
Anunt selectie proiecte participante: 25 aprilie;
inceperea campaniei de fundraising: 8 iunie;
Data de organizare a evenimentului: 8 iulie.
Mai multe detalii gasiti pe site-ul evenimentului: www.swimathonbucuresti.ro
Swimathon Bucuresti este un mecanism prin care comunitatea se intalneste, interactioneaza si se implica sa stranga fonduri pentru proiectele pe care le considera relevante. Organizatiile sau grupurile de initiativa inscriu cauze din comunitatea locala, companiile si inotatorii aleg pentru ce se implica, iar sustinatorii doneaza pentru fiecare lungime de bazin inotata de favoritii lor. In primele patru editii ale evenimentului (vezi cifrele din infograficul ARC, la care adaugam cifrele din editia 2016).
Prin evenimente sportive de atragere de fonduri de tipul Swimathon Bucuresti sau prin alte evenimente care aduc comunitatea impreuna, Fundatia Comunitara Bucuresti ofera un cadru atractiv si relaxant pentru a promova si sustine initiative din comunitatea locala.
Fundatia Comunitara Bucuresti este specialistul in filantropie locala care colecteaza fonduri de la afaceri locale si donatori individuali pentru a finanta initiative in comunitati. Din 2011, organizatia a finantat peste 180 de proiecte ale comunitatilor din Bucuresti si Ilfov cu mai mult de 2 milioane de lei. Fundatia Comunitara Bucuresti este parte dintr-o miscare nationala, alaturi de alte 15 fundatii comunitare din tara. Pentru mai multe detalii, vizitati www.fundatiacomunitarabucuresti.ro
. |