Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
Bucharest Jazz Festival în căutarea celor mai bune voci de jazz din România
(Muzică)
Singurul festival interna?ional de jazz din Bucuresti lanseaza, in premiera, concursul destinat tinerilor cantaresti de jazz, New Jazz Voices.
Organizat intre 3 si 9 iulie, Bucharest Jazz Festival anunta pentru cea de-a sasea editie, pe langa un program eclectic de concerte live in Piata George Enescu si evenimente conexe la ARCUB, un nou program de promovare a tinerilor interpreti din jazzul romanesc, intitulat New Jazz Voices, din cadrul programului de finantare New Jazz Works.
Eveniment organizat de Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB, Bucharest Jazz Festival isi propune sa faca muzica de jazz accesibila unui segment cat mai mare de public si, in acelasi timp, sa descopere si sa lanseze tinerele talente ale jazzului autohton printr-un concurs dedicat tuturor vocalistilor de jazz din Romania.

Componenta a Bucharest Jazz Festival, New Jazz Works a fost demarat in 2015 la propunerea artistului si curatorului Lucian Ban din nevoia unui program care sa sprijine si sa stimuleze crearea de noi lucrari de jazz din Romania. Dupa doua editii care s-au derulat cu succes, iar operele comisionate au fost prezentate pe scena Bucharest Jazz Festival, la propunerea actualului curator, Teodora Enache, ARCUB a identificat oportunitatea ca anul acesta programul sa vina in sprijinul vocalistilor, urmand ca in 2018 programul sa se adreseze instrumentistilor de jazz.

Programul New Jazz Works se concentreaza, in fiecare editie, pe cate o disciplina a jazzului, fie ca este vorba de compozitie de jazz, interpretare vocala sau interpretare instrumentala. 
Concursul New Jazz Voices contine trei criterii importante si anume: abilitati vocale – originalitate, acuitatea sunetului, expresivitate, interpretare, abilitati specifice jazz-ului – simt ritmic, frazare jazzistica, spontaneitate si capacitatea de a  improviza si nu in cele din urma calitati artistice care trebuie sa transmita publicului emotie, carisma si prezenta scenica.

In 2017, Bucharest Jazz Festival dedica programul New Jazz Voices, vocilor de jazz din Romania. Concursul vizeaza vocalistii din Romania care doresc sa se afirme si care au nevoie de sprijinul intregii comunitati de jazz. 

Aplicantii vor fi evaluati de un juriu format din 3 membri, iar artistul castigator va fi invitat sa concerteze pe scena Bucharest Jazz Festival in cadrul editiei din 2018.

Calendar New Jazz Voices:
26.05.2017: open call concurs
14.06.2017: termen limita de trimitere a dosarelor 
21.06.2017: anunt finalisti prima etapa

Transmiterea dosarului de aplicatie:
Dosarul electronic se trimite prin e-mail, la adresa: protocol@arcub.ro si va contine:
1.CV-ul aplicantului; 
2.Doua link-uri: un link audio (poate fi si inregistrare din studio)  + un link video, cu doua piese la alegere
3.copie dupa actul de identitate.

Termenul limita de trimitere a dosarelor de aplicatie este: 14 iunie, ora 17:00

Procesul de selectie in vederea concursului New Jazz Voices se incheie dupa decizia membrilor juriului asupra castigatorului. Nu se pot depune contestatii. Prin trimiterea dosarului de aplicatie pe e-mail, candidatul declara pe propria raspundere ca a parcurs cu atentie si este de acord cu termenii si conditiile regulamentului. 

Intrebarile cu privire la Programul New Jazz Voices pot fi adresate prin e-mail la adresa: protocol@arcub.ro pana la: 02.06.2017, ora 12:00. Raspunsurile se dau cel tarziu pana la:07.06.2017, ora 17:00

Detalii despre open call si adresa la care pot fi trimise dosarele de aplicatie  se gasesc pe site-ul evenimentului la: http://www.bucharestjazzfestival.ro/comisionarile-bjf/new-jazz-voices si pe www.arcub.ro

New Jazz Voices 2017Misiunea Primariei Municipiului Bucuresti, prin ARCUB, este sa celebreze mostenirea culturala a orasului si a bucurestenilor, sa ocroteasca si sa promoveze identitatile creative ale metropolei contemporane si sa pozitioneze Bucurestiul pe harta culturala a Europei. 

De 21 de ani, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti transforma orasul prin intermediul culturii. Festivaluri de traditie, precum B-FIT in the Street!, Bucharest Music Film Festival, Bucharest Jazz Festival, Spotlight, Sound & Vision umplu strazile orasului de culoare, muzica si creativitate. 

ARCUB. Eveniment. Strada. Teatru. Expozitie. Concert. Festival. 
Spatiul de intalnire pentru arta si cultura Bucurestiului. 

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate