Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Activități la fiecare nivel al clădirii, pentru 1180 de spectatori, la Noaptea Muzeelor de la OCC
(Viață)
Sambata, 20 mai, in intervalul 19:00-02:00, la Opera Comica pentru Copii a avut loc Noaptea Muzeelor, eveniment gratuit adresat intregii familii, la care au participat 1.180 de spectatori.
Activitatile oferite publicului pe toata durata serii s-au desfasurat in cinci spatii distincte, la care s-a adaugat si turul in culise, realizat la cererea spectatorilor. Cu ocazia Noptii Muzeelor, a avut loc si lansarea Magazinului OCC, care contine jocuri educative si produse promotionale inspirate din productiile OCC.
 
Startul Noptii Muzeelor la Opera Comica pentru Copii a fost dat chiar din fata cladirii, unde Uriasii din baletul “Jack si Vrejul de Fasole” au intampinat publicul curios sa afle ce se petrece inauntru. Odata intrati in foyer, spectatorii au fost transpusi in atmosfera medievala creata de trupa Truverii, cu instrumente muzicale si dansuri ce au transmis voia buna care anima burgurile medievale si serbarile populare. Un etaj mai jos, in Sala UnderGrant, cei mici au facut cunostinta cu cele mai prietenoase reptile - pitonul alb si iguana - spre incantarea si fascinatia lor. Maestrii deghizarii - cameleonul, dragonul de mare si insecta bat - au fost in centrul atentiei in Salonul Mozart, la o lectie interactiva de biologie, oferita de Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”.

Ambele reprezentatii cu Dodi si Roni, cei doi exploratori neinfricati care studiaza flora si fauna planetei impreuna cu tanara cercetatoare Andreea Draghici, s-au desfasurat cu sala arhiplina si cu multe intrebari din public. Pofta de joaca si distractia au fost atributele celor doua sali cu Jocuri OCC puse gratuit la dispozitia publicului la etajul al treilea al cladirii, pana dupa miezul noptii. Cine a fost cucerit de un joc anume, a avut posibilitatea sa-l achizitioneze pe loc, de la Magazinul OCC. Suplimentar fata de programul anuntat initial, tururile ghidate “in Spatele Cortinei” au incheiat Noaptea Muzeelor la Opera Comica pentru Copii, aducandu-i pe cei mici pe scena, spatiul cel mai indragit din toata cladirea.
 
Pe langa activitatile pregatite special pentru Noaptea Muzeelor, echipa OCC a invitat publicul prezent sa doneze o carte pentru copii, in urna amplasata la intrarea principala in cladire. Multe scoli din mediile defavorizate nu dispun inca de o biblioteca pentru elevii lor, tocmai de aceea putem contribui impreuna la crearea fondului de carte pentru o asemenea biblioteca scolara. Campania de strangere de carti scolare a fost prelungita pana pe 31 mai.
 
Noaptea Muzeelor este un demers european, initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta, in anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor. Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internationale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai.
 
Pana la finalul stagiunii, Opera Comica pentru Copii pregateste a treia editie a festivalului organizat cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, in perioada 1-4 iunie. Anul acesta, Festivalul “Opera Copiilor” include zeci de evenimente si activitati pentru intreaga familie, desfasurate in Parcul Herastrau si la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”. Gala Operei Comice pentru Copii, OCC cinema, concerte lectie, ateliere interactive pentru copii si parinti, jocuri de societate, concursuri de puzzle, concursuri pe FreeWheel si Treasure Hunt sunt doar cateva dintre activitatile de care ne vom bucura in cele 4 zile de festival. Bilete pentru spectacolul de gala programat pe 3 iunie in Teatrul de Vara din Parcul Herastrau sunt disponibile in reteaua bilete.ro – cu minim 48 de ore inainte de eveniment – si la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulesti nr. 16), conform programului afisat la sediu si online.

unnamed (1)


unnamed (2)


unnamed


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate