Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 ianuarie 2023
Recomandări
Caravana Docuart aduce 2 zile de film documentar la Târgu Jiu
(Cinema)
Caravana Docuart va proiecta filme documentare romanesti in prezenta regizorilor, la Cinema Sergiu Nicolaescu din Targu Jiu, in zilele de 31 martie si 1 aprilie.
Caravana Docuart, eveniment cinematografic ajuns la cea de-a IV-a editie, revine la Targu Jiu pentru doua zile de proiectii de film documentar, aducand in atentia spectatorilor titluri prezente si premiate la festivalul documentarului romanesc Bucuresti Docuart Fest 2016.
Productiile apartin regizorilor profesionisti si studenti deopotriva si reunesc un univers tematic larg.

Vineri, 31 martie, se da play primelor scurtmetraje incepand cu 17:30: Farid Fairuz versus Mihai Mihalcea (R. Alex Pintica) si Capoeira in regia tinerei realizatoare Enxhi Rista care vine sa vorbeasca publicului despre libertate. De la 18:15 este proiectat documentarul hibrid Proiectionistul  in prezenta regizorului Norbert Fodor. De la 19:00 este devoalata povestea fiului ilegitim al lui Constantin Brancusi prin filmul lui Ionut Teianu -  in cautarea tatalui pierdut. Seara se incheie cu o sesiune de intrebari si raspunsuri cu regizorul Cornel Mihalache, care va avea loc la finalul documentarului sau Un film mai putin vesel, mai mult trist, poetic si sfatos.

Programul zilei de sambata incepe la 16:30, cand va fi proiectat Angela (R. Botond Pusok), povestea unei tinere de etnie rroma din Transilvania. Pentru filmul 10:34 to Belgrade, realizatoarea Ioana Grigore va fi prezenta sa vorbeasca despre provocarile crearii acestui documentar. in continuare, va fi proiectat lungmetrajul Cinema, mon amour (R. Alexandru Belc), iar de la 19:15 - o calatorie in muzica romaneasca cu accente folclorice, fie aceasta jazz sau hip hop, in 100 de Movile (R. Max Ciorba). Ultimul film prezentat in cadrul evenimentului incepe de la 20:30, castigatorul trofeului BDF 2016, si prezinta viata pionierului muzicii electronice din perioada comunismului in Romania - Imagini din vis. Protagonistul filmului, Rodion va fi prezent in sala de cinema si ne va prezenta ultimele noutati in materie de muzica electronica.

Caravana Docuart este o extensie a festivalului Docuart Fest si, in fiecare primavara, isi propune sa promoveze cele mai bune filme din cadrul evenimentului in mai multe orase din tara. Targu Jiu este cea de-a treia oprire unde Caravana doreste sa aduca filmul documentar romanesc si sa il faca accesibil publicului. 

Proiectul este organizat de asociatia culturala Docuart, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National si Consiliul National al Cinematografiei si este desfasurat in parteneriat cu Primaria Municipiului Targu Jiu.

Intrarea la eveniment este libera. 

Programul complet pe caravana.docuart.ro

caravana_docuart-TGJ


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate