Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Jazzmani din Marea Britanie, Brazilia și România în dublu concert la ArCub
(Muzică)
De la folk la funk, de la ritmuri electronice la soul, toate trecute prin filtrul jazzului de secol XXI, iata cateva indicii despre cum va suna concertul dublu de joi, 8 iunie, de la ARCUB. Concertul Corey Mwamba – Inner Voice Trio este penultimul din seria de concerte de jazz de la ARCUB, curatoriate de pianistul newyorkez Lucian Ban in cadrul programului ARTIST IN RESIDENCE, organizat de Primaria Capitalei prin ARCUB.
Conectat la scena internationala a jazzului, Lucian Ban, curatorul Artist in Residence, a pregatit pentru stagiunea curenta de concerte de la ARCUB, o selectie a celor mai incitante nume care, in acest moment, fac valva in topurile Downbeat si dicteaza noile trenduri in jazzul contemporan international.

Din seria rarelor desfatari pentru publicul de jazz bucurestean, britanicul Corey Mwamba, unul dintre cei mai intensi si originali improvizatori ai Europei, vine pe 8 iunie la ARCUB, pentru un solo de exceptie la vibrafon. Recunoscut pentru creativitatea sa, Mwamba lucreaza cu o gama larga de genuri din jazz si muzica contemporana, folosindu-se de ritmurile electronice si folk din diferite tari. Corey Mwamba a castigat in 2007 premiul pentru dezvoltare artistica PRSF/Jerwood Foundation Take Five, iar in 2008 a fost nominalizat la categoria Inovatie in cadrul BBC Jazz Awards. Mwamba a fost inclus in editiile 62, 63 si 64 ale topului criticilor din Downbeat Annual.

COREY MWAMBA
(UK)
The Group of One
Muzica pentru vibrafon solo

Corey Mwamba s-a nascut in Derby si a trait in Londra, Mufulira in Zambia, Southampton si Birmingham. Decizia de a canta la vibrafon a fost luata in adolescenta, dupa ce a dat intr-o carte peste o poza cu Orphy Robinson si apoi a facut cinci lectii cu percutionistul de orchestra Lewis Dyson. Muzica improvizata, bluesul si swingul au fost printre genurile abordate de tanarul artist, care ulterior a depasit limitele jazzului si ale muzicii improvizate in colaborarea sa cu Tomorrow's Warriors, Andy Hamilton, Master Drummers of Africa, Pat Thomas, Orphy Robinson, Lol Coxhill, Robert Mitchell si multi altii.

Dublul concert de la ARCUB din 8 iunie continua cu un session de jazz modern, funk si soul adus de Inner Voice Trio, care este format din trei muzicieni de jazz ai secolului XXI – pianistul Albert Tajti, basistul Michael Acker si invitatul lor din Brazilia, bateristul Matheus Jardim. Concertul de la ARCUB, Stages of the Sun, este o suita programatica alcatuita din sapte piese care, in viziunea trioului, ilustreaza momentele unei zile de vara: Sunrise, Shine, Burn, Shadow, Sunset, Chill, Midnight. Ancorat in jazzul noului mileniu, Inner Voice Trio prezinta un material muzical ce depaseste granitele stilistice, se inspira din traditia jazzului dar priveste inainte spre noua forma a acestei muzici.

INNER VOICE TRIO
(RO – BRA)
Stages of the Sun
Suita programatica
Albert Tajti (RO) – pian | Matheus Jardim (BRA) – baterie | Michael Acker (RO) - bas electric

Albert Tajti este unul dintre cei mai reprezentativi pianisti de jazz din Romania. Este originar din Piatra Neamt, a absolvit sectia de Compozitie Muzicala din cadrul Academiei de Muzica Gheoghe Dima din Cluj iar din anul 2011, locuieste in Bucuresti, colaborand cu succes cu unii dintre cei mai cunoscuti muzicieni de jazz din Romania. 

Michael Acker este considerat unul dintre basistii de referinta ai Romaniei. Este originar din Brasov,a urmat cursurile sectiei de Jazz a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti sub indrumarea lui Mircea Tiberian si a avut ocazia sa colaboreze cu un numar mare de muzicieni consacrati, atat din tara cat si din afara tarii.

Matheus Jardim, originar din Brazilia, si-a inceput studiile muzicale la Universitatea Federala Rio Grande do Norte. In 2013 s-a mutat in Austria pentru a urma studiile Universitatii de Muzica din Graz. Acum locuieste in Viena si colaboreaza cu muzicieni din diverse medii culturale din intreaga lume. In 2015 a ajuns in Romania pe scena Sibiu Jazz Festival alaturi de Alegre Correa si de atunci a inceput sa colaboreze cu succes cu diversi muzicieni romani.


Biletele pot fi achizitionate online de pe http://arcub.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).
Pret: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).

Afis Artist in Residence_mwamba inner voice


ARTIST IN RESIDENCE
Avand drept tema propusa de pianistul Lucian Ban „Jazz-ul in secolul XXI – de la traditie la avangarda”, programul ARTIST IN RESIDENCE continua in 2017 seria concertelor de jazz cu proiecte originale, care vor fi  prezentate in premiera pe scena ARCUB. Programul se remarca printr-o selectie spectaculoasa de muzicieni romani si internationali. 

Evenimente viitoare - Artist in Residence:

22 iunie: ALEX HARDING & LUCIAN BAN (USA/RO)
Biletele au fost puse in vanzare – Bilete Concert ALEX HARDING & LUCIAN BAN (USA/RO)

Programul ARTIST IN RESIDENCE invita muzicieni de jazz sa curatorieze un sezon de concerte cu o tema propusa de ei insisi. Artistii in rezidenta devin curatori si performeri ai unor stagiuni tematice care prezinta publicului din Bucuresti muzicieni romani si internationali in proiecte ce ilustreaza tema aleasa. Programul isi doreste sa devina o pepiniera pentru noile directii in jazz-ul romanesc si european, o platforma pentru creativitatea scenei muzicale din Romania.

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate