Concertul s-a desfasurat cu casa inchisa, publicul avand ocazia sa-l urmareasca si online, in transmisiune directa pe pagina oficiala de Facebook a Corului.
Programul concertului a cuprins compozitii universale, in prima parte, si muzica romaneasca traditionala, bizantina si moderna, in a doua parte, unele dintre lucrari fiind interpretate in prezenta autorilor, aflati in public.
“In aceasta seara am simtit din plin emotia madrigalistilor si a publicului, iar comuniunea dintre scena si spectatori a fost una foarte speciala. Am avut marea bucurie de a-i avea alaturi de noi pe maestrul Constantin Arvinte, pe Florian Costea si pe Grigore Cudalbu, autori ai lucrarilor pe care le-am interpretat in concert. Este un moment deosebit atunci cand creatorul isi intalneste creatia”, a declarat Anna Ungureanu, dirijorul celebrului ansamblu coral.
Cu doua zile inainte de concert, peste 700 de copii inscrisi in Corurile Cantus Mundi din Bucuresti au luat parte la repetitia generala a Corului National de Camera “Madrigal-Marin Constantin”, astfel bucurandu-se atat de o ocazie excelenta de studiu, cat si de vizitarea unuia dintre simbolurile arhitectonice ale Romaniei, care are o poveste impresionanta – Ateneul Roman.
“De Florii, Corul Madrigal adus emotie publicului care a umplut sala Ateneului Roman. Repertoriul foarte bine selectat a starnit aplauze care au curs minute in sir, iar noi toti am plecat acasa cu un gand special inainte de Saptamana Patimilor. Echipele reunite ale Corului National de Camera “Madrigal - Marin Constantin” si ale Programului National Cantus Mundi va ureaza sarbatori luminate!”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului.
Corul National de Camera “Madrigal-Marin Constantin” este o emblema a vietii muzicale romanesti si universale. Din momentul infiintarii sale, in 1963, de catre dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a sustinut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani de pe intreg mapamondul, impunandu-se astfel ca un adevarat “brand de tara”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala.
. |