Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Greii industriei muzicale europene lansează programul Sibiu – Festival City
(Muzică)
Cei mai importanti reprezentanti ai industriei europene de spectacol, oameni de afaceri, directorii celor mai mari festivaluri, organizatori de spectacole cu mari trupe, de la Rolling Stones la Robbie Williams, specialisti internationali in securitate, avocati si experti in complicatul sistem international de taxe sunt asteptati la lansarea proiectului “Sibiu – Festival City”, un program derulat in perioada 27-29 iulie, initiat de ARTmania. Pe langa o oferta culturala bogata – concerte, expozitii, lansari de carte sau film – platforma “Sibiu – Festival City” va gazdui si prima editie a reuniunii internationale East European Music Conference (EEMC).
Eveniment de anvergura europeana si-a propus sa aduca la masa dialogului peste 500 de experti, autoritati ale statului implicate in reglementarea sectorului creativ, promoteri romani si principalii operatori de pe piata internationala a festivalurilor. Fruzsina Szep, directorul Festivalului Lollapalooza din Berlin, sau Stephan Thanscheidt – director al companiei FKP Scorpio, care organizeaza peste 20 dintre cele mai mari festivaluri din Europa, se vor numara printre oaspetii asteptati anul acesta in Romania. Conferinta de la Sibiu este organizata in colaborare cu AROC - Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, ce are ca membri organizatori cei mai importanti promoteri din Romania, precum Emagic, Events, Electric Castle, Summer Well, ARTmania, Blaj aLive sau Twin Arts, printre altii. 


Sibiu – Festival City se deruleaza  in aceeasi perioada cu Festivalul ARTmania, transformand inca o data orasul intr-o veritabila Capitala a Culturii.  


SIBIU - Festival City” este un proiect multicultural cu obiectivul de a reconfirma statutul orasului Sibiu de jucator important pe piata europeana a consumatorilor de cultura si a producatorilor de evenimente culturale. Cu o remarcabila traditie si experienta in organizarea si promovarea evenimentelor de anvergura, orasul Sibiu devine platforma regionala de dialog pentru toate entitatile implicate in industria spectacolului, atat din Romania, cat si din Europa, si isi asuma rolul de promotor in atragerea investitiilor internationale, cu impact direct asupra cetatenilor si a autoritatilor locale. Aflata la prima editie, care se va desfasura inperioada 27-29 iulie, reuniunea internationala Est European Music Conference (EEMC) si-a asumat misiunea de a initia o dezbatere sanatoasa intre entitatile care activeaza in industria muzicala din Romania, incepand de la reprezentanti ai sectorului privat - organizatorii de spectacol, pana la experti internationali si autoritati ale statului direct implicate in reglementarile legislative ale acestei industrii. In contextual unei piete aflate in ultimii ani in continua crestere, promoterii locali actioneaza inca intr-un mediu confuz, cu o legislatie depasita, care nu include prevederi specifice pentru industria concertelor si a festivalurilor, astfel incat este necesara o platforma de comunicare care sa faciliteze contactul direct si problematizarile punctuale. Organizatorii locali vor cauta solutii intr-un schimb de experienta cu specialistii internationali si cu principalii promoteri la nivel european. Fara schimbari semnificative in reglementarile aflate in vigoare in Romania, fara schimbari legislative care sa survina unor dezbateri constructive, nu putem astepta schimbari rapide sau sanatoase pe piata locala. Iar EEMC vizeaza, pe termen lung, o renastere in masura sa alinieze acest sector la standardele industriei europene de Festivaluri si Concerte. 

Problematica amenintarilor teroriste si situatii de criza in programul conferintei de la Sibiu. Directori ai marilor festivaluri europene, editori si corespondenti ai principalelor publicatii internationale, de la Billboard la Pollstar, experti in sistemul international de taxe sau reprezentanti ai celor mai importante asociatii si institutii internationale de reglementare se vor reuni la Sibiu, la prima editie a East European Music Conference. Pe langa Fruzsina Szep, directorul Festivalului Lollapalooza din Berlin, sau Stephan Thanscheidt – director al companiei FKP Scorpio, printre participanti se mai numara Christof Huber, directorul OpenAirSt.Gallen – cel mai mare festival din Elvetia. A confirmat participarea si Thomas Zsifkovits - co-proprietar al companiei Barracuda Music, organizator al unor festivaluri de amploare ca Nova Rock sau Frequency sau concerte cu artisti de prima liga, precum Robbie Williams, Rolling Stones sau Mumford And Sons, Twenty-One Pilots. Grimur Atlason, manager general al marelui festival Iceland Airwaves, un eveniment cu peste 200 de trupe in 250 de concerte oficiale programate de-a lungul celor cinci zile de festival, la care se adauga cele peste 600 de concerte care au loc in asa numitele “platforme neoficiale”. A confirmat participarea si Chris Kemp, doctor in psihologia maselor si managementul multimii, consilier al politiei britanice invitat sa vorbeasca pe teme de securitate si de siguranta a multimilor in nenumarate conferinte organizate peste tot in lume. S-a adresat Camerei Comunelor din Regatul Unit intr-un discurs privind Securitatea la Jocurile Olimpice, dupa ce, in 2012, a fost responsabil cu pregatirea echipelor de securitate la Jocurile Olimpice si Paralimpice. Il vom intalni la Sibiu si pe unul dintre cei mai titrati consilieri in complicatul domeniu al taxelor, Dick Molenaar, care lucreaza cu cei mai cunoscuti artisti olandezi, dar si cu sportivi sau companii si institutii care activeaza in industria muzicala.

Printre temele puse in discutie in cadrul conferintelor si seminarelor incluse in program se numara: problematica amenintarilor teroriste si situatiile de criza in cadrul festivalurilor, rolul autoritatilor statului implicate in reglementarea sectorului creativ, sarcinile si responsabilitatile lor, alaturi de teme mai punctuale, vizand securitatea si predictibilitatea festivalurilor intr-o Europa in criza, dar si dezbateri pe problematici specifice, de la managementul si controlul multimii, la clauzele cuprinse in contracte sau marketingul unui mare eveniment cultural. 

EEMC-2017-web


Printre invitatii internationali confirmati pana acum se numara: 

Fruszina Szep. Cavaler al Artelor – distinctie acordata de autoritatile franceze, Fruszina este directorul Lollapalooza Berlin - o lume experimentala, cu o combinatie extraordinara de nuante si arome, de la street art - la moda sau proiecte pentru copii. Cu siguranta Lollapalooza pune accent pe o selectie muzicala ametitoare, dar nu neglijeaza nici familia, pentru care sunt gandite programe speciale derulate in spatii dedicate. Faimoasele Kidzapalooza sunt ele insele o lume cu identitate proprie, cu jocuri, concerte speciale – cate trei cel putin in fiecare zi -, spectacole de circ, ateliere de percutie sau teatru de papusi, printre asa de multe altele. Taram al aventurii, prin Lolla Fun Fair – un parc de distractii care asigura o calatorie colorata printr-o lume ametitoare, Lollapalooza este, de asemenea, si un festival verde, care dezvolta si promoveaza concepte sustenabile. Directorul acestui festival, Fruszina Szep, s-a nascut in Ungaria si a fost, ani buni, director de program al festivalului de la Sziget. A fost reprezentant la Bruxelles al Institutului Cultural Ungar si, de-a lungul vremii, a initiat si gestionat cateva proiecte internationale ample, precum Roots&Routes International Talent Development din Ungaria, RegiON live! CEE Showcase Club Festival sau RegiON Music Conference. Fruszina se numara printre initiatorii programului Central-Eastern European Talent Exchange si este membru al board-ului Yourope – The European Festival Association. De asemenea, este membru strategic al “A Soul for Europe” – o organizatie de lobby care, in colaborare cu Comisia Europeana, si-a asumat obiectivul de a proteja si de a promova valorile culturale europene,. 

Stephan Thanscheidt organizeaza peste 20 dintre cele mai mari festivaluri europene in aer liber, precum festivalurile gemene Hurricane si Southside, dar si cele mai faimoase evenimente indoor, cum ar fi Metal Hammer Paradise sau Rolling Stone Weekender. Este directorul general companiei FKP Scorpio – cu sediul in Hamburg, Germania-, si principalul agent de booking al acesteia. Intrata pe piata europeana a evenimentelor inca din anul 1990, compania a organizat un numar impresionant de festivaluri si concerte, la care au participat milioane de oameni. Unul dintre cei mai importanti promoteri de concert din Germania, cu peste 100 de angajati si o cifra de afaceri de peste 100 de milioane de euro, FKP Scorpio are sucursale in Suedia (FKP Scorpio Sweden AB) si are actiuni in mai multe importante companii europene, incepand cu agentia olandeza Friendly Fire B.V, Arcadia Live GmbH din Austria, Beatbox Entertainment din Danemarca sau Fullsteam Agency din Finlanda. Orientata in principal pe organizarea de festivaluri si turnee in Germania si in Europa, compania FKP Scorpio are in palmares concerte cu artisti de prim rang, de la Foo Fighters, Ed Sheeran si Mumford & Sons, pana la evenimente independente, cum ar fi concertele din Hamburg ale unor trupe precum Take That sau Rammstein. Compania organizeaza cele mai populare festivaluri europene in aer liber (Hurricane, Southside, Highfield, Deichbrand, Chiemsee Summer sau M’era Luna, A Summer’s Tale), festivaluri in interior, ca Metal Hammer Paradise sau Rolling Stone Weekender, este responsabila de 14 festivaluri in Suedia, Danemarca, Olanda, Finlanda si Austria (Where’s The Music, Indian Summer Festival, Greenfield Festival, Sideways Helsinki, Northside Festival, Best Kept Secret, Provinssi, Bråvalla Festival, Tinderbox, Kotkan Meripäiväareena si Nuke Festival), care aduna anual sute de mii de iubitori de muzica. 

Thomas Zsifkovits. Este promoter de festival incepand din 1994 si are experienta la cel mai inalt nivel in industria muzicala internationala. Thomas este co-proprietar al companiei Barracuda Music, organizator al unor festivaluri de amploare ca Nova Rock sau Frequency. Pe langa acestea, Barracuda Music organizeaza si concerte mari, compania adaugand, de-a lungul timpului, in impresionantul sau palmares show-uri cu Robbie Williams, Rolling Stones sau Mumford And Sons, Twenty-One Pilots, printre multe altele - in total peste 500 de spectacole organizate in fiecare an. 

Holger Jan Schmidt. Unul dintre cei mai importanti experti europeni in sustenabilitate si strategii eco pentru festivaluri, agent de booking pentru "Das Fest", din Karlsruhe, cu peste 75.000 de participanti prezenti in fiecare zi de concert. Holger Jan Schmidt este unul dintre initiatorii grupului pan-european Green Operations Europe si membru al consiliului sau de administrare, dar si moderator pe teme eco pentru Yourope (The European Festival Association, organizatie care are printre membri 90 dintre cele mai importante festivaluri europene). Este membru al Fundatiei germane “Sounds for Nature”, care se concentreaza pe teme de mediu si evenimente dedicate, deruland, totodata, si proiecte sustenabile de comunicare “verde” catre diverse tipuri de grupuri de tineri. Holger Jan Schimdt a reusit sa impuna principiile de sustenabilitate si in agenda industriei de evenimente live, promovand – vreme de patru ani - cea mai importanta conferinta europeana tematica, GreenEvents Europe. Licentiat in economie la Rheinische Fachhochschule din Koln, Jan Schimidt este conferentiar la Hochschule Fresenius (Universitatea de stiinte Aplicate), unde sustine cursul “Festivaluri sustenabile si Managementul unui eveniment”. Mai bine de 20 de ani a condus festivalul RhEINKULTUR, cel mai mare festival cu participare libera din Germania, pe care l-a coordonat pana la ultima sa editie, in 2011. Este unul dintre cei care au inventat programul Green-Rock, unul dintre cele mai eco din Europa, gratie atentiei acordate tuturor aspectelor de sustenabilitate si de mediu. 

Chris Kemp. Fost lucrator social, promoter rock, manager de locatie si Pro vice-cancelar de universitate, Chris este fondatorul, proprietarul si directorul general al companiei Mind over Matter Consultancy, expert in cateva importante domenii, de la managementul multimii si siguranta acesteia, la continuitate in afaceri, securitate, leadership, dezvoltarea echipei, muzica sau clasificari ale genurilor muzicale si dezvoltare in sport. In cursul mai multor proiecte de cercetare, a creat un numar de modele teoretice folosite acum in muzicologie, afaceri si in managementul multimii. Profesorul Kemp este cunoscut in intreaga lume pentru munca sa de cercetare in domeniul sigurantei in locuri aglomerate si pentru eforturile sale sustinute pentru a gasi modalitatile cele mai eficiente astfel incat aceste locuri sa ramana in siguranta. Articolele semnate de el au fost publicate in nenumarate ziare de prestigiu din intreaga lume, transformandu-l intr-un lider al efortului general privind securitatea multimilor si a spatiilor de concert. Director al Yourope Event Safety Group (YES), Chris a fost invitat sa vorbeasca pe teme de securitate si de siguranta a multimilor in nenumarate conferinte organizate peste tot in lume. S-a adresat Camerei Comunelor din Regatul Unit intr-un discurs privind Securitatea la Jocurile Olimpice, dupa ce, in 2012, a fost responsabil cu pregatirea echipelor de securitate la Jocurile Olimpice si Paralimpice. De asemenea, a tinut un discurs in aula Societatii Regale de Medicina, in calitate de consilier al fortelor de ordine in cazul mai multor revolte. A semnat mai multe carti cu teme diverse, de la fenomenul punk si hardcore, pana la managementul multimii si educatie. A lucrat mai bine de zece ani in industria muzicala, ca manager de locatie, dupa care s-a orientat catre mediul academic. A organizat si a gestionat mai bine de 3000 de spectacole sustinute de London Contemporary Dance Company sau The Royal Shakespeare Company, dar si concerte Iron Maiden sau competitii sportive, precum Campionatul Mondial de Snooker sau meciuri din campionatele de box. Are un club rock, The Pitz, care a fost votat printre primele cinci cele mai interesante locuri rock si indie din Marea Britanie. Doctorand in psihologie, Chris este profesor la catedra de Politici Publice a Edinburgh Napier University, a fost profesor la Universitatea Tehnologica din Sidney – unde a predat un curs de Siguranta evenimentelor -, si la Bucks New University – unde a sustinut cursul de managementul multimilor. Compania sa, Mind Over Matter Consultancy (MOM), ofera programe dinamice performante, cursuri creative, consultanta  si studii. 

Greg Parmley. Director general al International Music Conference (ILMC), Greg este, de mai bine de doua decade, implicat in industria muzicala internationala, asumandu-si diverse misiuni importante, incepand cu cea de editor al publicatiei IQ Magazine sau, vreme de opt ani, cea de director al departamentului media al ILMC. incepand din 2015, a lansat conferinta International Festival Forum, un amplu eveniment cu frecventa anuala, destinat agentilor si altor tipuri de experti implicati in industria festivalurilor. IQ Magazine este o resursa esentiala de informatie pentru industria live muzicala internationala si, totodata, o extensie natural a ILMC. Are un concept generos, cu stiri, reportaje, analize, care sunt foarte importante pentru delegatii prezenti la conferinta si pentru intreaga industrie in general. in timp ce ILMC asigura, annual, o platforma pentru dezbateri vitale acestui domeniu, IQ ofera, vreme de un an, focus pe cele mai noi tendinte si informatii cruciale pentru bransa. 

Christof Huber. Christof este directorul OpenAir St.Gallen – cel mai mare festival din Elvetia, SummerDays Festival din Schaffhausen – localitate care devine, in fiecare an, un adevarat orasel al muzicii, sau festivalul boutique Unique Moments. Totodata, Christof este Presedinte al Adunarii Directorilor companiei elvetiene wepromote Entertainment Group Switzerland AG, holdingul care organizeaza toate aceste evenimente, prin companiile OpenAir St.Gallen AG, Summerdays AG, Gadget GmbH, wildpony GmbH and Incognito Productions AG. Cunoaste bine nuantele industriei muzicale internationale si din rolul de agent, tot el fiind cel care asigura bookingul pentru trupele care duc mai departe, in fiecare an, faima acestor festivaluri. Christof este totodata, presedinte al companiei independente Incognito Productions AG, o agentie specializata in organizarea de evenimente, care are un numar impresionant de concerte si festivaluri de club in Elvetia. Unul dintre cei mai importanti reprezentanti al industriei muzicale a lumii, Christof este, incepand din 2003, secretar general al Asociatiei Yourope - The European Festival Association, o organizatie infiintata in 1998, care include printre membri 90 de mari festivaluri europene 

Ruud Berends. Este fondatorul centrului pentru tineret Debarak din oraselul olandez Zutphen, unde a lucrat vreme de cativa ani, asumandu-si diverse sarcini, de la cea de organizator de spectacole la cea de manager de personal, a fost DJ, a spalat grupurile sanitare, a gatit si a facut contabilitate. In 1984, a devenit lucrator social si agent cultural pentru clubul din Deventer, unde s-a ocupat mai ales de consilierea adolescentilor aflati in perioade de criza. Co-fondator al agentiei Paperclip Agency din Nijmegen, Ruud a fost, vreme de cativa ani si directorul acestei institutii, avand misiunea de a descoperi si a incuraja talente, inclusiv la nivel international. in aceasta calitate a coordonat turneele europene sau internationale ale artistilor colaboratori, asigurand si intreaga productie sau bugetele alocate. Printre artistii cu care a colaborat se numara The Feelies, Screaming Trees, Soundgarden, Mudhoney, Tad, Nirvana, Hole, Lemonheads, Union Carbide Productions, Soul Asylum, Buffalo Tom, The Doughboys, Femi Anikulapo Kuti, Spain, Andre Williams, Link Wray, L7, Babes In Toyland, Yo La Tengo, Motorpsycho, Afghan Whigs, The Flaming Lips, The Gunclub, Alex Chilton, The Saints, The Fuzztones, The Hellacopters, Gluecifer, The Nomads, The Turpentines, Suicide, The Wipers, Dead Moon, printre multi altii. in 2001 a inceput colaborarea cu Networking Music, una dintre cele mai importante entitati in industria internationala a muzicii live. Printre clientii sai se numara MusicXport.nl, Dutch Impact Parties, Dutch Music Export sau Buma Cultuur (2002 – pana in prezent). Este consultant PSB pentru Buma Cultuur – un program guvernamental olandez pentru dezvoltarea tarilor mai nou intrate in retelele de export cultural. A fost expert la Eurosonic Noorderslag, o prestigioasa retea internationala de marketing, a lucrat in vanzari si in prezent si-a asumat rolul de coordinator de conferinte si consilier pentru mai multe companii si evenimente internationale, printre care Where’s The Music? (Norrkoping, Suedia). Ruud este, de asemenea, co-proprietar si co-foundator al International Festival Forum - IFF (Londra, Marea Britanie). 

Gideon Gottfried. Traieste in Londra, e pasionat de muzica, isi asuma o munca de activist social. Jurnalistul german Gideon Gottfried, in prezent corespondent european pentru Pollstar – Biblia indistriei de spectacol live din Statele Unite. Pana in 2015 editor al publicatiei Musikmarkt, termometrul muzicii in Germania, Austria si Elvetia, Gideon a semnat, de asemenea, in alte publicatii prestigioase, de la Billboard, la Vice Germany sau IQ Magazine. Pasionat de muzica si el insusi rapper, Gideon este, de asemenea, co-fondator al casei de discuri independente Crispy Crust Records. Activist si anarchist, lucreaza si pentru reteaua non-profit independenta acTVism, cu sediul la Munchen.  

Dr. Dick Molenaar. Unul dintre cei mai titrati consilieri in complicatul domeniu al taxelor, Dick Molenaar lucreaza cu cei mai cunoscuti artisti olandezi, dar si cu sportivi sau companii si institutii care activeaza in industria muzicala. Dick Molenaar colaboreaza cu toti consillierii fiscali in domeniul artelor din Rotterdam. Cercetator la Erasmus School of Law din Rotterdam, istitutie la care a urmat si studiile doctorale, Dick Molenaar este autor al cartii “Sistemul de taxare al Artistilor Internationali” (“Taxation of International Performing Artistes” - IBFD, Amsterdam, February 2006) si al multor articole de specialitate publicate in Olanda sau in alte prestigioase publicatii internationale. Este membru al mai multor institutii si organizatii de control al breslei, incepand cu Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) – Asociatia Olandeza a Consilierilor Fiscali, de asemenea al International Fiscal Association (IFA) - singura organizatie internationala non-guvernamentala si non-sectoriala care se preocupa de aspectele fiscale. Dick Molenaar este membru si al organismelor dedicate industriei musicale, precum International Tax Entertainment Group (ITEG) sau The International Association of Entertainment Lawyers (IAEL).

Gordon Masson. Este fost astronaut! Fost pilot de incercare, astronaut si, pentru 30 de ani, journalist, Gordon Masson are 18 ani de experienta in industria muzicala. Cand nu salveaza padurile amazoniene sau pisici care nu mai stiu sa coboare din copaci, Gordon iti petrece vremea ca editor al revistei IQ Magazine sau stabilind agenda unor evenimente care conteaza, cum ar fi International Live Music Conference. Ai putea sa auzi ca a urcat pe Everest sau ca a trecut inot Pacificul, dar intre timp sigur isi ia in serios rolul de live editor la Music Week sau pe cel de editor international pentru Billboard. Si-a asumat si diverse roluri de ambasador pentru United Nations, dar si de consilier pentru o serie de case de discuri si alte entitati din industria muzicala. Inainte de a se muta la Londra, a fost implicat intr-o serie de programe de salvare a unor specii pe ale de disparitie. Si-a petrecut doi ani la Washington, unde a coordonat publicatiile affiliate industriei spatiale si sateliti. in anii 1990 a fost reporter pentru ziare ca The Courier si Evening Telegraph, printre multe altele din Scotia sa natala. 

Grimur Atlason. Este implicat in organizarea de concerte inca de la 16 ani si, intre timp, are un palmares considerabil. In ultimii opt ani a fost manager general al marelui festival Iceland Airwaves, care are loc in fiecare an, incepand din primul weekend de noiembrie, in Reykjavik. Peste 200 de trupe in 250 de concerte oficiale programate de-a lungul celor cinci zile de festival, la care se adauga cele peste 600 de concerte care au loc in asa numitele “platforme neoficiale” Iceland Airwaves. A lucrat cu Björk, Flaming Lips, PJ Harvey, Dizzee Rascal, Of Monsters and Men, Hot Chip, Caribou, Sigur Rós, Robyn, Jon Hopkins, Ásgeir, The War on Drugs, Beach House, Kraftwerk, John Grant, FM Belfast sau Haim, printre multi altii. 

Allan McGowan are o experienta de mai bine de 40 de ani in publicitate si industria muzicala: a lucrat ani buni in vanzari, ca promoter de concerte si ca agent de booking, a asigurat managementul mai multor trupe si agenda unor conferinte tematice internationale. In tot acest timp a prezentat si moderat seminarii si conferinte si, in calitate de consultant, a stabilit agenda multor evenimente de amploare, printre care si faimoasa International Live Music Conference (ILMC) de la Londra. in prezent este editor al revistei VIP News, platforma online care ofera baze de date si informatii destinate industriei muzicale. De asemenea, Allan este editor asociat IQ Magazine, publicatia afiliata conferintei de la Londra (ILMC) si, totodata, administreaza editura Wintrup Songs Ltd. 


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate