Pentru fanii supelor, maestrii bucatari propun doua retete delicioase: supa crema de urzici cu crutoane sau supa de salata cu ou si slanina prajita. Amatorii de peste pot savura salata de cruditati cu ton si dressing de primavara, sau Liguini cu somon afumat si spanac.
Urzicile si spanacul, vedetele noului meniu, verdeturi bogate in vitamina A, B2, C, K, calciu, magneziu si fier, au un „drum” foarte scurt pana in farfurie, deoarece ele provin chiar din gradina lui Brukenthal. Iar patrunjelul poate fi regasit in noul meniu intr-o combinatie surprinzatoare, alaturi de...clatite, mai exact Clatite cu patrunjel umplute cu legume si sos Hollandaise.
De asemenea, turisti sau localnici, cu to?ii pot incerca si aceste preparatele speciale, pe baza de carne de pui, vita sau porc. Recomandarea maestrilor bucatari este mancarea preferata a Imparatului Franz Joseph, servita cu hrean in smantana, legume si cartofi natur, numita Talfespitz. Dar si Vita Angus din Marpod de pe Valea Hartibaciului.
Si sectiunea de deserturi are vedetele sale in noul meniu. Astfel, Salata de capsuni cu menta, Capsunile cu spuma de vanilie sau Capsunile cu crema de vanilie si frisca asteapta sa fie savurate pe terasa frumosului complex baroc, obiectiv unic in Romania.
La fel ca si in sezoanele anterioare, terasa restaurantului de la Palatul Brukenthal Avrig va fi gazda unor evenimente in aer liber. Sunt asteptati atat turisti, cat si locuitori din zona Sibiului, sa viziteze Palatul Brukenthal din Avrig, si sa deguste preparatele din meniul special de primavara.
Despre Palatul Brukenthal din Avrig
Parcul si cladirile din cadrul Palatului Brukenthal Avrig se numara printre cele mai de seama monumente din vremea barocului transilvanean. In Transilvania de Sud acesta este chiar singurul ansamblu baroc care a invins lupta cu timpul.
Incepand cu anul 1999 terenul intra in proprietatea fundatiei Samuel von Brukenthal, iar in anul 2005 a fost desfiintat sanatoriul. Incepand cu 2011 s-au efectuat lucrari complexe de renovare, pe etape, a intregului complex, iar astazi complexul este deschis publicului larg, vizitatorilor de pretutindeni, care vor sa se bucure de atmosfera aparte la umbra Mun?ilor Carpati.
. |