Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Noapte de vară la Schönbrunn, cu Orchestra Filarmonicii din Viena, în direct la Radio România Cultural şi Radio România Muzical
(Muzică)
Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical transmit in direct, joi, 25 mai, de la ora 21.30, Sommernachtkonzert – Concertul de vara – din Gradina Palatului Schönbrunn din Viena.
Evenimentul este deja unul traditional si reprezinta cadoul anual facut de Orchestra Filarmonicii din Viena locuitorilor capitalei austriece si turistilor, avand ca invitati nume de prima marime ale scenelor internationale. 

In 2017, concertul de vara de la Schönbrunn va fi dirijat de Christoph Eschenbach, unul dintre cei mai respectati dirijori ai momentului. Solista va fi cea mai cunoscuta si iubita cantareata americana de opera a momentului: soprana Renée Fleming. Programul muzical este construit in jurul unei idei - “Povesti si mituri” - printre lucrarile propuse regasindu-se fragmente din baletul “Frumoasa din padurea adormita” de Ceaikovski, Aria lunii din opera “Rusalka” de Dvorak, uvertura operei “Hänsel si Gretel” de Engelbert Humperdinck, dar si teme de John Williams din coloana sonora a seriei “Harry Potter”. 

Concertul poate fi ascultat in direct, joi, 25 mai, de la ora 21.30, la Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical. De la ora 21,00, Andreea Chiselev, din studioul de la Bucuresti, si Adina Dragomir si Georgiana Petrache de la Viena, vor face un istoric al acestui concert devenit traditional si vor oferi impresii in direct din Gradina Palatului Schönbrunn din Viena.

Deplasarea la Viena a fost posibila cu sprijinul Ambasadei Austriei la Bucuresti si al Oficiului National de Turism al Austriei.

Primul Sommernachtkonzert a avut loc in 2004 si de atunci s-a desfasurat anual. Prin acest eveniment, celebra orchestra a Filarmonicii din Viena isi doreste sa apropie muzica clasica de publicul larg si sa creasca apetitul pentru acest gen muzical si in randul publicului mai putin expus in mod obisnuit. Concertul este produs de televiziunea nationala austriaca, ORF, si transmis live si inregistrat in zeci de tari din intreaga lume.

AUSTRIA-CULTURE-MUSIC-SCHOENBRUNN-PHILHARMONIC


AUSTRIA-CULTURE-MUSIC-SCHOENBRUNN-PHILHARMONIC


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate