Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Jurnaliști mici și mari, oaspeți la premiera baletului “Pinocchio” de la Opera Comică Pentru Copii
(Muzică)
Sala Mare a Operei Comice pentru Copii a gazduit sambata, 8 aprilie, premiera spectacolului de balet contemporan “Pinocchio”, inspirat din nuvela cu acelasi titlu, scrisa de Carlo Collodi. Spectacolul a avut ca invitati de seama peste 25 de jurnalisti mari si mici, care au participat apoi la turul ghidat in spatele cortinei si la conferinta de presa special organizata pentru ei.
Aceasta a fost cea de-a patra editie a evenimentului “Micii Jurnalisti”, pe care Opera Comica pentru Copii il organizeaza incepand din aceasta stagiune.

Jurnalistii au urmarit povestea lui Pinocchio, care a vazut lumina zilei in imprejurari impresionante, a lui Geppetto si a Zanei Albastre, in coregrafia deosebita semnata de Mihai Babuska si pusa in valoare de scenografia Bogdanei Pascal, completata de proiectiile video realizate de Robert Voiculescu si de coloana sonora realizata de Antonel Oprescu.

Dupa vizionarea spectacolului, jurnalistii au mers in turul ghidat in spatele cortinei, unde au aflat lucruri noi despre constructia salii, despre sunet si lumini si au invatat termeni specifici despre scena. Micii jurnalisti au facut cunostinta cu o parte dintre artisti si cu personalul nevazut, dar extrem de important din echipa tehnica si au observat ce munca imensa implica organizarea unui spectacol. La semnalul copiilor, a sunat gongul de incepere a spectacolului si luminile s-au stins in sala si apoi s-au reaprins, spre marea bucurie a celor mici.

Regizorul si coregraful Mihai Babuska, Catalin Caracas (Coordonatorul Departamentului Balet al Operei Comice pentru Copii) si doua dintre personajele povestii - Pinocchio, interpretat de Andrei Ardeleanu si Vulpea cea sireata, interpretata de Andreea Soare - au raspuns intrebarilor jurnalistilor mici si mari la conferinta de presa. Ziaristii si bloggerii au aflat astfel cat a durat pregatirea spectacolului, a decorurilor, cine s-a ocupat de costume si chiar care a fost sursa de inspiratie a unor miscari de coregrafie.

Conferinta de presa a fost organizata de agentia Quartz Media, iar partenerii evenimentului au fost Solaris, care a oferit gustari sanatoase si cadouri jurnalistilor, si Sloop, care s-a ocupat de hidratarea corespunzatoare a copiilor si le-a pus la dispozitie sucuri naturale din fructe si legume.
Urmatoarele reprezentatii ale spectacolului de balet “Pinocchio” sunt programate pe 29-30 aprilie si 5-6 mai. Biletele sunt disponibile in reteaua bilete.ro.

micii_jurnalisti_1


micii_jurnalisti_3


micii_jurnalisti_4


micii_jurnalisti_5

micii_jurnalisti_7


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate