Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
Festivalul Internațional de Film Cinecultura
(Cinema)
20-25 martie 2017, Aula Magna, Universitatea de Vest din Timisoara.
6 zile, 11 filme, 10 limbi – la sfarsitul lui martie ne intalnim din nou in Aula Magna a Universitatii de Vest din Timisoara pentru o noua editie a Festivalului International de Film Cinecultura.
Aflat la cea de-a opta editie, festivalul organizat de catre lectorii de limbi straine si de limba romana pentru straini, de la Universitatea de Vest si de la Universitatea Politehnica, precum si de catre voluntari, se va desfasura in acest an, in perioada 20-25 martie 2017.

Deschiderea festivalului va avea loc luni, 20 martie, la ora 19:00 si va sta sub semnul filmului romanesc „Cel Ales”, de Cristian Comeaga. Vorbitorul ales sa faca trecerea dinspre realitatea obiectiv-contextuala spre lumea de dincolo de ecran este un glas al femininului scriitoricesc contemporan – Ioana Duda, creatoarea Instinctului si continuatoarea trairii dupa si dincolo de prima moarte. Va vorbi, asadar, despre „Cel Ales” cineva care intelege si drama, si polifonia de stiluri si voci, si realul, si misterul, si imaginarul.

In urmatoarele zile, programul va include filme din Austria, Franta, Germania, Italia, Peru, Portugalia, Serbia, Spania si – pentru prima data la Cinecultura – din Bulgaria si Rusia.

In cea de-a doua seara, in 21 martie, ne intalnim la ora 18:00 cu unul dintre cele mai cunoscute filme peruane ale tuturor timpurilor. “A los 40” este o comedie despre nelinistile care incep sa ne macine pe toti cam pe la jumatatea vietii. La ora 20:00, prin thrillerul german “Victoria”, ne intalnim cu o tanara din Spania care ajunge sa fie implicata in jaful unei banci, intr-o noapte memorabila, la Berlin. Regizat de Sebastian Schipper, filmul a fost turnat dintr-un singur cadru continuu, fara montaj.

Seara de miercuri, 22 martie, este daruita cu totul comediilor. Primul film, cu incepere de la ora 18:00, este productia italiana “Perfetti Sconoscutti”. La o cina obisnuita, niste prieteni decid sa fie complet transparenti si fiecare incepe sa citeasca mesajele celuilalt. A doua comedie, care incepe la ora 20:00, este productia spaniola “Mi Gran Noche”, a faimosului regizor Álex de la Iglesias, avandu-l in rolul principal pe Mario Casas si care se descrie simplu, astfel: intrigi si o emisiune inregistrata pentru Anul Nou.

Joi, 23 martie, la ora 18:00, ne intalnim cu drama portugheza “Viagem A Portugal”. Regizorul Sérgio Tréfaut filmeaza in alb si negru prejudecatile unui sistem care nu reuseste sa vada mai departe de nationalitate si de culoarea pielii. Filmul francez, cu incepere de la ora 20:00, este “La Famille Bélier”, o productie care s-a bucurat de un mare succes in tara de origine. Popstar Louane joaca rolul unei adolescente perfect sanatoase, care isi doreste sa urmeze o cariera muzicala, chiar daca provine dintr-o familie cu deficiente de auz.
 
Cele doua filme de vineri, 24 martie, sunt adaptari cinematografice ale unor opere literare. “Maikäfer Flieg”, filmul austriac de la ora 18:00, este o adaptare dupa faimoasa carte pentru copii, a autoarei Christine Nöstlinger. Filmul descrie ultimele zile ale razboiului din Viena anului 1945. De la ora 20:00 pasim in universul lui Anton Chekhov, prin adaptarea pentru marele ecran a nuvelei Salonul Nr. 6. Prima prezenta a Rusiei la Cinecultura ii va purta pe spectatori pe coridoarele psihiatriei rusesti, unde atat doctorul, cat si pacientul cugeta asupra unor concepte filosofice.

Ultima seara a festivalului, sambata, 25 martie, este dedicata in intregime filmelor din spatiul slav. Bulgaria debuteaza la Cinecultura, la ora 18:00, cu filmul Monkey. Actiunea se desfasoara la Sofia si urmareste viata a doua surori, adolescentele Iva si Maya. Al doilea film al serii, cu incepere de la ora 20:00, este productia sarbeasca Ivko’s Feast, o comedie plasata in Nis, in s. al XIX-lea, unde ospatul lui Ivko scapa de sub control din pricina unor oaspeti insolenti.

Filmele vor fi difuzate in limbile originale, cu subtitrari in romana sau in engleza. Intrarea este libera in toate serile festivalului. Acest lucru este posibil datorita sponsorilor nostri, ambasadelor si institutelor culturale din tarile participante, precum si caselor de productie, regizorilor si voluntarilor prezenti.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati:  www.cinecultura.ro.

Organizatori

Österreichischer Akademischer Auslandsdienst (OeAD), Lectorat de Français Timisoara,
Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD), Lettorato Italiano UVT, Camões, Instituto da Cooperação e da Língua, I.P. Portugal, Srpski Lektorat u Temishwaru, Instituto Cervantes
Bucarest, Universitatea de Vest din Timisoara

Parteneri

Österreichisches Kulturforum Bukarest, Österreich Bibliothek Temeswar, Posolstvo na Balgaria v Rumania, Ambassade de France en Roumanie, Institut Français Timisoara,
Hexagone, Deutsches Kulturzentrum Temeswar, Goethe-Institut, Ambasciata d´Italia a Bucarest, Consolato Onorario d'Italia a Timisoara, Instituto Italiano Bucurest, Consulado
Honorario del Perú Timisoara, Embaixada de Portugal em Bucareste, Centrul Rus de stiinta si Cultura la Bucuresti (Rossotrudnicestvo), Generalni Konsulat Republike Srbije Temišvar, Embajada de España en Bucarest, Consulado Honorario de España Timisoara, Universitatea Politehnica Timisoara, Facultatea de stiinte ale Comunicarii UPT, Domino Film, Biblioteca Centrala Universitara Eugen Todoran, Marele Ecran, Pelicula Culturala

Sponsori

Continental, Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD), Österreichisches
Kulturforum Bukarest, Institut Français Timisoara, Konsulat der Bundesrepublik Deutschland in Temeswar, Via Rumania Cultura, Consolato Onorario d'Italia a Timisoara, Fropin

Cinecultura 8


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate