Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Câştigătorii 5 licee 5 muzee
(Viață)
Astazi, la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, am aflat premiantii editiei a 10-a a proiectului 5 licee  5 muzee. Incepand cu luna februarie, elevi din cinci licee din capitala au vizitat gratuit cinci muzee din Bucuresti, fiind provocati la un concurs online de cultura generala.
5 licee  5 muzee este un program educational initiat de ECDL ROMANIA, dedicat elevilor de liceu, prin care se incurajeaza participarea tinerilor la manifestari culturale. Am sarbatorit in aer liber finalul acestei etape a proiectului, inconjurati de atmosfera deosebita din gradina Muzeului Satului, impreuna cu toti participantii - elevi si profesori, reprezentanti ai muzeelor partenere (Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Furnica - Minovici, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti si Muzeul Militar National Regele Ferdinand I) si organizatori (ECDL ROMANIA alaturi de Primaria Municipiului Bucuresti si Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti). 

La etapa aniversara de anul acesta a proiectului 5 licee 5 muzee, ce s-a desfasurat in perioada februarie – iunie 2017, au fost implicati alti 250 de elevi din alte 5 noi licee din Bucuresti: scoala Centrala, Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza, Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu, Colegiul National Elena Cuza si Colegiul National Ion Creanga.

Cele 5 muzee partenere pentru aceasta editie, care i-au provocat pe liceeni la concursul online de cultura generala sunt: Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Furnica - Minovici, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti si Muzeul Militar National Regele Ferdinand I.

Tinerii au fost incurajati sa realizeze o pagina cat mai activa pe site-ul web al unei retele de socializare, astfel incat sa reuseasca sa promoveze activitatile la care au luat parte in randul cat mai multor colegi, profesori sau prieteni, trezindu-le si acestora apetitul pentru a merge la muzee. Liceenii de la Colegiul National Ion Creanga au castigat acest premiu.

Saptamana aceasta, in cadrul evenimentului final, am aflat care au fost cei mai buni elevi la testul de cultura generala: 

Premiul pentru cel mai bun punctaj obtinut in urma intrebarilor de la toate muzeele:
Premiul I Chirita Ana-Maria Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu
Premiul II Mocanu Isabela Irina Colegiul National Elena Cuza
Premiul III Balica Andreea Scoala Centrala
Premiul III Irimia Alexandra Colegiul National Elena Cuza
Premiul III Petre Alexandra Ecaterina Colegiul National Ion Creanga

Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti
Premiul I Tudor Ana Daniela Colegiul National Elena Cuza
Premiul II Dan-Hariton Ionut Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza
Premiul III Dragusin Andrada Colegiul National Ion Creanga
Muzeul National Militar Regele Ferdinand I
Premiul I Raicu Andreea Ioana Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza
Premiul II Tatarus Carmen Miruna Colegiul National Ion Creanga
Premiul III Neacsu Gabriel Colegiul National Elena Cuza
Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing.Dumitru Furnica-Minovici
Premiul I Matei Antonio Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu
Premiul IIBorascu CatalinColegiul National Elena Cuza
Premiul III Pantor Razvan Constantin Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza

Muzeul Municipiului Bucuresti
Premiul I Constantin Andreea-Cosmina Colegiul National Ion Creanga
Premiul II Rusu Silviu Ionut Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza
Premiul III Sandu Andreea Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu
Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa
Premiul I Chirita Ana-Maria Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu
Premiul IIMocanu Isabela Irina Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza
Premiul III Balica Andreea Scoala Centrala

Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza a fost declarat cel mai activ liceu, elevii acestei scoli fiind cei mai numerosi in ceea ce priveste accesarea chestionarelor din concursul online.

Toate premiile, trofeele si medaliile au fost acordate de catre ECDL ROMANIA si Primaria Municipiului Bucuresti.
Atmosfera a fost inveselita la festivitatea de la Muzeul Satului de Grupul Fantezia de la Clubul Copiilor Sector 5.
Totusi,  scopul 5 licee 5 muzee nu este reprezentat de competitie, ci de motivarea elevilor pentru a accesa institutii de cultura, mai ales in situatia actuala in care, educatia alternativa are o importanta esentiala pentru dezvoltarea lor. Tinerii trebuie sa fie in continuare indreptati catre valori reale si corecte, inclusiv catre valori culturale, acum cand lumea digitala ne acapareaza aproape total interesul si devenim din ce in ce mai dependenti de computer si smartphone.

5 licee  5 muzee si-a propus sa declanseze mai intai in randul tinerilor o epidemie sociala de vizitare a muzeelor, sub forma unui concurs intre cinci licee din capitala. Lansat in anul 2008, proiectul a avut mult succes si astfel, organizatorii impreuna cu partenerii au fost incurajati sa continue. Acum, la a zecea editie, 2 500 de liceeni, din 50 de scoli bucurestene, deja s-au bucurat de oportunitatile oferite de proiect.

Proiectul este o initiativa a ECDL ROMANIA, care organizeaza 5 licee  5 muze cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti prin Directia Cultura, invatamant, Turism si al Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti, promovand educatia completa si echilibrata a tinerilor din Romania. 

5licee5muzee_2017_2


ECDL – European Computer Driving Licence este cel mai raspandit standard global de certificare a competentelor digitale, cu recunoastere internationala in peste 100 de tari de pe toate continentele lumii.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate