Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 februarie 2024
Recomandări
Lansarea cărții “Iacării Acrobați” printr-un show aviatic, pe 6 mai la Aerodromul Bănești Prahova
(Literatură)
Curtea Veche Publishing va invita la evenimentul de lansare a cartii “Iacarii Acrobati. Aripi romanesti” de Maria Cristina Ttilica, o carte care dezvaluie povestea aviatorilor romani din cea mai indragita formatie de acrobatie aeriana.
Cine sunt cei care sfideaza inaltimile si uimesc la spectacolele aviatice? Cata munca si daruire se ascund in spatele uluitoarelor acrobatii care redeseneaza cerul? Ne-o spun chiar ei – Iacarii Acrobati, membrii singurei echipe independente de acrobatie aeriana din Romania.

Evenimentul de lansare a cartii va avea loc sambata, 6 mai 2017, la Aerodromul Banesti Prahova, incepand cu ora 18.00. Cititorii vor avea ocazia de a-i intalni pe cei trei piloti care si-au pus amprenta asupra istoriei aviatiei romanesti: Ioan Postolache (cap formatie Iacarii Acrobati), Dan Stefanescu (aripa dreapta Iacarii Acrobati), si Dan Conderman (aripa stanga Iacarii Acrobati). La eveniment va lua cuvantul si Irén Arsene Máté, directoarea generala si co-fondatoarea editurii Curtea Veche.
Cei trei aviatori romani vor face si o demostratie de acrobatie aviatica pentru cei prezenti, dupa care cititorii vor fi invitati la o sesiune de autografe. 

Povestea Iacarilor Acrobati are, in primul rand, o dimensiune personala: aceea a traseului initiatic pe care membrii grupului l-au parcurs de la descoperirea aspiratiilor legate de zbor pana la implinirea acestora. Exista, in al doilea rand, o dimensiune tehnica a acestei istorii, o descriere a motoarelor si a elicelor Yak-urilor 52 TW, avioanele de productie romaneasca pe care le piloteaza, dar si a maiestriei necesare zborului acrobatic in formatie. Numeroasele ilustratii ale spectacolele aviatice leaga aceste doua dimensiuni si fac vizibila una dintre cele mai periculoase arte, aceea a acrobatiilor aeriene.

Maria Cristina Tilica, autoarea cartii, este licentiata in Comunicare si Relatii Publice la Bucuresti si in Psihologie si Jurnalism la Iasi si de peste 18 ani ca redactor, producator si ca realizator de emisiuni, de reportaje si de documentare la Televiziunea Romana. Printre documentarele artistice pe care le-a realizat sunt si cele despre Iacarii Acrobati ai Romaniei, despre elicopterele Fortelor Navale si despre scafandrii de lupta ai Romaniei. A primit numeroase premii si distinctii din partea unor prestigioase institutii din tara si din strainatate, atat pentru documentare, cat si pentru reportajele, pentru emisiunile si pentru scurt-metrajele sale. 
Cartea “Iacarii Acrobati. Aripi romanesti” va fi disponibila in curand pe www.curteaveche.ro si in librariile din toata tara.

Iacarii Acrobati


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate