Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
East European Music Conference: Festivaluri într-o Europă în criză
(Muzică)
Prima intalnire a elitei industriei muzicale europene in Romania, East European Music Conference, un eveniment organizat de ARTmania cu sprijinul Consiliului Local si al Primariei Municipiului Sibiu, reuneste, in perioada 27-29 iulie, directori ai celor mai mari festivaluri, organizatori de spectacole, specialisti internationali in securitate, avocati sau experti in sistemul international de taxe. Seria conferintelor, gazduite, pe durata a doua zile, de Sala Thalia din Sibiu, incepe vineri, 28 iulie, de la ora 10:00, cu o dezbatere pe o tema actuala: “Festivaluri intr-o Europa in criza”.
 
Ceremonia de deschidere a reuniunii East European Music Conference este programata joi, 27 iulie, in Piata Mare din Sibiu, si include doua concerte cu artisti internationali de anvergura: olandezii My Baby si britanicul Alex Clare. Laureati ai unuia dintre cele mai prestigioase premii muzicale din Olanda, Edison, care se atribuie pentru compozitii muzicale de calitate exceptionala, trupa olandeza My Baby canta pentru prima data in Romania. My Baby vor deschide concertul britanicului Alex Clare, favoritul topurilor britanice si germane, al carui single “Too Close”, cu peste 100 de milioane de vizualizari numai pe youtube, i-a adus vanzari record, o colaborare cu Microsoft si o foarte pretioasa nominalizare la Brit Awards. Pentru cele doua concerte programate in cadrul galei de deschidere East European Music Conference intrarea este libera. 

East European Music Conference se desfasoara in aceeasi perioada cu Festivalul ARTmania, transformand inca o data orasul Sibiu intr-o veritabila Capitala a Culturii. Pe afisul celei de-a 12-a editii a Festivalului ARTmania au fost anuntate pana acum sapte trupe importante: Tarja, Lacuna Coil, Riverside, Beyond the Black, Walkways, You Me At Six si Devin Townsend Project. Abonamentele pentru festivalul ARTmania costa 190 de lei in perioada de pre-sale. 

Biletele pentru cele doua zile de intalniri din cadrul East European Music Conference costa 190, 210 sau 240 de lei, in functie de momentul achizitiei. Biletele permit accesul la ambele zile de eveniment si sunt valabile pentru intreaga serie de seminarii si conferinte incluse in program.

FESTIVALURI INTR-O EUROPA IN CRIZA


Cum se canta pe un continent care incearca sa-si pastreze echilibrul in fata provocarilor actuale, de la polarizarea economica si divizarea societatilor nationale, pana la idei nationaliste, xenofobie, amenintari teroriste si, dincolo de acestea, prea multe tipuri de probleme de natura culturala? Conferinta de deschidere a reuniunii EEMC, “Festivaluri intr-o Europa in criza”, programata la Sala Thalia din Sibiu, vineri, 28 iulie, de la ora 10.00, este organizata sub egida Take a Stand, o campanie de incurajare a implicarii civice si a coeziunii sociale si o declaratie pentru apararea valorilor europene. Campania Take a Stand este o initiativa a Yourope, asociatie la care Festivalul ARTmania este afiliat, alaturi de 90 dintre principalele festivaluri din Europa.
Confruntata cu crize identitare, inegalitate sociala, valuri de migratie, terorism sau fascism, Europa isi cultiva noile generatii de vizionari, oamenii care pot intelege si analiza schimbarile, pentru a asigura calitatea si continuitatea evenimentelor care celebreaza viata. Sub titlul generic “Festivaluri intr-o Europa in criza”, vor problematiza si ne vor impartasi din experienta lor trei organizatori cu zeci de ani de experienta in industria internationala de spectacol, directori ai unora dintre cele mai importante dintre festivalurile europene: Fruzsina Szep – directorul Festivalului Lollapalooza din Berlin, Christof Huber – presedintele Yourope si directorul OpenAir St.Gallen – cel mai mare festival din Elvetia, Guido Janssens – directorul Emagic - organizatorul de concerte si festivaluri care a revolutionat industria de evenimente live din Romania. Conferinta va fi moderata de jurnalistul Lucian Mandruta care, dupa 20 de ani de experienta in presa, gestioneaza acum spatiul social “Interactiv”, la DigiFM, o zona publica in care sunt puse in dezbatere cele mai importante teme ale momentului, cele despre care oamenii vorbesc in online, in media sau pe platformele sociale. 
 

“Mesajul meu este despre oameni, despre un mod pozitiv si pasnic de a trai impreuna, despre un dialog deschis si constructiv. Poate sa para utopic, insa, noi, organizatorii de festivaluri, cu o gandire creativa, impatimiti de muzica, suntem visatori, luptatori si aparatori ai bunei credinte, si nu avem alta cale. Nu am mai putea face ceea ce facem daca am gandi si am simti altfel. Europa are nevoie de ambasadori ai bunavointei curajosi, deschisi, activi si pozitivi, oameni inteligenti ale carori inimi stau in locul potrivit, oameni carora nu le este teama sa-si arate emotiile, nu le este teama sa actioneze, sa arate ce inseamna sa nu pleci capul. Sa aiba atitudine! Festivalurile noastre sunt adunari ale pacii, unde oamenii vin sa se bucure de muzica, de arta, de cultura, sa se bucure de prietenie si de viata. Aceasta este Europa mea. Poate ca este un univers utopic aceasta lume temporara a bucuriei, lumea pe care organizatorii de festivaluri au posibilitatea sa o creeze pentru vizitatorii lor. Facem asta in fiecare an, aceasta este forta care ne calauzeste, forta din care ne tragem puterile. Aceste festivaluri sunt ambasadori ai democratiei si ai solidaritatii si niciun guvern nu le poate reduce la tacere. Se vor ridica si vor vorbi despre arta libertatii si despre dialogul liber. Muzica poate exprima ceea ce cuvintelor le scapa, lucruri pe care nu le putem trece sub tacere. Dragostea si muzica sunt mai puternice decat ura, decat bombele si decat teroarea.  Este timpul pentru o schimbare a generatiei politice si a mentalitatii viitorilor lideri ai Europei. Nu trebuie sa contemplam felul in care Europa si Uniunea Europeana se destrama. Este cel mai mare proiect de pace al timpurilor noastre! Trebuie sa facem tot ce ne sta in puteri pentru a o sprijini si pentru a-i da putere”

Fruzsina Szep, Directorul Festivalului Lollapalooza din Berlin

Cele mai recente vesti care au zguduit scena muzicala a Europei sunt doar ultimele evenimente dintr-o serie care a adus tristete si ingrijorare la nivel international. Oricum, era deja primul an in care au fost folosite opritoare de tancuri pentru a proteja anumite festivaluri europene - in seria masurilor luate pentru a face fata noilor realitati. Acestea sunt tot atatea teme de la care ar putea porni dezbaterea cu privire la viitorul marilor festivaluri intr-o Europa a schimbarilor. Noile reguli de securitate, noile filosofii si concepte privind organizarea de evenimente, noile trenduri si curente artistice, alaturi de viziuni politice adaptate cu privire la respectul social si egalitatea de sansa sunt noi linii directoare pentru sutele de festivaluri mari gazduite anual de Batranul Continent. Recunoscand schimbarile evidente survenite in aproape toate domeniile esentiale ale vietii, in special in cele care influenteaza coeziunea societatii civile in Europa, Yourope, Asociatia Festivalurilor de Muzica din Europa, a initiat campania Take A Stand, a carei principala misiune este sensibilizarea societatii si incurajarea implicarii civile. "Este timpul sa luam pozitie pentru Europa si pentru intreaga lume, in incercarea de a crea o miscare care sa incurajeze coeziunea sociala. Prin campanii de informare si constientizare, promovam toleranta pentru toate culturile, genurile, rasele, religiile, orientarile sexuale, culorile si originile. A motiva oamenii sa participe la activitati politice si sociale, a milita pentru un dialog pasnic, pentru umanism, toleranta si pentru intelegere reciproca, este cea mai buna cale de a face lumea un loc mai bun pentru fiecare individ si pentru noi toti la un loc" – se arata in declaratia care defineste scopul si misiunea Take a Stand. 

“In vremuri tensionate de schimbari politice, pe fondul crizei refugiatilor si al amenintarilor teroriste, este esential ca festivalurile lumii sa-si uneasca vocile intr-o declaratie comuna, pentru a apara valorile coeziunii sociale, ale diversitatii culturale si ale pacii. Dorim sa ne motivam publicul sa participle la activitati politice si sociale, luand pozitie pentru un dialog pasnic, umanism, toleranta si intelegere reciproca. Este vremea sa luam pozitie!»
Christof Huber, Directorul OpenAir St.Gallen, Elvetia

EEMC-2017_Fruzsina_RO


Yourope ii saluta pe toti profesionistii din domeniul muzicii live si ii incurajeaza sa se alature ca parteneri acestei campanii! Festivaluri, promotori, cluburi, asociatii, companii de productie si alte persoane implicate in industria de eveniment sunt invitate sa devina ambasadori ai Campaniei Take a Stand, pentru o Europa Unita. (https://www.take-a-stand.eu/)

DESPRE TRUPA MY BABY
My Baby. Blues, country si funk cu olandezii My Baby, un trio samanic psihedelic format in 2012, laureati ai unuia dintre cele mai prestigioase premii muzicale din Olanda, Edison, care se atribuie pentru compozitii muzicale de calitate exceptionala. Au fost aplaudati in turnee in tarile nordice si Marea Britanie, dar si in Africa de Sud sau Noua Zeelanda, si au devenit favoriti ai marilor festivaluri, in special faimosul Glastonbury, unde au fost invitati de sapte ori. Cu patru albume in palmares, dintre care cel mai recent, Preistoric Ritm, a fost lansat chiar anul acesta, My Baby mizeaza pe beaturi hipnotice, voci educate si ritmuri psihedelice pentru un show care evoca traditii stravechi, urmarite mii de ani in urma prin muzica. Aceasta este, de altfel, viziunea estetica unica a trupei, care exploreaza felul in care ritualurile stravechi influenteaza cultura contemporana. Cu o abordare teatrala mito-poetica, o muzica pe care se poate dansa si un mesaj care se adreseaza constiintei colective, My Baby ofera o alternativa spiritual arhaica furtunilor si neajunsurilor vietii cotidiene. 

My Baby


SIBIU – FESTIVAL CITY: EAST EUROPEAN MUSIC CONFERENCE ESTE O ACTIUNE COFINANTATA DE CONSILIUL LOCAL SIBIU SI DE PRIMARIA MUNICIPIULUI SIBIU


PROGRAMUL EAST EUROPEAN MUSIC CONFERENCE

Sibiu 28-29 iulie, Sala Thalia


VINERI, 28 IULIE 

Locatie: Sala Thalia

9.00 Sosirea si inregistrarea participantilor / cafea

10:00 – 10:15 
Deschiderea Conferintei

10:15 – 11:30 
Conferinta 1: FESTIVALUL, CA ACT CULTURAL INTR-O EUROPA IN CRIZA
Multiculturalism versus nationalism, unitate versus izolare – conferinta sustinuta sub egida Take A Stand.

Invitati: Fruszina Szep (Lollapalooza Berlin, Germania), Christof Huber (Presedinte Yourope; OpenAir St.Galen, Elvetia), Guido Janssens (Emagic, Belgia/Romania)
Moderator: Lucian Mandruta (Digi FM, Romania)

11:45 – 12:45 
Conferinta 2: SIGURANTA PUBLICULUI LA FESTIVALURI / EVENIMENTE
Strategii privind controlul multimii si masuri de securitate intr-un festival. 

Invitati: Chris Kemp (Mind Over Matter, Marea Britanie)

12:45 – 13:30
Pauza de masa

13:30 – 14:30 
Conferinta 3: LEGISLATIA PRIVIND ORGANIZAREA DE FESTIVALURI / EVENIMENTE
intelegerea clauzelor, responsabilitatilor si drepturilor stipulate in contractele incheiate cu un artist international.

Responsabilitatea organizatorului fata de artisti, personal tehnic si voluntari – in legislatia romana si internationala. 

Invitati: Dick Molenaar (All Arts, Olanda)
Moderator: Gordon Masson (IQ Magazine, Marea Britanie)

14:45 – 16:00 
Conferinta 4: SITUATIILE DE CRIZA IN FESTIVAL
Vreme nefavorabila, amenintari teroriste, probleme de ultim moment privind licentele de organizare, momente de panica etc.

Invitati: Stephan Thanscheidt (FKP Scorpio, Germania), Thomas Zsikovits (Barracuda Music, Austria), Chris Kemp (Mind Over Matter, Marea Britanie)
Moderator: Florin Ghioca (Adevarul, Romania)

16:15 – 17:15 
Conferinta 5: AUTORIZATII, AUTORITATILE STATULUI SI INDUSTRIA ORGANIZARII DE SPECTACOLE
Rolul autoritatilor si responsabilitatile acestora. 

Legislatia privind taxele si industria romaneasca a organizarii de evenimente (TVA, obligatia de a obtine CIF / NIF pentru artistii internationali, timbrul muzical, crucea rosie, taxele pe spectacol, contractele de munca pentru personalul auxiliar etc) 

Invitati: Conferinta va fi sustinuta de 3 experti de renume, cu o vasta experienta in domeniul legislatiei si al fiscalitatii.

17:30 – 18:30 
DIALOGURI ESENTIALE
Interviurile Zilei – modele de urmat
Invitat: Fruszina Szep (Lollapalooza Berlin, Germania)
Realizator interviu: Greg Parmley (ILMC, Marea Britanie)

SAMBATA, 29 IULIE

Locatie: Sala Thalia

9.00: Sosirea si inregistrarea participantilor /cafea

10:00 – 11:00
Conferinta 6: SIGURANTA PUBLICULUI LA FESTIVALURI / EVENIMENTE
Masuri de securitate la evenimente si personalul calificat.

Noi tehnici de clasificare si gestionare a multimilor.

Invitati: Chris Kemp (Mind Over Mater, Marea Britanie), Henrik Bondo Nielsen (Roskilde Festival, Danemarca)

11:15 – 12:30
Conferinta 7: VIITORUL FESTIVALURILOR

Festivalurile nisate versus festivalurile gigant / festivalurile independente versus festivalurile multinationale.

Invitati: Grimur Atlason (Iceland Airwaves, Islanda), Stephan Thanscheidt (FKP Scorpio, Germania), Thomas Zsikovits (Barracuda Music, Austria), Mihai Paun (Electric Castle, Romania), Laura Coroianu (Awake Festival, Romania)
Moderator: Vlad Tausance (consultant in comunicare, Romania)

12:30 – 13:15
Pauza de masa

13:15 – 14:15
Conferinta 8: PRINCIPII DE SUSTENABILITATE PENTRU EVENIMENTE
Mai verzi, mai responsabile, mai sustenabile. 

Invitati: Monika Satkova (Pohoda Festival, Slovacia), Bea Gabor (MaiNoi Initiative, Romania), Claire O`Neill (A Greener Festival, Marea Britanie)
Moderator: Holger Schmidt (Go Group, Germania)

14:30 – 15:45 
Conferinta 9: STRATEGII DE MARKETING SI RELATII PUBLICE PENTRU FESTIVALURI
Experienta participantilor la festivaluri – puterea activarilor reusite si relationarea cu marca.

Invitati: Nikki McNeill (Global Publicity, Marea Britanie), Gideon Gottfried (Pollstar, Statele Unite ale Americii), Manfred Tari (Pop100.com, Reeperbahn Festival, Germania)
Moderator: Horia Ghibutiu (unsitedemusica.ro, Romania)

16:00 – 17:00 
Conferinta 10: CLUBUL ARTISTILOR SI AL MANAGERILOR
Cum sa-ti lansezi trupa la nivel european? Reteaua internationala a targurilor muzicale. 

Invitati: Ruud Berends (Eurosonic Noorderslag, Olanda), Helen Sildna (Tallinn Music Week, Estonia), Manfred Tari (Pop100.com, Reeperbahn Festival, Germania), Grimur Atlason (Iceland Airwaves, Islanda)
Moderator: Alin Dinca (Rock FM, Romania)

17:15 – 18:15 
DIALOGURI ESENTIALE
Interviurile Zilei – modele de urmat 
Invitat: Stephan Thanscheidt (FKP Scorpio, Germania)
Realizator Interviu: Allan McGowell (IQ Magazine, Marea Britanie)

18:15 – 18:30
inchiderea Conferintei

EEMC 2017_210x275_30.05.2017


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate