Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
Dublu concert din cadrul stagiunii de jazz Artist in Residence: Dan Mitrofan & Răzvan Cojanu
(Muzică)
Muzicieni din Brazilia, Spania, Olanda, Bulgaria si Romania in premiera pe scena ARCUB.
Doi reprezentanti ai noului val al jazzului romanesc, Dan Mitrofan si Razvan Cojanu prezinta in premiera la ARCUB (strada Lipscani 84-90), joi, 11 mai, ora 19:30, cvartetele ce au componenta internationala The Comforter si United 4, in cadrul concertului Young Lions: New Romanian Contemporary Jazz.
Evenimentul este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB si face parte din stagiunea de jazz ARTIST IN RESIDENCE, curatoriata de Lucian Ban. 

In prima parte a concertului, chitaristul si compozitorul Dan Mitrofan, unul dintre cei mai interesanti muzicieni romani de jazz, prezinta publicului ARTIST IN RESIDENCE cvartetul sau, The Comforter, despre care acesta declara: „…poate fi vorba de o impacare a mai multor laturi si etape muzicale personale, de la jazz, pop rock, metal, muzica renascentista, experimental, alternativ, punk, dark, care mi-au lasat de-a lungul timpului amprenta lor.”

Dan Mitrofan Quartet
Dan Mitrofan (RO) - chitara, compozitii, lider | Catalin Milea (RO) – saxofoane | Michael Acker (RO) – bas | Matheus Jardim (BRA) – baterie

Dan Mitrofan are o bogata activitate in muzica underground, in grupuri dintre cele mai diverse stilistic. In 2008 obtine premiul I la Festivalul de Jazz de la Sibiu si premiul special pentru compozitie cu grupul Ponton Unit. In 2009 formeaza Dan Mitrofan Quartet, in diferite componente: Tavi Scurtu, Michael Acker, Toni Kuhn, Sebastian Spanache, Lucian Nagy, Catalin Milea, Victor Miclaus, Arthur Balogh, Sacha Bota. Unul din proiectele cele mai recente este  „Magnets Duo”, alaturi de saxofonistul Catalin Milea, cu care inregistreaza discul „Evocative” in 2017. 

In cea de-a doua parte, Razvan Cojanu prezinta pentru prima data publicului de jazz cvartetul sau international UNITED 4. Patru muzicieni din tari diferite, care nu au mai colaborat pana acum, se intalnesc la Bucuresti pentru a canta muzica lui Razvan Cojanu, unul dintre cei mai buni contrabasisti ai momentului din jazzul romanesc. Ceea ce ii uneste este pasiunea pentru sonoritati noi inauntrul limbajului de jazz in secolul XXI. Muzica scrisa pentru formatul clasic al combo-ului de jazz - saxofon, pian, contrabas si baterie – a fost compusa in perioade mai putin fericite penteu Razvan, fiecare piesa marcand un moment important din viata compozitorului. O fuziune intre jazzul clasic si avangarda, Razvan Cojanu U4 este debutul unui proiect de care cu siguranta vom mai auzi. 

United 4
Razvan Cojanu (RO) - contrabas, compozitii, lider | Arnau Garoffe (ES) – saxofoane | Mike Roelofs (NL) – pian | Borislav Petrov (BG) – baterie

Razvan Cojanu este admis in 2003 la sectia de Jazz a UNMB, iar in doi ani devine unul dintre cei mai solicitati basisti de jazz din tara, colaborand cu: Cristian Soleanu, Nicolas Simion, Rick Condit, Tom Smith, Alan Jones, Alex Harding. Prezenta sa internationala include: ORF Jazz Festival, Beijing Fest, Golden Jazz Trophy Lille, Express Jazz Club London, Vortex Jazz Club, Opus Jazz Club Budapesta, Barentsjazz Festival Tromso, My Unique Jazz Festival Berlin, Enter Enea Festival Poznan. 

Biletele pot fi achizitionate online de pe http://arcub.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).
Pret: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).

STAGIUNEA ARTIST IN RESIDENCE


Avand drept tema propusa de pianistul Lucian Ban „Jazz-ul in secolul XXI – de la traditie la avangarda”, programul ARTIST IN RESIDENCE continua in 2017 seria concertelor de jazz cu proiecte originale, care vor fi  prezentate in premiera pe scena ARCUB. Programul se remarca printr-o selectie spectaculoasa de muzicieni romani si internationali. 

Evenimente viitoare - Artist in Residence: 
28 mai: KIRK KNUFFKE LAMPLIGHTER TRIO
8 iunie: act 1 COREY MWAMBA (UK) // act 2 INNER VOICE TRIO (RO/BRA)
22 iunie: ALEX HARDING & LUCIAN BAN (USA/RO)

Programul ARTIST IN RESIDENCE invita muzicieni de jazz sa curatorieze un sezon de concerte cu o tema propusa de ei insisi. Artistii in rezidenta devin curatori si performeri ai unor stagiuni tematice care prezinta publicului din Bucuresti muzicieni romani si internationali in proiecte ce ilustreaza tema aleasa. Programul isi doreste sa devina o pepiniera pentru noile directii in jazz-ul romanesc si european, o platforma pentru creativitatea scenei muzicale din Romania.

Jazz-ul la inceputul acestui mileniu este mai divers si mai viu ca niciodata – o muzica cu adevarat globala, jazz-ul a devenit un limbaj universal care adopta si este influentat de miriade de surse complementare si genuri muzicale: de la muzica clasica sau cea camerala de sorginte europeana, la muzica diverselor popoare sau cea etno, de la rock si hip hop, la muzica electronica, jazz-ul a aratat o capacitate extraordinara de a le ingloba pe toate acestea si de a crea noi directii in secolul XXI - Lucian Ban, curator ARTIST IN RESIDENCE. 

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.

Artist in residence_Dan Mitrofan_Razvan Cojanu 11 mai


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate