Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 decembrie 2024
1857 • Se naste Joseph Conrad, (Józef Teodor Konrad Korzeniowski) scriitor britanic de origine poloneza (d. 1924)
1861 • Alexandru Ioan Cuza anunta ca „Înalta Poarta, precum si toate Puterile Garante” recunosc Unirea Principatelor
1948 • Se naste Ozzy Osbourne, solistul trupei Black Sabbath
1967 • Chirurgul sud-african Christian Barnard a efectuat, cu succes, primul transplant de inima din lume
Recomandări
Palatul Brukenthal din Avrig trece la meniul de primăvară
(Viață)
Palatul Brukentahl din Avrig lanseaza o invitatie de a profita de timpul frumos si vremea primavaratica pentru o vizita la Palat, unde se poate degusta noul meniu de sezon, pe care bucatarii fostei Resedinte de Vara a baronului Samuel von Brukenthal l-au pregatit special pentru perioada urmatoare.
In aceasta perioada, vedetele sezonului care ocupa un loc fruntas in farfurii sunt urzicile, spanacul si nelipsitul patrunjel, iar pofticiosii vor cadea in capcana celor mai rafinate si delicioase mancaruri, inspirate fie din bucataria traditionala romaneasca sau cea internationala.
Pentru fanii supelor, maestrii bucatari propun doua retete delicioase: supa crema de urzici cu crutoane sau supa de salata cu ou si slanina prajita. Amatorii de peste pot savura salata de cruditati cu ton si dressing de primavara, sau Liguini cu somon afumat si spanac.
Urzicile si spanacul, vedetele noului meniu, verdeturi bogate in vitamina A, B2, C, K, calciu, magneziu si fier, au un „drum” foarte scurt pana in farfurie, deoarece ele provin chiar din gradina lui Brukenthal. Iar patrunjelul poate fi regasit in noul meniu intr-o combinatie surprinzatoare, alaturi de...clatite, mai exact Clatite cu patrunjel umplute cu legume si sos Hollandaise. 

De asemenea, turisti sau localnici, cu to?ii pot incerca si aceste preparatele speciale, pe baza de carne de pui, vita sau porc. Recomandarea maestrilor bucatari este mancarea preferata a Imparatului Franz Joseph, servita cu hrean in smantana, legume si cartofi natur, numita Talfespitz. Dar si Vita Angus din Marpod de pe Valea Hartibaciului.

Si sectiunea de deserturi are vedetele sale in noul meniu. Astfel, Salata de capsuni cu menta, Capsunile cu spuma de vanilie sau Capsunile cu crema de vanilie si frisca asteapta sa fie savurate pe terasa frumosului complex baroc, obiectiv unic in Romania.

La fel ca si in sezoanele anterioare, terasa restaurantului de la Palatul Brukenthal Avrig va fi gazda unor evenimente in aer liber. Sunt asteptati atat turisti, cat si locuitori din zona Sibiului, sa viziteze Palatul Brukenthal din Avrig, si sa deguste preparatele din meniul special de primavara.

COVER


Despre Palatul Brukenthal din Avrig 

Parcul si cladirile din cadrul Palatului Brukenthal Avrig se numara printre cele mai de seama monumente din vremea barocului transilvanean. In Transilvania de Sud acesta este chiar singurul ansamblu baroc care a invins lupta cu timpul.
Incepand cu anul 1999 terenul intra in proprietatea fundatiei Samuel von Brukenthal, iar in anul 2005 a fost desfiintat sanatoriul. Incepand cu 2011 s-au efectuat lucrari complexe de renovare, pe etape, a intregului complex, iar astazi complexul este deschis publicului larg, vizitatorilor de pretutindeni, care vor sa se bucure de atmosfera aparte la umbra Mun?ilor Carpati.

17499410_982082298589281_4636316876728084180_n


new doc 2017-03-28 12.58.03_1


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate