Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
5 iulie 2022
Recomandări
Caravana Docuart proiectează documentar românesc la Arad
(Cinema)
Caravana Docuart aduce 11 documentare premiate in cadrul Bucuresti Docuart Fest la Cinema Arta din Arad, in perioada 21-22 aprilie. O parte dintre proiectii vor aduce in fata publicului aradean regizori si protagonisti ai productiilor care vor purta discutii interactive cu cei prezenti in sala.
Caravana Docuart, ajunsa la a 4-a editie, poposeste in acest an pentru prima oara la Arad. Evenimentul debuteaza vineri, 21 aprilie, cu proiectia unui film prezentat in premiera in cadrul Caravanei, Padurarul (R. Norbert Fodor*). Filmul invitat in Caravana are ca subiect povestea lui Lucian, fiul unui fost padurar care este nevoit sa-si paraseasca casa din cauza defrisarilor. Proiectiile continua cu 3 filme recente, studentesti: Farid Fairuz versus Mihai Mihalcea (R.: Alex Pintica) - despre autorul care nu mai poate fi deosebit de artist -;  Stories in Tea Cups (R.: Mirona Radu) - mici felii din viata cotidiana a chinezilor -; 10:34 to Belgrade (R. Ioana Grigore*) - un documentar realizat pe strazile Belgradului. De la ora 20:00, spectatorii sunt invitati intr-o calatorie antropologica prin muzica romaneasca de azi vizionand 100 de Movile, in regia lui Max T. Ciorba. Ultima proiectie de vineri va prezinta de la ora 21:00, primul documentar realizat de Cosmin Bumbut si Elena Stancu, Ultimul caldarar, film care spune povestea lui Geo, un tanar caldarar din satul Corcova. 

Sambata, proiectiile incep de la 16:30 cu Perfection is Forever, o co-productie cu Marea Britanie, in regia Marei Trifu. Apoi, programul continua cu un fragment de viata din sanul minoritatii rrome in Angela (R. Botond Pusok). De la 17:30 va fi proiectat Human Places (R.: József László*), un film care vorbeste despre spatiul propriu pe care oamenii si-l creeaza intr-un oras. Despre cum e sa fii fiul nerecunoscut al marelui sculptor Constantin Brancusi, ne spune prin filmul sau - in cautarea tatalui pierdut - regizorul Ionut Teianu, de la ora 19:00. Ultima proiectie de sambata il prezinta pe Rodion Rosca, parintele muzicii electronice romanesti, protagonistul filmului Imagini din vis* (R. Sorin Luca), castigatorul marelui trofeu Docuart Fest 2016. Dupa proiectie, Rodion va fi prezent in sala pentru a povesti cu cinefilii prezenti. 

Proiectul este organizat de asociatia culturala pentru film documentar romanesc Docuart si reprezinta o extensie a festivalului de film Bucuresti Docuart Fest. Caravana Docuart este co-finantata de Centrul National al Cinematografiei (CNC) si Administratia Fondului Cultural National (AFCN).

Intrarea in lumea documentarului este libera.

Parteneri: Centrul Municipal de Cultura Arad si CitiZenit.

Caravana_Arad

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate