Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
30 septembrie 2023
Recomandări
Sonata Kreutzer interpretată de concertmaistrul Filarmonicii din Viena pe scenele din România
(Muzică)
Concertmaistrul Filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, poate fi din nou ascultat de publicul din Romania. Pe o pe o vioara Antonius Stradivarius 1714, care i-a fost pusa la dispozitie de Banca Nationala a Austriei, violonistul va interpreta binecunoscuta si indragita Sonata Nr 9 in La major, op 47  –Kreutzer de Beethoven, dar si alte doua sonate compuse de doi dintre marii B din istoria muzicii: Beethoven si Brahms.
 

”Invit toti iubitorii muzicii clasice sa vina la concertele noastre. Vom canta pentru a doua oara in Romania, la Bucuresti, Sibiu si Timisoara. Anul trecut  am fost foarte impresionat de public, de reactia lui, de frumusetea oraselor  si a naturii, de felul cum totul se dezvolta atat de frumos. Speram sa putem transmite bucurie si dragoste prin muzica noastra, astfel incat sa incalzim inimile celor care ne asculta.”

Volkhard Steude


Volkhard Steude va fi acompaniat de pianista Catalina Butcaru. Nascuta la Constanta, a fost admisa la Conservatorul din Viena la numai 16 ani, de unde a obtinut diploma de solist. In 2008 si-a lansat compact-discul de debut solo, imprimat la Wigmore Hall - Londra. Albumul, care contine lucrari de A. Berg, M. Ravel si R. Schumann, a fost primit cu entuziasm de critica internationala si prezentat in intregime de Radiodifuziunea Austriaca. 

Cei doi muzicieni vor mai interpreta Sonata Nr. 8 in Sol major, op. 30, nr. 3 de Beethoven si  Sonata nr. 1 in Sol major, op. 78, de Brahms.

Un recital cu un program identic a fost prezentat pe 29 aprilie 2017 publicului din Viena, care a primit cu multa caldura si entuziasm aceasta provocare muzicala. 

DSC01141


Recitalurile se vor incheia cu un bonus: Richard Strauss/ Váša Príhoda – Vals - transcriptie dupa Cavalerul Rozelor.

Dar publicul timisorean va fi cel privilegiat, pentru ca va avea prilejul sa ii asculte pe cei doi muzicieni interpretand si Concertul pentru pian, vioara si orchestra de coarde nr. 1, in re minor, de Mendelssohn-Bartholdy. Filarmonica Banatul va fi condusa de Radu Popa.

Turneul din 2017 face parte dintr-un proiect de mare anvergura, sustinut de Banca Comerciala Romana, ce se va desfasura in urmatorii cinci ani, incheindu-se in 2021, cand Timisoara va fi Capitala Culturala Europeana. Acesta consta in concerte si cursuri de maiestrie sutinute de Volkhard Steude, Catalina Butcaru si membri ai Filarmonicii din Viena.

RECITALURI:
Ateneul Roman -Bucuresti- 30 mai- ora 20.00 
Sala Thalia- Sibiu- 31 mai- ora 19.00  
Filarmonica Banatul, Sala Capitol – Timisoara - 3 iunie-ora 19.00

CONCERT:
Filarmonica Banatul, Sala Capitol- Timisoara-2 iunie-ora 19.00

afise onr1.indd


Turneu sustinut de Banca Comerciala Romana.

Organizatori: Filarmonica ‘’George Enescu’’ din Bucuresti, Filarmonica de Stat din Sibiu, Filarmonica Banatul Timisoara.

Cu sprijinul: Ambasadei Austriei la Bucuresti si al Societatii Austro-Romana.

Sponsori: SC Canal Sea Service SRL, Consal Trade 

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate