Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
La Radio România Cultural Noaptea Muzeelor începe ziua
(Muzică)
Noaptea Muzeelor incepe, la Radio Romania Cultural, vineri, 19 mai, cand emisiunea Orasul vorbeste va fi transmisa in direct, dintr-o fosta casa a Regelui Mihai, azi Rezidenta BRD Scena9, de pe strada I L.Caragiale, in apropierea scolii Centrale din Bucuresti.
Ioana Baldea Constantinescu si invitatii ei vor construi live, un muzeu audio, cu povesti pe post de exponate. Traduc impreuna Orasul, il reinterpreteaza si il reintegreaza in circuitele noastre emotionale. Orasul va vorbi, de la ora 10:05 la 12:00, despre cum muzeul acesta mare in care traim e in continua transformare.
In sambata Noptii Muzeelor, Radio Romania Cultural se muta intr-unul din cele mai vizitate muzee din Romania: Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” unde Corina Negrea va modera o dezbatere ai carei invitati vor vorbi despre cartea „Originea speciilor” de Charles Darwin, aparuta la Editura Herald si lansata in aceeasi zi. Dezbaterea, transmisa audio de Radio Romania Cultural si video, pe www.radioromaniacultural.ro, va avea loc in Atrium-ul Muzeului, in apropierea scheletului de Deinotherium gigantissimum, si va avea caracter interactiv, publicul putand adresa in mod direct intrebari participantilor.

Noaptea Muzeelor continua la Radio Romania Cultural cu editia a IX-a a Maratonului de Poezie si Jazz, care va fi transmisa in direct din Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucuresti, incepand cu ora 20:00. Acest eveniment, care marcheaza prin poezie, blues si jazz Noaptea Muzeelor, are ca invitati 20 de poeti din generatii si geografii literare diferite, fiecare cu cate cu o lectura publica de sapte minute: Ioana Craciunescu, Ioana Ieronim, Nora Iuga & Angela Baciu, Livia Lucan-Arjoca, Riri Sylvia Manor, Andra Rotaru, Florina Zaharia, Romulus Bucur, Teodor Duna, Bogdan Ghiu, Florin Iaru, Ioan Matiut, Calin Mihailescu, Cosmin Perta, Bogdan O. Popescu,  Adrian Suciu, Robert serban, Grigore soitu, Iulian Tanase. La conducerea muzicala a acestei editii a Maratonului este Mike Godoroja & Blue Spirit, una dintre cele mai autentice si mai rafinate trupe de blues din Romania, trupa care va intra in rezonanta cu poemele celor 20 de invitati ai Maratonului. Invitati speciali: Teodora Enache si George Mihaita (cu un recital din poemele regretatilor poeti Traian T. Cosovei si Cornelia Maria Savu). Amfitrioni: Dan Mircea Cipariu si Ioan Cristescu.

Detalii despre programul Radio Romania Cultural gasiti pe www.radioromaniacultural.ro. 

RRC - Dam tonul culturii


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate