Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Pavel Brăila participă la documenta pentru a doua oară în carieră
(Arte vizuale)
La 15 ani dupa prima sa participare la documenta, Pavel Braila a fost invitat din nou la prestigiosul eveniment de arta contemporana. documenta 14 incepe pe 8 aprilie, la Atena.
In Romania, expozitia personala a lui Pavel Braila intitulata New Year’s Dissections este deschisa la Eastwards Prospectus pana pe 22 aprilie.

PAVEL BRAILA: New Year’s Dissections
13 ianuarie – 22 aprilie 2017
Eastwards Prospectus – Str. Plantelor nr. 50, Bucuresti
eastwardsprospectus.com | #PavelBraila | #NewYearsDissections

Pavel Braila, ale carui lucrari pot fi vazute in Bucuresti in expozitia personala deschisa pana pe 22 aprilie la galeria Eastwards Prospectus, a fost invitat sa participe la documenta 14. Prestigiosul eveniment de arta contemporana se desfasoara la Atena (Grecia), intre 8 aprilie si 16 iulie, si la Kassel (Germania), intre 10 iunie si 17 septembrie. Este pentru a doua oara cand Pavel Braila e prezent in programul documenta, dupa participarea la editia din 2002 a acestei expozitii internationale ce are loc o data la cinci ani.

La EMST— Muzeul National de Arta Contemporana din Atena, Pavel Braila prezinta The Golden Snow of the Sochi Olympics (2014), prin care reexamineaza un simbol al Jocurilor Olimpice si atrage atentia asupra mecanismelor ideologice si transformarii unor idealuri originale in idei ce reflecta politica globala. Titlul lucrarii face trimitere la eroarea de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din Soci, cand unul dintre inelele olimpice a refuzat sa se deschida.

Peste 160 de artisti internationali au fost invitati de catre directorul artistic al documenta 14, Adam Szymczyk, sa prezinte lucrari. Pentru prima data in istoria sa, evenimentul se desfasoara anul acesta in doua orase: la Kassel, unde are loc in mod traditional incepand cu 1955, dar si la Atena. in Capitala Greciei, expozitia se intinde in peste 40 de locuri de desfasurare, de la institutii si piete publice, pana la cinematografe, biblioteci si cladiri universitare.

In paralel cu documenta, pana pe 22 aprilie, este deschisa expozitia lui Pavel Braila de la Eastwards Prospectus. Intitulata New Year’s Dissections, aceasta este prima expozitie de amploare dintr-o galerie de arta din Bucuresti a lui Pavel Braila. Solo show-ul, ce se desfasoara pe ambele etaje ale galeriei, aduce laolalta lucrari video, serigrafii si fotografii, majoritatea inspirate de Moldova si Chisinau, orasul natal al artistului. Printre lucrarile expuse in premiera la Eastwards Prospectus se numara seria de serigrafii Stolen Billion, inspirata de „jaful secolului” (furtul a un miliard de dolari din sistemul bancar al Moldovei), si lucrarile video Foaia de control si Narrated History. in timp ce prima ne aminteste de alfabetele diferite folosite in functie de imprejurarile politice, prin intermediul unei masini de scris ale carei litere chirilice sunt inlocuite de cele latine, Narrated History reprezinta o serie de interviuri de rememorare realizate de artist cu parintii si alti membri ai familiei.

Pavel Braila (nascut in 1971) a participat, incepand cu mijlocul anilor ’90, la numeroase expozitii si festivaluri de film, cu filme, lucrari video, fotografii si performance-uri. Si-a castigat faima internationala odata cu selectarea la documenta 11 (Kassel, 2002), cu filmul Shoes for Europe. Recent, a fost prezent in programul bienalei Manifesta 10 (2014), cu o serie de performance-uri desfasurate in spatii publice din Sankt Petersburg, si a realizat conceptul artistic al primului Pavilion al Moldovei la Expozitia Universala (Milano, 2015). Printre expozitiile sale personale se numara cele desfasurate la Neue Nationalgalerie (Berlin, 2007), Yvon Lambert (Paris, 2008) si Galerie Jan Dhaese (Gent, 2009).

Eastwards Prospectus este o galerie de arta contemporana cu un program vibrant de expozitii dedicate unor valori confirmate din arta internationala, precum si unor artisti in afirmare, in special din Europa de Est, ale caror lucrari au o putere de fascinatie la nivel international. Infiintata in 2014, Eastwards Prospectus are un spatiu versatil de expunere, care permite organizarea simultana a doua expozitii sau desfasurarea uneia de amploare pe doua niveluri.  

Pavel Braila_GoldenSnowofSochiOlympics_02
Pavel Braila, The Golden Snow of the Sochi Olympics (2014), zapada de la Jocurile Olimpice din Soci intr-un borcan din sticla depozitat in frigider, 7,5 x 6 x 9cm. Sursa foto: www.documenta.de

Pavel Braila-GoldenSnowofSochiOlympics-01
Pavel Braila, The Golden Snow of the Sochi Olympics (2014), zapada de la Jocurile Olimpice din Soci, borcane din sticla, frigider si piedestal din marmura. Sursa foto: Eastwards Prospectus 

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate