Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
Aventura Paştelui pentru cei mici!
(Viață)
Pentru ca suntem in apropierea sarbatorilor pascale, Asociatia Da’ De Ce (sub denumirea anterioara De Dragul Artei) si Zeppelin Schule ii asteapta pe toti micutii cu varste intre 2 si 6 ani impreuna cu parintii lor la doua weekenduri de programe Paste calator cu oua color! dedicate povestilor pascale.
Pastele, ca si alte sarbatori internationale, a devenit o perioada in care copiii nostri sunt bombardati de societatea de consum cu promotii speciale, iepurasi de ciocolata, jucarii si oua cu logo-uri.
Este greu pentru cei mici sa mai discearna din noianul de produse faptul ca in spatele tuturor acestor lucruri se afla traditii frumoase, vechi de sute de ani, care vorbesc despre bucuria primaverii si a invierii. Pentru redobandirea adevaratelor traditii si pentru a asculta povestile din spatele lor, va invitam sa ne fiti alaturi in cadrul unor programe educationale creative in care ne jucam si recream misterul Pastelui.

paste calator cu oua color 2


Pentru aceste programe-eveniment am ales o gradina fermecata aflata in cadrul Zeppelin Schule care ne aminteste de curtea bunicilor- un loc in care povestile, jocurile si aventurile se gasesc printre tufisuri ascunse, flori si copaci. Pentru inceput vom afla despre Paste ca sarbatoare europeana: sunt multe tari in Europa care sarbatoresc Pastele diferit. Vom porni in calatoria noastra imaginara din Germania, onorand specificul german al gazdelor noastre, si vom afla legenda zeitei Ostre care, intr-o iarna tarzie, a salvat de la inghet o pasare. Cum a ajuns pasarea sa se transforme intr-o iepuroaica si cum s-au nascut ouale colorate de Paste aflam chiar din aceasta poveste.  Vom zbura apoi in Franta si vom afla ca aici pestisorii joaca un rol important in sarbatorirea Pastelui: vom aduce laolalta parinti si copii intr-un joc nastrusnic cu pestisori de hartie.

Apoi, ne vom strange toate puterile pentru a face un maaaare salt tocmai pana in Suedia unde ne vom lupta cu vrajitoarele cele urate care au obiceiul de a fura ouale colorate punand astfel in pericol Sarbatoarea Pastelui. Dupa ce le vom afla planurile malefice, vom porni intr-o aventura de cautare a celor mai colorate oua bine ascunse prin gradina fermecata. Dupa o asemenea vanatoare, ne vom apropia tiptil de casa si vom poposi la vecinii din Bulgaria care au un ritual secret de Paste prin care isi ingroapa necazurile odata cu ouale sfintite la biserica. Vom pune si noi toate gandurile rele la adapost asa incat sa scapam de ele in restul anului, pentru ca apoi sa ajungem inapoi in Romania. Odata ajunsi acasa, vom asculta cuminti povestea oualelor rosii din Biblie si vom afla ce inseamna motivele traditionale romanesti cu care acestea sunt pictate. Apoi vom impodobi impreuna cu parintii nostri cei inalti un pom numai si numai cu oua colorate, asa cum se face in Maramures. Si pentru ca acum stim atat de multe lucruri despre Paste, ne vom exersa mana de mesteri pictand fiecare cate un ou pe care sa-l pregatim de luat acasa pentru sarbatorile noastre de Paste. 

paste calator cu oua color 1


Accesul la programe se face numai pe baza de inscrieri care se fac de luni, ora 10.00 pana vineri, ora 16.00, in saptamana programului la e-mail: inscrieri@asociatidadece.ro (este necesara precizarea numelui programului, numele si varsta copilului, iar inscrierea este valabila numai dupa primirea unui email de confirmare din partea organizatorilor).

Detalii legate de tarife si modalitatile de plata:
http://www.asociatiadadece.ro/program/aventura-pastelui/

Calendarul programelor in perioada urmatoare:
• Sambata, 5 aprilie 2014, ora 10 - program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;
• Duminica, 6 aprilie 2014, ora 10 – program pentru familii cu copii de 4-6 ani;
• Duminica, 12 aprilie 2014, ora 10  – program pentru familii cu copii de 4-6 ani;
• Sambata, 13 aprilie 2014, ora 10 - program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;

paste calator cu oua color 3

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate