Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Primește o șansă pentru educație!
(Viață)
A doua editie a programului de burse pentru elevi de exceptie din mediul rural continua la Liceul Teoretic National din Bucuresti.
Liceul Teoretic National din Bucuresti, in parteneriat media cu Radio Romania, prin Radio Romania Cultural, sprijinit de Universitatea POLITEHNICA Bucuresti, ofera 2 burse educationale incepand cu anul scolar 2017 - 2018 unor elevi cu competente exceptionale din mediul rural.
 
Acesta este al doilea an in care, in urma analizei comisiei de evaluare, doi elevi fara posibilitati din mediul rural vor fi alesi pentru a veni sa studieze si sa se perfectioneze la Bucuresti. 
Anul trecut, Tudor Constantin Paisanu, din comuna Branesti, judetul Gorj si Carmen Minodora Tudorache, din localitatea Jurilovca, judetul Tulcea au fost cei doi elevi cu competente exceptionale din mediu rural care au primit o sansa pentru educatie.

M-am integrat foarte bine, parca-mi pare rau ca se termina clasa a 8-a, sper sa raman cu aceiasi colegi pe care ii stiam. in general a fost un an foarte bun, am progresat mult fata de cum eram eu si cred ca un astfel de program este de foarte mare ajutor. Pe mine m-a ajutat foarte mult!” spune Carmen Minodora Tudorache, pasionata de fizica si chimie.

Tudor Constantin Paisanu, pasionat de matematica, a avut deja rezultate foarte bune: “A fost un an foarte bun in care am avut o pregatire foarte buna la toate materiile si am reusit sa ma calific la Olimpiada Nationala de Matematica unde am luat un bronz. M-a ajutat foarte mult faptul ca am putut sa studiez mai mult la matematica. La inceput mi-a fost putin greu sa ma integrez, dar am reusit sa o fac, sa-mi fac prieteni si acum ma inteleg bine cu ei. Sunt foarte multumit de anul acesta.” 

Acest program se adreseaza elevilor care trec in clasa a VII-a si, respectiv, a VIII-a si care urmeaza sa beneficieze de bursa incepand cu anul scolar 2017 - 2018 pana la terminarea liceului (clasa a XII-a inclusiv). In fiecare an cate doi noi elevi din mediul rural vor beneficia de o astfel de bursa, programul nefiind limitat in timp.

Silvia Moraru, Directorul Liceului Teoretic National, explica, pe scurt, cum a a avut loc integrarea si evolutia celor doi copii la Bucuresti:
”I-am ales cu multa dragoste, caldura dar si punctajul de evaluare a capacitatilor lor a fost bine gestionat, imi dau seama in momentul de fata. Programul a fost un program complex de pregatire. Au fost zile in care ei au lucrat intre 3 si 6 ore doar la materiile lor favorite, chimie si respectiv matematica. Dorinta lor de a se perfectiona este extrem de importanta. Este o dorinta arzatoare de a dobandi o sumedenie de calitati pe care in momentul de fata poate nu le au, dar in etapa viitoare le vor obtine si ii vor ajuta in zbor prin viata.” 

Bursele constau in asigurarea cheltuielilor studiilor, precum si a unui ajutor material (cazare, masa, haine, incaltaminte, uniforma, rechizite, manuale, bani de buzunar, transport acasa la inceputul si la sfarsitul vacantelor). Studiile se vor efectua la Liceul Teoretic National din Bucuresti, iar cazarea este oferita de Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, care asigura si mentorat studentesc pentru elevii bursieri. Finantarea se asigura din sursele proprii ale Liceului Teoretic National si ale Universitatii POLITEHNICA Bucuresti, precum si ale altor sponsori.

Liceul Teoretic National este o institutie privata de invatamant, infiintata in anul 2012 care asigura in acest moment accesul la educatie pentru un numar de peste 230 de elevi, cu varste intre 3 si 18 ani. Echipa Liceului Teoretic National crede in educatie ca element fundamental care asigura succesul in viata al oamenilor. Viziunea liceului este de a construi un parteneriat durabil intre trei instante: scoala – elevi – parinti. Detalii despre regulamentul programului de burse rurale gasiti pe site-ul www.liceulnational.ro/burse sau la telefon 0786 38 66 22.

18426434_1928054700545408_783747893_o


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate