Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
“Tropote fermecate. Povești cu cai fantastici”, o antologie de basme populare de la editura Cartea Copiilor
(Literatură)
Editura Cartea Copiilor lanseaza “Tropote fermecate. Povesti cu cai fantastici”, o noua carte care reuneste basme populare despre cai, adunate din intreaga lume de scriitoarea americana Josepha Sherman.
Ilustratiile Lindei Wingerter, o tanara artista din Connecticut, contribuie prin farmec si sensibilitate la magia acestei carti.
Povestile cuprinse in aceasta antologie sunt basme pline de imaginatie si legende care isi pierd originile in timp, ce aduc in centrul atentiei cai cu puteri magice din toate colturile lumii: “Inima-Singuratica si calul cel batran” (America de Nord), “Naravasul” (Nordul Indiei), “Iapa alba” (tara Bascilor), “Calutul cocosat” (Rusia), “Petit Jean si calul alb” (Canada franceza), “Manzul Qeytas” (Iran), “Baiatul care a mers calare pana pe taramul mortilor” (Albania) si “Calul fermecat” (Ungaria). Pentru a oferi informatii suplimentare copiilor, cartea include, inainte de fiecare poveste, o introducere despre diferitele rase de cai, istoria lor si caracteristicile speciale. 

“Tropote fermecate. Povesti cu cai fantastici” continua seria de antologii de povesti publicate de Cartea Copiilor. Editura a mai lansat pana acum "Basmele padurii", o culegere de povesti in care copacii, obisnuiti sau fantastici, au un rol important sau sunt chiar personaje principale, si "Povesti cu printese", o antologie de basme in care eroinele impresioneaza prin curaj, frumusete si intelepciune.

Josepha Sherman (1946–2012) a fost o scriitoare americana, autoare a numeroase lucrari de fictiune (romane, povestiri, scenarii de film, antologii literare) si non-fictiune (reportaje, documentare, biografii). Interesul si pasiunea pentru diversitatea culturilor din toata lumea, izvorate din formatia sa initiala de istoric si specialist in civilizatia Orientului Apropiat, sunt cele carora li se datoreaza si aceasta antologie de basme despre cai. Linda Wingerter este o tanara absolventa a Rhode Island School of Design. Ea scrie si ilustreaza carti pentru copii, dar se exprima cu aceeasi bucurie si prin dans, muzica sau teatru, deseori in cadrul unor spectacole stradale pline de verva si imaginatie.

Cartea“Tropote fermecate. Povesti cu cai fantastici” este recomandata copiilor intre 4 si 9 ani si este disponibila pe site-ul editurii (www.carteacopiilor.ro) la pretul de 33 lei. La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor ofera de fiecare data o carte cadou. in aceasta perioada, cartea cadou este „Uite ce-a iesit din ou”, de Margaret Wise Brown.

Cartea Copiilor, prezenta de 10 ani in peisajul editorial din Romania, este una dintre cele mai iubite edituri de carti pentru copii de la noi. Cartea Copiilor publica titluri contemporane din literatura pentru copii, deopotriva romana si internationala (Victoria Patrascu, Iulia Iordan, Andreea Constantin, Eric Carle, Dick Bruna, Astrid Lindgren, Don Freeman, Roger Duvoisin, Elsa Beskow, Julia Donaldson, Arnold Lobel etc.). Nivelul literar ridicat al textelor si valoarea ilustratiilor, realizate de artisti profesionisti, sunt mijloacele prin care Cartea Copiilor urmareste stimularea creativitatii, a spiritului critic, dezvoltarea capacitatii de a gandi liber si formarea unei atitudini deschise si tolerante. Mai multe detalii despre cartile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.

Layout 1
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate