Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Editura Spandugino la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2017
(Literatură)

Editura Spandugino are placerea sa va invite la o serie de evenimente de lansare a noutatilor sale editoriale din primavara anului 2017. Evenimentele vor avea loc in cadrul Salonului International de Carte Bookfest 2017, in perioada 24–28 mai 2017.
C. D. Zeletin – Scrieri 6. Poezie italiana
Invitati vorbitori: Smaranda Bratu Elian si Lavinia Spandonide

Vineri, 26 mai 2017, ora 16:00, la Scena Agora, Pavilionul C4
Solomon Marcus – Rani deschise 6. Eu doar intreb
Invitati vorbitori: Mihai Dinu, Vasile Burlui, Sanda Golopentia, Mina Rusu si Lavinia Spandonide

Sambata, 27 mai 2017, ora 13:00, la Scena Agora, Pavilionul C4
Sanda Golopentia – Fluviul Alfeu sau despre exil si intoarceri
Invitati vorbitori: Doina Jela, Mircea Martin, Dan C. Mihailescu si Lavinia Spandonide

Sambata, 27 mai 2017, ora 14:00, la Scena Arena, Pavilionul C1

C. D. Zeletin este medic, biofizician, poet, eseist si traducator de poezie italiana si franceza. Doctor in stiinte medicale, Zeletin este autorul unor tratate si manuale de biofizica, precum si a numeroase lucrari stiintifice din domeniul medicinei nucleare, criobiofizicii, citospectrofotometriei si al modelarii cibernetice a proceselor biologice. Din 1991 este presedinte fondator al Societatii Medicilor Scriitori si Publicisti din 

Romania, iar din 1994 este membru al Academiei de stiinte Medicale. A fost decorat de Presedintia Romaniei cu Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Ofiter (2000) si cu Ordinul National „Meritul Cultural” in grad de Cavaler (2011). in 2012, i se decerneaza titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi. Ca scriitor, a debutat in 1960 in revista Luceafarul, iar editorial in 1964, cu volumul de traduceri a Sonetelor lui Michelangelo. Talentul sau deosebit de traducator din poezia italiana si franceza, talmacirile sale elegante si inspirate ale unor opere lirice de o vadita dificultate au fost recunoscute si rasplatite prin premii nationale si internationale: in 1965, primeste Premiul de carte si Medalia de Aur la Edinburgh, Anglia, pentru Sonete de Michelangelo, iar in 1991, Premiul Uniunii Scriitorilor pentru traducerea integrala a capodoperei lui Baudelaire, Florile raului. 

Academicianul Solomon Marcus este autorul unei opere stiintifice impresionante prin anvergura sa teoretica, diversitatea tematica si pronuntatul sau caracter interdisciplinar. A publicat peste 50 de volume in Romania, multe din ele fiind traduse in Europa si in afara ei, si aproximativ 400 de articole in reviste stiintifice sau de specialitate. Aria sa de cercetare cuprinde diverse domenii stiintifice, de la analiza matematica, informatica teoretica, teoria masurii si topologia generala, pana la lingvistica, istorie si filozofia matematicii, poetica, semiotica si aplicatii ale matematicii in stiintele naturii sau in stiintele sociale. in 1993 a fost ales Membru Corespondent al Academiei Romane, iar din 2011 devine Membru Titular. inca de la inceputul carierei sale, Solomon Marcus a dat dovada de un interes profund pentru problemele educatiei si de o puternica vointa de a reforma scoala si de a regandi principiile care stau la baza sistemului de invatamant.

Sanda Golopentia. Profesor emerit la Brown University din Providence (SUA), Sanda Golopentia se numara printre figurile intelectuale cele mai importante ale exilului romanesc, cu contributii notabile in domeniul lingvisticii, semioticii literare, antropologiei si sociologiei. Dupa absolvirea Facultatii de Filologie a Universitatii din Bucuresti in 1961, obtine titlul de doctor al aceleiasi universitati in 1969. Intre 1961 si 1980 lucreaza in cadrul Institutului de Folclor, al Centrului de Fonetica si al Institutului de cercetari etnologice si dialectologice si preda cursuri de lingvistica si semiotica la Universitatea din Bucuresti. in 1980 emigreaza in SUA, iar un an mai tarziu este profesor la departamentul de Studii Franceze de la Brown University din Providence, cursurile sale fiind axate aici pe pragmatica teatrala. Pe langa cele 20 de volume de autor si cele peste 200 de articole aparute in reviste internationale prestigioase, a mai coordonat si editat 19 volume ce au in general ca tema scoala Sociolog ca de la Bucuresti, un loc aparte ocupandu-l lucrarile parintilor ei, sociologii Anton Golopentia si stefania Cristescu-Golopentia.

Editura Spandugino la Bookfest 2017


Despre Editura Spandugino

Editura Spandugino, fondata in 2008, promoveaza un model cultural al calitatii. Ne-am propus sa acordam importanta si sa dam amploarea cuvenita institutiei mentoratului, a dialogului si a recuperarii memoriei. Viziunea noastra este strans legata de convingerea ca fara intelepciunea provenita din experienta, fara modele, fara consolidarea unui tesut bazat pe valori profund umane intre indivizi si fara o cultura a dialogului, nicio comunitate nu poate sa supravietuiasca. Pariul nostru este accesul spre universalitate si iesirea din limitele particularului, prin indepartarea prejudecatilor si a barierelor culturale de orice fel. In politica noastra editoriala de promovare a cartilor si autorilor, tinem mult la prezenta autorilor in cadrul protocolului de lansare a cartilor, constienti fiind de cat de mult avem de invatat unii de la altii.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate