Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Editura Cartea Copiilor prezintă a treia carte din seria „Autobuzul magic”: „Autobuzul magic. În adâncul oceanului”
(Literatură)
Editura Cartea Copiilor lanseaza „Autobuzul magic. in adancul oceanului”, de Joanna Cole, cu ilustratii de Bruce Degen.
Aceasta este a treia carte tradusa de Cartea Copiilor din seria „Autobuzul magic” (The Magic School Bus), serie despre care New York Times scria ca este „cea mai originala si amuzanta abordare a stiintei pentru copii”. 
Elevii din clasa domnisoarei Frizzle, o invatatoare pasionata de stiinta si cu foarte mult entuziasm, au parte de fiecare data de cate o aventura fantastica, datorita unui autobuz scolar neobisnuit: se poate mari sau micsora si se poate transforma in moduri neasteptate. Domnisoara Frizzle nu putea sa ocoleasca un asemenea teritoriu fascinant cum este lumea adancurilor, asa ii invita pe norocosii sai elevi intr-o noua expeditie.

Autobuzului magic se transforma in submarin, iar copiii se aventureaza in ocean, pentru a-l studia de la suprafata si pana la fund, descoperindu-i flora si fauna. Crabi, stele de mare, corali, caracatite, delfini, rechini, balene - formele de viata sunt nenumarate si diversitatea lor intrece orice imaginatie.

„Autobuzul magic. In adancul oceanului” completeaza seria in limba romana initiata in 2016 de Cartea Copiilor prin lansarea cartii „Autobuzul magic. Sa exploram simturile” si continuata la inceputul acestui an de „Autobuzul magic. In stupul de albine”. In cursul acestui an, va intra in lucru si „Autobuzul magic. In interiorul corpului uman”.

Scriitoarea Joanna Cole s-a nascut in New Jersey (SUA) si a indragit stiinta inca de cand era la scoala, unde a avut o profesoara pasionata care i-a servit drept model pentru domnisoara Frizzle. A scris peste 250 de carti pentru copii, insa cea mai populara s-a dovedit a fi seria „Autobuzul magic” (The Magic School Bus). Cartile acestei serii au fost traduse in mai multe limbi si vandute in milioane de exemplare in toata lumea. Ilustratorul acestor titluri, Bruce Degen, s-a nascut in Brooklyn si a indragit arta inca din copilarie. A colaborat la crearea a peste 40 de carti, marturisind ca a ales ilustratia pentru copii pentru ca aceasta poate aduce zambetul pe chipul privitorului.

Cartea „Autobuzul magic. In adancul oceanului” este recomandata copiilor intre 6 si 12 ani si este disponibila pe site-ul editurii (www.carteacopiilor.ro) la pretul de 29 lei. La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor ofera de fiecare data o carte cadou. in aceasta perioada, cartea cadou este „De ce fac copiii crize de furie”, de Catherine Dolto.

Cartea Copiilor, prezenta de 10 ani in peisajul editorial din Romania, este una dintre cele mai iubite edituri de carti pentru copii de la noi. Cartea Copiilor publica titluri contemporane din literatura pentru copii, deopotriva romana si internationala (Victoria Patrascu, Iulia Iordan, Andreea Constantin, Eric Carle, Dick Bruna, Astrid Lindgren, Don Freeman, Roger Duvoisin, Elsa Beskow, Julia Donaldson, Arnold Lobel etc.). Nivelul literar ridicat al textelor si valoarea ilustratiilor, realizate de artisti profesionisti, sunt mijloacele prin care Cartea Copiilor urmareste stimularea creativitatii, a spiritului critic, dezvoltarea capacitatii de a gandi liber si formarea unei atitudini deschise si tolerante. Mai multe detalii despre cartile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.

Autobuzul magic_In adancul oceanului - coperta


Autobuzul magic_In adancul oceanului - imagine 1


Autobuzul magic_In adancul oceanului - imagine 2


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate