Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
30 decembrie 2024
1819 • Se naste Theodor Fontane, scriitor german (d. 1898)
1865 • Se naste Rudyard Kipling, scriitor, laureat al Premiului Nobel (d. 1936)
1931 • Se naste Teofil Vâlcu, actor român de teatru si film (d. 1993)
1947 • Regele Mihai I abdica si renunta la conducerea statului.
Recomandări
Bookfest 2017: începe-ți vacanţa cu noutățile de la Curtea Veche Publishing!
(Literatură)
Incepe Bookfest 2017 – cel mai bun prilej pentru a cumpara cartile pe care le veti citi in vacanta. Curtea Veche Publishing va invita intre 24 si 28 mai la Romexpo Bucuresti, pentru cea de-a XII-a editie a Salonului International de Carte Bookfest.
Editura v-a pregatit reduceri de pret de pana la 80% la carti pentru toate varstele si pentru toate gusturile. La finalul articolului puteti consulta si programul detaliat al evenimentului.

Una dintre cele mai importante noutati ale editurii este o carte semnata de Mihail siskin, considerat cel mai mare scriitor rus contemporan: „Paltonul cu gaica. Proza scurta, eseuri“. Siskin construieste din farame de realitate, de experiente umane si de evenimente politice o tesatura densa si complexa care declanseaza meditatii despre adevar si minciuna, despre identitate si, fireste, despre notorietatea literaturii sale. Acestea sunt doar cateva dintre temele propuse, nu mai putin seducatoare decat povestile in sine, nu mai putin sunt personajele, nu mai putin seducator este stilul lui Siskin.

Seria cartilor regale de la Curtea Veche Publishing continua cu „Povestea Castelului Peles“ de ASR Principele Radu al Romaniei (lansarea va avea loc sambata, 27 mai, ora 13.00, in prezenta autorului). Resedinta a creatorului Romaniei moderne, Regele Carol I, Castelul Peles este expresia ultima a dorintei de afirmare si legitimare a poporului roman intre natiunile moderne ale Europei. Un loc incarcat de istorie, care a gazduit capete incoronate si artisti vizionari. Orice castel are o poveste, iar cea a castelului Peles este dezvaluita chiar de unul dintre membrii Familiei Regale. Erudita, minutioasa, adeseori inedita, superb ilustrata, Povestea Castelului Peles este cea mai izbutita monografie de pana acum a acestui fascinant si glorios simbol al Romaniei.

castelul Bran_coperta


In aceeasi serie, editura Curtea Veche va lansa „Castelul Bran” de Diana Mandache (lansarea va avea loc sambata, 27 mai, ora 14.00, la standul editurii). Cunoscut in Occident datorita literaturii fantastice, in care a fost asociat cu numele sangerosului Dracula (identificat, fara temei, cu Vlad Tepes), castelul Bran are o istorie care coboara pana la inceputul secolului al XIII-lea, in vremea teutonilor. Anul 1920 este un an de rascruce pentru destinul castelului: in semn de adanca admiratie si recunostinta pentru contributia adusa la Marea Unire, brasovenii i l-au daruit Reginei Maria. Suverana va preface acest edificiu incarcat de istorie intr-un incantator loc al aventurii spirituale, dand frau liber simtamintelor sale romantice.

Curtea Veche Publishing va lansa, in prezenta autoarei Márton Evelin, romanul „Noptile salamandrelor“ (lansarea va avea loc vineri, 26 mai, ora 18.00). Anwar, o tanara care poarta cu sine avatarurile unei duble origini, maghiaro-persane, stie ca nu se va maturiza niciodata. Si nici nu-si doreste asta! Ar dori sa traiasca o vesnica adolescenta. Ar dori sa cutreiere lumea, sa caute, sa vada, sa inteleaga. Sa fie peste tot… si sa nu ramana nicaieri! Sa incerce totul… cu riscul de a nu mai fi nimic! Captiva intre lumea acvatica a Marii Negre si cea arida a Africii, intre strazile intortocheate ale Bucurestiului si cararile ascunse ale Dobrogei, intr-o pierdere voita in infinitatea clipelor si a experientelor erotice, ea se regaseste pe sine intr-un chip nou, imbogatita de noi incercari, de noi feluri de a fi, de noi patrii.

Noptile salamandrelor_coperta


Analizele politice ale lui Vladimir Tismaneanu, din noua sa carte „Teze si antiteze la Washington“, vor putea fi gasite de asemenea la standul editurii. Teze si antiteze la Washington demonstreaza, cu tenacitatea din care Vladimir Tismaneanu si-a facut un modus operandi ca intelectual, ca invataturile pe care le tragem din acest trecut sunt esentiale, fiindca numai asa putem dobandi o reprezentare clara si lucida a ceea ce a insemnat esecul utopiei comuniste. Democratia, in tarile in care a fost multa vreme absenta, are o nevoie absoluta de adevar, iar acesta poate fi dobandit prin rememorarea si reflectia continua asupra trecutului si lectiilor sale.

Tismaneanu_Teze coperta


Cu gandul la sarbatoarea de 1 iunie, Curtea Veche Publishing va organiza un program special pentru micii sai cititori, in cadrul BOOKFEST JUNIOR. Copiii se vor putea intalni la standul editurii, de miercuri pana vineri intre orele 10.00 si 13.00, cu Pac si Mac, simpaticele personaje din „Erus si Valea Rabdarii“ de Alec Blenche. Toate volumele dedicate copiilor cuminti vor avea reduceri de pret intre 30 si 75%. Cei mici vor putea descoperi noi titluri potrivite varstei lor, cum ar fi „Fete si feciori de imparati“, basme romanesti repovestite de Razvan Nastase, un scriitor care iubeste literatura pentru copii si stie ca, astazi, in epoca neologismelor, unele cuvinte s-au invechit atat de tare, incat copiii nu le-ar intelege de indata. Asa ca, repovestite, prescurtate si adaptate, basmele romanesti vor fi negresit citite. Sunt la fel de frumoase si la fel de captivante ca acum o suta de ani, ca acum o mie de ani. Basmele sunt minunat ilustrate de Silvana Frinculescu.

O alta intalnire de la standul editurii va avea loc duminica, 28 mai. Ramona si Radu F. Constantinescu vor oferi, intre orele 12.00 si 16.00, autografe in jurul cartii lor, “Psihologie pentru oameni obisnuiti”, in care descriu acele intuitii psihologice pe care le-am avut cu totii, chiar daca nu le-am analizat intotdeauna. Viata de familie, joburile noastre, relatiile de cuplu, flirturile online, interviurile de angajare, versurile muzicii pop, rock sau hip-hop, proverbele romanesti – totul ascunde ceva, totul incearca sa ne vorbeasca.

Printre noutatile prezentate de Curtea Veche Publishing la Bookfest se numara si „Iacarii Acrobati. Aripi romanesti“, o carte-album extraordinara scrisa de Maria Cristina tilica. Iacarii Acrobati, membrii singurei echipe independente de acrobatie aeriana din Romania, sunt niste adevarati maestri ai aerului. Pentru ei, perfectiunea si precizia absoluta nu sunt simple nazuinte, ci conditii ale supravietuirii. La originea neobisnuitului lor curaj e o cauza usor de banuit: fascinatia pentru zbor.

Noutatile nu se opresc insa aici: la standul Curtea Veche Publishing veti putea gasi, de asemenea, „Fericirea e un ac de siguranta“, prima carte a omului de media Razvan Exarhu (sesiune de autografe sambata, 27 mai, intre orele 11.30 si 12.30, la standul editurii), un jurnal atipic cu mici lucruri care ne influenteaza traiul de zi cu zi, in care il veti putea descoperi pe autorul, povestitorul, ironicul, curiosul Razvan Exarhu, si „Astazi este despre astazi“, cartea Mirelei Retegan, fondatoarea Gastii Zurli.

O alta carte recent publicata de Curtea Veche Publishing este „Spovedania unui preot ateu“, cartea lui Ion Aion, un preot ortodox care si-a dat demisia si s-a hotarat sa scrie despre experientele si despre gandurile sale. „Spovedania unui preot ateu“ este o meditatie provocatoare pe tema conditiei umane, dar si o cautare a divinului, a credintei, dincolo de superstitii, dincolo de dogme, dincolo de orice religie institutionalizata. Nascuta dintr-o experienta directa de viata, tragica si tulburatoare, cartea refuza resemnarea si postuleaza o incredere reinnoita in umanitate.

In lista cartilor pe care vi le recomandam se gasesc si noutatile recente si carti de curand aparute intr-o noua editie: “Femeile dictatorilor”, vol. 2 de Diane Ducret, “Mindset”, editia a II-a de Carol S. Dweck, “Inteligenta emotionala in actiune” de Marcia Hughes si James Bradford Terrell, , “Parenting constient” de Susan Stiffelman, “Mi-e limpede acum” de Dr. Wayne W. Dyer, “NLP si relatiile de cuplu” editia a II-a de Robin Prior si Joseph O’Connor, “Manualul stimei de sine” de Dr. Glenn R. Schiraldi, “Mesaje de la zane. Carte de colorat” de Doreen Virtue, “Despre economie, cu si fara formule” de Lucian Croitoru, “Inteligenta pozitiva” de Shirzad Chamine, “Administrategie” de Maciej Kisilowski si Codrina Rusu.

Evenimente Curtea Veche Publishing la Bookfest 2017
24 – 28 mai, Romexpo Bucuresti, Pavilion C2, intrare libera

Miercuri, 24 mai
10.00 – 13.00 – intalnire cu Pac si Mac, personajele cartii pentru copii “Erus si Valea Rabdarii” de Alec Blenche
Standul Curtea Veche Publishing, pavilion C2

Joi, 25 mai
10.00 – 13.00 – intalnire cu Pac si Mac, personajele cartii pentru copii “Erus si Valea Rabdarii” de Alec Blenche
Standul Curtea Veche Publishing, pavilion C2
 
Vineri, 26 mai
10.00 – 13.00 – intalnire cu Pac si Mac, personajele cartii pentru copii “Erus si Valea Rabdarii” de Alec Blenche
Standul Curtea Veche Publishing, pavilion C2
 
18.00 – 18.30 – Prezentare de carte “Noptile salamandrelor” de Márton Evelin
Participa: Márton Evelin (autoare), Irén Arsene Máté (directoare Curtea Veche Publishing), Kósa András László (directorul Institutului Maghiar din Bucuresti), Alex stefanescu (scriitor)
Standul Curtea Veche Publishing, pavilion C2
 
Sambata, 27 mai
11.30-12.30 – Sesiune de autografe “Fericirea e un ac de siguranta“ de Razvan Exarhu
Standul Curtea Veche Publishing, pavilion C2
 
13:00 – 14:00 – Lansare de carte “Povestea Castelului Peles” de ASR Principele Radu al Romaniei
Vor participa: ASR Principele Radu al Romaniei, Irén Arsene Máté, Mircea Hortopan, Nicolae Pepene Standul Curtea Veche Publishing, pavilion C2
 
14:00 – 15:00 – Lansare de carte “Castelul Bran” de Diana Mandache
Prezinta volumul: Diana Mandache (autoare), Andrei Muraru (istoric), Camelia Csiki (jurnalist)
Standul Curtea Veche Publishing, pavilion C2
 
Duminica, 28 mai
12.00-16.00 – Sesiune de autografe Ramona si Radu F. Constantinescu – “Psihologie pentru oameni obisnuiti”
Standul Curtea Veche Publishing, pavilion C2

Siskin_Paltonul coperta


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate