Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Cvartetul “Giocoso” din Viena, în concert la București
(Muzică)
Cvartetul “Giocoso” din Viena, unul dintre cele mai bune tinere ansambluri camerale la nivel mondial, revine la Bucuresti pentru un concert cameral ce va avea loc joi, 22 iunie, de la ora 19.00, la Biserica Luterana din Bucuresti, strada Luterana 2.
Cvartetul “Giocoso” reuneste in prezent doi violonisti romani, Sebastian Casleanu si Teofil Todica, o violista germana, Martha Windhagauer, si un violoncelist olandez, Bas Jongen, cu totii detinatori a numeroase premii pentru activitatea lor solistica. 

In stagiunea 2016-2017, Cvartetul “Giocoso” face parte din programul New Austrian Sound of Music (NASOM) al Ministerului Federal pentru Europa, Integrare si Afaceri Externe al Republicii Austria, fiind unul dintre  ansamblurile promovate prioritar de Forumul Cultural Austriac, co-organizator al concertului cameral din 22 iunie.

Este inca o confirmare a valorii Cvartetului “Giocoso”, care in ultimii 6 ani a cucerit importante premii la nivel international, printre care premiul al doilea si premiul publicului la Concursul de muzica de camera de la Melbourne - Australia in 2015 si premiul special “Jeunesses Musicales” la Concursul ARD de la München, in 2016. 

Programul propus de Cvartetul „Giocoso” in concertul cameral de la Bucuresti cuprinde doua opusuri ale unor compozitori a caror viata a fost strans legata de Viena: Wolfgang Amadeus Mozart (Cvartetul KV 575 in Re major) si Ernst Krenek (ultima parte din Cvartetul nr.3 op.20), alaturi de un emblematic cvartet pentru impresionismul francez – Cvartetul in Fa major de Maurice Ravel. Este un program interpretat in 2017 si la Viena, Tokyo si Seul, unde Cvartetul „Giocoso” a sustinut mai multe concerte in ultima perioada.

Giocoso String Quartet


Biletele la concertul Cvartetului „Giocoso” sunt disponibile in reteaua www.eventim.ro.

Radio Romania Muzical va inregistra acest concert care va putea fi ascultat in programele sale marti, 4 iulie, de la ora 19.30.
Co-organizatori: Forumul Cultural Austriac, Radio Romania Muzical, Biserica Evanghelica C.A. Bucuresti si Asociatia Museart.

Cvartetul “Giocoso”

 
A fost infiintat in anul 2003; canta in actuala formula din anul 2014. Membrii sai au studiat in cadrul unui master la Viena, din 2011, sub indrumarea Cvartetului “Artis”. Cvartetul “Giocoso” a obtinut numeroase premii la concursuri din Austria (2011, 2012, 2014), Franta (2012), Australia (2015), Germania (2016). Cvartetul  s-a perfectionat si in cadrul Academiei Europene de Muzica de Camera alaturi de renumitii profesori Hatto Beyerle si Johannes Meissl. insa nu numai atat: Cvartetul “Giocoso” a lucrat si cu membri ai unora dintre cele mai cunoscute cvartete la nivel international: Cvartetul “Alban Berg”, Cvartetul “Talich”, Cvartetul “Ysaye”.
In stagiunea 2015-2016, Cvartetul “Giocoso” a debutat la Wigmore Hall din Londra si la Musikverein din Viena; a sustinut de asemenea un concert la Bucuresti, la Ateneul Roman. Pana in prezent, Cvartetul “Giocoso” a aparut pe scene importante din Germania, Austria, Marea Britanie, Franta, Italia, Olanda, Norvegia, Turcia, Romania, Elvetia.
Pentru 2018, Cvartetul “Giocoso” pregateste un turneu in Australia, in compania celebrului mandolinist israelian Avi Avital.

Violonistul Sebastian Casleanu, vioara I Cvartetul “Giocoso” (30 ani, nascut in Germania din doi parinti romani, vorbitor excelent al limbii romane): Draga public, noi suntem Cvartetul de coarde Giocoso - un cvartet international din Germania, Austria, Olanda, Romania - si ne bucuram foarte mult sa va asteptam la concertul nostru pe 22 iunie, la Biserica Luterana, cu un program diferit, de Mozart, Ravel si Krenek. Pentru noi este o mare placere de fiecare data cand revenim in Romania sa intalnim un public atat de cald si primitor si… cu atat mai mult este o placere pentru noi sa revenim la Bucuresti si sa va revedem pe dumneavoastra la concert!

afis giocoso final


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate