Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Faimoși artiști de Grammy la cea de-a șasea ediție Bucharest Jazz Festival
(Muzică)
Premiera absoluta in Romania: Marilyn Mazur, Branford Marsalis, Kurt Elling 
si Stanley Jordan canta in iulie la Bucharest Jazz Festival.
Bucharest Jazz Festival revine intre 5 si 9 iulie cu o noua serie de concerte live in Piata George Enescu.
Cele mai originale si creative nume ale jazzului international si autohton provoaca publicul bucurestean sa descopere universalitatea jazzului. Din programul festivalului organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti nu lipsesc evenimentele conexe si workshopurile dedicate jazzului.

Printre artistii cei mai asteptati ai editiei de anul accesta se numara Branford Marsalis -  legenda vie a jazzului, cunoscut in toata lumea datorita contributiei imense la dezvoltarea jazzului atat in USA cat si in Europa si Kurt Elling - special guest al ansamblului Branford Marsalis Quartet, care a fost distins in anul 2010 cu premiul Grammy pentru cel mai bun album vocal de jazz. Materialul discografic care i-a adus impreuna pe Branford Marsalis Quartet si Kurt Elling, Upward Spiral a fost recent nominalizat la premiile Grammy. Concertul va avea loc, in premiera, in Romania, sambata, 8 iulie, de la ora 21:30, in Piata George Enescu.

Jazzul autohton tine capul de afis la Bucharest Jazz Festival 2017 cu pianistul roman stabilit in Suedia, Ion Baciu Jr., care promite, pentru concertul din 6 iulie, o sesiune efervescenta de jazz alaturi de doi mari artisti ai scenei muzicale newyorkeze: consacratul baterist Ari Hoenig si renumutul compozitor Or Bareket. 

Unul dintre cele mai asteptate momente ale festivalului este concertul Stanley Jordan | Gábor Dörnyei | Kornél Horváth presents The Thunder Tour de vineri, 7 iulie. Nominalizat de patru ori la premiile Grammy, muzicianul Stanley Jordan se afla la prima colaborare cu doi artisti senzationali ai jazzului european, bateristul Gábor Dörnyei si Kornél Horváth, votat in 2016 cel mai bun percutionist din lume.

O premiera in programul festivalului o reprezinta influenta percutionista si compozitoare Marilyn Mazur - colaboratoare de lunga durata a lui Miles Davis. Specializata in folosirea unei game variate de instrumente din toata lumea, artista daneza de origini poloneze si africane este detinatoarea unui Jazzpar Prize, cel mai mare premiu international in jazz. Marilyn Mazur canta pe scena Bucharest Jazz Festival sambata, 8 iulie, ora 20:00.

Bucharest Jazz Festival 2017 aduce un tribut stilurilor originale ale jazzului din secolul XXI cu o demonstratie de world music experimental in interpretarea percutionistului israelian, nascut in Brazilia, Joca Perpignan si a formatiei Trigon care vor inchide  cea de-a sasea editie a festivalului international de muzica jazz – Bucharest Jazz Festival.
Detalii si informatii pe: arcub.ro si bucharestjazzfestival.ro.

Bucharest Jazz Festival


Misiunea Primariei Municipiului Bucuresti, prin ARCUB, este sa celebreze mostenirea culturala a orasului si a bucurestenilor, sa ocroteasca si sa promoveze identitatile creative ale metropolei contemporane si sa pozitioneze Bucurestiul pe harta culturala a Europei.

De 21 de ani, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti transforma orasul prin intermediul culturii. Festivaluri de traditie, precum B-FIT in the Street!, Bucharest Music Film Festival, Bucharest Jazz Festival, Spotlight, Sound & Vision umplu strazile orasului de culoare, muzica si creativitate. 

ARCUB. Eveniment. Strada. Teatru. Expozitie. Concert. Festival. 
Spatiul de intalnire pentru arta si cultura Bucurestiului. 

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate