Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Al doilea turneu naţional ArgEnTango duce visul mai departe
(Muzică)
La a doua editie ca turneu national, proiectul ArgEnTango – Piazzolla, o poveste autentica va ajunge la Cluj Napoca, Sinaia, Ploiesti, Iasi si Timisoara. Cele cinci concerte se vor desfasura intre 19 si 27 aprilie 2017 si au in centru aceeasi puternica tripleta argentiniana, formata din Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) si Omar Massa (bandoneon), carora li se alatura doi muzicieni romani de imensa valoare, Razvan Suma (violoncel) si Rafael Butaru (vioara).
Aranjamentele au fost realizate de Mariano Castro special pentru acest proiect.
In primavara trecuta, Argentango s-a lansat ca un proiect unic in Romania si a umplut salile in toate concertele prezentate la prima editie. De atunci, artistii au fost invitati sa sustina alte 10 concerte in intreaga tara. 

Analia Selis declara la finalul turneului trecut: “A fost totul foarte frumos. Obositor, dar  foarte  frumos. Asta este ceea ce straluceste, frumusetea. Am avut peste tot un mare succes. Sunt oameni deschisi. Cantam, totusi, un repertoriu destul de pretentios, melodiile sunt in limba spaniola, dar publicul roman tot timpul primeste foarte bine ceea ce oferim noi. Spectatorii au rezonat foarte bine cu tangoul. Publicul roman simte aceasta muzica, iar asta este cel mai important.”

Cvintetul romano-argentinian are acum in spate experienta a zeci de concerte impreuna, asadar noile recitaluri ArgEnTango – Piazzolla, o poveste autentica se anunta deja a fi evenimente de mare succes.

Argentango_12_2016_05_09


Grupul ArgEnTango

Analia SELIS
Dupa binecunoscuta cariera in muzica comerciala, Analia isi directioneaza activitatea catre muzica autentica argentiniana - tangoul. Cele doua editii ale turneului Va place Tango?, precum si proiectul de mare succes Tango simfonic, sunt dovada clara ca tangoul este viitorul Analiei, exprimarea cea mai autentica a unui argentinian. (analiaselis.com)

Razvan SUMA
Solist concertist si director al Orchestrelor si Corurilor Radio, profesor asociat la Universitatea de Muzica din Bucuresti, dezvolta o perpetua cariera internationala de solist, cele peste 1000 de concerte si recitaluri pe care le-a sustinut fiind apreciate pe toate continentele. Reprezentat de cele 12 CD-uri ale sale, Razvan este considerat unul dintre cei mai prolifici violoncelisti romani ai momentului. (razvansuma.com)

Mariano CASTRO
Impreuna cu Narcotango, Mariano Castro in tripla calitate - interpret, compozitor si orchestrator - a fost nominalizat de doua ori la Latin Grammy Awards (2009 si 2010) la categoria Cel mai bun album de tango. Cu aceasta trupa, dar si in calitate de pianist si chitarist solist, are la activ peste 25 de turnee internationale in Europa, Statele Unite, Canada si America Latina. (marianocastro.ro)

Omar MASSA
Ambasador al muzicii lui Piazzolla pe marile scene ale lumii, alaturi de artisti precum Placido Domingo, Omar Massa concerteaza in America, Europa si Asia, fiind invitat frecvent pentru a sustine masterclass-uri in intreaga lume. Vine in Romania special pentru proiectul ArgEnTango. (omarmassa.com)

Rafael BUTARU
Concertmaestru al Operei Nationale din Bucuresti, al Orchestrei Romane de Tineret si al Orchestrei Simfonice Nationale Romane, violonistul Rafael Butaru este o prezenta constanta pe scenele muzicale nationale si internationale. In calitate de solist si ca invitat permanent al Festivalului SoNoRo, a sustinut concerte alaturi de muzicieni precum Gilles Apap, Daniel Rowland, Razvan Popovici, Diana Ketler, David Cohen, Srdjan Vukasinovic si multi altii.

Artistii dedica seria acestor concerte unei cauze caritabile. De 25 de ani, Hospice Casa Sperantei exista in Romania pentru a oferi sprijin gratuit copiilor si adultilor cu boli incurabile. Pentru ca stim cat de mare este nevoia de servicii de ingrijire paliativa, ne alaturam demersurilor Hospice si ii indemnam pe spectatorii si prietenii nostri sa se implice alaturi de noi, prin donatii, redirectionarea a 2% din impozitul pe venit sau orice alta forma de sustinere a acestei cauze (www.hospice.ro).

Itinerariul turneului


19 aprilie – Cluj Napoca - Auditorium Maximum 
22 aprilie – Sinaia - Castelul Peles
23 aprilie – Ploiesti - Filarmonica Paul Constantinescu
24 aprilie – Iasi – Aula BCU
27 aprilie – Timisoara - Sala Capitol

Un eveniment sustinut de Radio Romania
Proiect cofinantat de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania
Organizator :  Asociatia Culturala Analia Selis 
Coproducator: Centrul Cultural Media Radio Romania
Partener oficial: BMW
Transportator aerian oficial: Air France - KLM
Sponsori: Sensiblu, Vestra, Elsaco, Pensiunea Cai de Vis 

Parteneri culturali: Orchestrele si Corurile Radio Romania, Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, Filarmonica “Transilvania” din Cluj -Napoca, Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiesti, Filarmonica “Banatul” din Timisoara, Muzeul Peles din Sinaia, Filarmonica “Moldova” din Iasi. 

digita ArgEnTango editia 2


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate