Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Alex Harding și Lucian Ban încheie prima stagiune Artist in Residence, pe scena ArCub
(Muzică)
Saxofonistul Alex Harding revine in Romania, la invitatia pianistului Lucian Ban, pentru ultimul concert al seriei tematice „Jazz-ul in secolul XXI – de la traditie la avangarda”.
Apreciat drept unul dintre cei mai importanti saxofonisti bariton in jazzul contemporan, Alex Harding soseste la ARCUB pe 22 iunie, de la ora 19:30, cu un sound personal, ancorat in blues si in jazzul free de avangarda.
Concertul „Somethin’ Holy” | 2017 Reunion Tour este cea mai recenta colaborare dintre Alex Harding si pianistul de origine romana Lucian Ban. Cei doi artisti evolueaza frecvent impreuna de aproape doua decenii, formand mai multe proiecte impreuna, editand o serie de albume sub nume propriu si sustinand sute de concerte de ambele parti ale Atlanticului. 

Grupuri precum Lumination Ensemble, Lucian Ban & Alex Harding Quintet, Tuba Project sau duetul Somethin’ Holy s-au bucurat de elogiile presei de specialitate si ale publicului. in 2003 cvintetul pe care cei doi il formeaza impreuna cu invitatul special, legendarul baterist Barry Altschul, castiga premiul „Best Show of The Year” din partea ziarului All About Jazz NYC. Alex Harding si Lucian Ban fondeaza in 2006 TUBA PROJECT, un grup construit in jurul marelui cantaret la tuba, jazzmanul Bob Stewart, iar in 2009 Alex Harding este prezent pe albumul „The Romanian-American Jazz Suite” condus de Sam Newsome si Lucian Ban. 

Albumul „Somethin’ Holy”, aparut in 2001 la CIMP Records, primeste trei stele in allmusic. Criticul Terrell Holmes scrie in recenzia albumului All About Jazz: „Ban canta cu o sensibillitate si fluenta ce aminteste atat de McCoy Tyner cat si de Valdimir Horowitz, in timp ce Harding poate sa-ti rupa inima cu tandrete sau sa te covarseasca cu intensitatea sa”. Criticul Jeff Stockton ii descrie pe cei doi muzicieni: „Alex Harding si Lucian Ban au dezvoltat un parteneriat muzical extrem de fructuos, cu sunetul bluesy al lui Harding, ancorat in biserica penticostala, un adevarat urmas al unui Hamiett Bluiett, si pianul reflexiv al lui Ban ce combina eleganta traditiei clasice europene cu pasiunea pentru improvizatie”.

Initiata de ARCUB in luna noiembrie a anului trecut si curatoriata de pianistul de origine romana Lucian Ban, prima stagiune Artist In Residence a ajuns la final. Modelat dupa programe similare din lume — San Francisco Jazz, programele organizatiei Serious in UK, Roulette in New York sau Bimhuis in Amsterdam, Artist In Residence pune in centrul atentiei Artistul-Curator. 
Seria concertelor tematice de jazz revine incepand cu luna noiembrie, sub indrumarea unui nou curator, al carui nume va fi anuntat la finalul concertului „Somethin’ Holy”, 2017 Reunion Tour de pe 22 iunie.  

Biletele pot fi achizitionate online de pe http://arcub.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).
Pret: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).

Afis ARTIST IN RESIDENCE - SOMETHIN HOLY - 22 iunie

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate