Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 ianuarie 2023
Recomandări
S-au lansat Atelierele FILIT pentru traducători, ediția a III-a
(Literatură)
Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi (FILIT) lanseaza apelul de inscriere in cadrul proiectului cultural Atelierele FILIT pentru traducatori, o initiativa a Muzeului National al Literaturii Romane Iasi de a sprijini cooperarea culturala si promovarea patrimoniului.
Prin intermediul acestui program, douazeci de traducatori vor beneficia de cazare, decontul transportului pe teritoriul Romaniei si o suma forfetara de 1500 de lei.
De asemenea, pentru a incuraja colaborarea intre traducatori si scriitori, autorilor romani interesati de aceasta intalnire li se asigura cazarea, in limita locurilor disponibile.
Atelierele FILIT pentru traducatori vor fi gazduite la Memorialul Ipotesti - Centrul National de Studii Mihai Eminescu si se vor desfasura in perioada 1 - 10 septembrie 2017, incluzand trei mese rotunde consacrate traducerii literare. Participantii vor fi cazati la popasul turistic „Floare Albastra”, construit in apropierea casei memoriale „Mihai Eminescu” si a bisericutei familiei Eminovici.

Beneficiarii rezidentei au obligatia de a traduce un numar de zece pagini din lucrarile unui autor roman, pentru care sa acorde Muzeului National al Literaturii Romane Iasi si Memorialului Ipotesti drept neexclusiv de publicare. De asemenea, in momentul publicarii traducerii, acestia trebuie sa mentioneze faptul ca textul a fost tradus cu sprijinul Atelierelor FILIT pentru traducatori desfasurate la Ipotesti. O atentie sporita va fi acordata proiectelor legate de scriitorii din reteaua muzeelor literare iesene, respectiv de Memorialul Ipotesti.

Dosarul de inscriere trebuie sa cuprinda urmatoarea documentatie in limba romana:
formular de inscriere, disponibil electronic pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro sau, la cerere, pe paginile de Facebook a MNLR Ia?i sau FILIT si la adresa de e-mail: muzeul.literaturii@gmail.com;
copie dupa cartea de identitate;
numele proiectului de rezidenta si o scurta descriere (max. 2000 de semne); 
curriculum vitae.
Perioada de inscriere este 11 mai - 11 iunie 2017, iar dosarele se vor transmite in format electronic la adresa muzeul.literaturii@gmail.com. 

Persoana de contact: Daniela Stefan (Iasi, str. V. Pogor, nr. 4, 700110, tel.: +40 747.499.400)

Atelierele FILIT pentru traducatori 2017 sunt realizate in parteneriat cu Memorialul Ipotesti - Centrul National de Studii Mihai Eminescu si cu Institutul Francez din Iasi.

Ateliere FILIT 2017


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate