Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
„Noaptea Privighetorilor” la Iași
(Viață)
Sambata, 20 mai 2017, de la ora 18.00, sucursala Iasi a Societatii Ornitologice Romane (SOR) organizeaza in Gradina Botanica „Anastasie Fatu” din Iasi evenimentul „Noaptea Privighetorilor”.
 
Noaptea Privighetorilor este un eveniment menit sa arate legatura clara dintre oameni si pasari, cu ajutorul unei forme de arta care ne leaga: muzica. Evenimentul are doua componente mari: tur ornitologic ghidat cu plimbare prin Gradina Botanica pentru ascultarea privighetorilor si un concert de muzica clasica live, concert sustinut de Essenza Quartet.

Prima parte a evenimentului incepe la ora 18.00, fiind duelul dintre om si pasare – concertul de muzica clasica. Anul acesta, iesenii le pot asculta pe cele patru componente ale cvartetului Essenza: Risniceru Diana Maria – oboi, Iacob Patricia – vioara, Mertic Diana Maria – violoncel, Stefancu Maria – viola. 

Ultima parte incepe de la ora 19,00 si este asigurata de ornitologii de la SOR: acestia preiau grupurile de vizitatori, merg impreuna sa caute si sa asculte privighetorile, le povestesc amanunte despre pasarile din Iasi si din imprejurimi. Imediat dupa incheierea turului ghidat, vizitatorii Gradinii pot admira expozitia de desene cu tematica pasarilor, desene realizate de unul dintre membrii SOR - biologul Lucian Eugen Bolboaca.

Rezonanta celor patru instrumente este suficient de puternica pentru a fi auzita cu usurinta intr-o incapere spatioasa, dar, in acelasi timp, transparenta sunetului va permite invitatilor sa poarte o conversatie placuta. Repertoriul diversificat cuprinde cover-uri, muzica romaneasca si internationala, tangouri, valsuri, muzica clasica dar si muzica de film. 

REPERTORIU: Valurile Dunarii, O Sole Mio, Over the Rainbow, La Vie en Rose, Paradise-Coldplay, Serenade- Franz Schubert, Oda Bucuriei, Canon in D, Flower Duet, Blue Moon, Song from a Secret Garden etc. 

Noaptea Privighetorilor este un eveniment organizat din 2010 de Societatea Ornitologica Romana la Cluj, dupa aceeasi reteta: pasari si muzica in Gradina Botanica. Pentru prima oara, in 2017 evenimentul are loc si la Iasi.  

Societatea Ornitologica Romana (SOR) este primul ONG de natura din Romania, a luat fiinta in anul 1990. Este o organizatie neguvernamentala care deruleaza activitati pentru protectia pasarilor si a naturii cu sprijinul membrilor si al voluntarilor, pe baza de donatii si proiecte. Din 1997 este partener al BirdLife International - o retea mondiala care cuprinde 120 organizatii nationale pentru conservarea pasarilor si a naturii.

Participarea la eveniment este gratuita, dar conditionata de accesul in Gradina Botanica, unde valoarea unui bilet este de 5 lei. 

NP SOR


Evenimentul este sustinut de Passion Products (IPC Trade Iasi).

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate