Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Teatrul Evreiesc de Stat prezintă premiera spectacolului Lobby Hero
(Teatru)
Traducerea si regia: Radu Iacoban
Distributia: Tudor Aaron Istodor, Alexandra Fasola / Iolanda Covaci, Marius Calugarita / Serban Pavlu, Mihai Prejban /Lucian Iftime.
Scenografia: Mihaela Ularu.
Light design: Bogdan Gheorghiu
Realizator video-proiectie: Dimitris Costin Palade

Kenneth Lonergan (n.1962) este dramaturg, scenarist si regizor american. Este celebru pentru scenariul filmului Gangs of New York (2002) si pentru scrierea si regizarea filmului Manchester by the Sea (2016), pentru care a si fost nominalizat la Premiul Oscar, la categoria Cel mai bun regizor. 
Comedie dramatica emotionanta, colorata in nuante de gri, al carei  ton si gen sfideaza orice descriere, Lobby Hero este in acelasi timp divertisment, love story si teatru de idei. Melancolia se combina cu replici inteligente si spirituale, iar viziunea spectatorilor asupra personajelor se modifica deseori inainte de lasarea cortinei.

Lobby Hero a avut premiera Off-Broadway in 2001. Piesa ofera spectatorului o poveste aparent simpla, cu implicatii complexe. Personajele – un paznic, seful acestuia, un politist si o politista – sunt in acelasi timp si bune, si rele, si egoiste, si altruiste; se amuza sau exacerbeaza emotii, in incercarea de a se redescoperi pe ei insisi. (Radu Iacoban)

Lobby Hero este o piesa fantastica! Lonergan are talentul de a arata cum bunele intentii pot fi subminate de dorinte inconstiente. Prea putine dintre personajele sale pot rezista propriilor impulsuri nocive." (Toby Young, The Spectator)
 
Lobby Hero demonstreaza cat de usor oamenii buni pot lua decizii gresite. Prima scena din Lobby Hero aduce in prim-plan personajele. Ulterior piesa se dezvolta dramatic, prezentand spectatorilor lumea corupta si discriminatorie, unde cea mai buna optiune ramane alegerea dintre rau si mai rau. Lobby Hero trece de la dezbaterea unei chestiuni morale spinoase la alta, si este evidenta sensibilitatea cu care Lonergan analizeaza modalitatile  subtile si imprevizibile prin care subiecte ca rasa si sexul transmit informatii despre viata celor aflati sub pragul scarii sociale.

Specialist in crearea personajelor nevrotice, Kenneth Lonergan face din Lobby Hero drama sa cea mai  filosofica: William are de ales  intre familie si codul etic. Prezentand cursele cu obstacole cu care se confrunta  William, Lobby Hero este, de fapt, o poveste despre deciziile decisive, predestinate, revelatorii si  obligatorii – provenite din motivatii conflictuale.

PREMIERA OFICIALA
Duminica, 21 mai, ora 19.00 & Vineri, 26 mai, ora 19.00
la Teatrul Evreiesc de Stat

Lobby Hero


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate