Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Final de stagiune cu spectacole de operetă, jocuri și filme nordice la Opera Comică pentru Copii
(Teatru)
Pe 24 si 25 iunie, Primaria Capitalei si Opera Comica pentru Copii (OCC) ii asteapta pe cei mici alaturi de parinti sa se joace si sa vizioneze filme nordice si spectacole de opereta, in ultimul weekend din stagiunea 2016-2017. Micii spectatori sunt invitati sa se intalneasca cu tanara Denise in ultimele doua reprezentatii din aceasta stagiune ale operetei “Hapciu in RE Major” (adaptare dupa “Mam’zelle Nitouche”), sa se distreze impreuna la “Caravana cu Jocuri” si sa se bucure in familie de patru filme nordice.
Sambata, 24 iunie, intre orele 11:00 si 17:00, cei mici sunt invitati sa porneasca din Sala UnderGrant in calatorii cinematografice si literare prin Norvegia, Suedia, Islanda si Danemarca! La ora 11:00, spectatorii vor urmari legenda islandeza a lui “Thor din Valhalla”, care vorbeste despre fiul lui Odin, regele zeilor. La ora 12:30, copiii si parintii vor pleca “Dupa Aur, in Canada” cu cei 5 frati din Danemarca. Protagonistii gasesc o fotografie veche cu un barbat barbos, despre care afla ca este strabunicul lor care emigrase in Canada cu multi ani in urma, pentru a cauta aur. Povestea vietii acestui strabunic aventurier li se pare fascinanta si vor sa afle cat mai multe despre preocuparile lui.

La ora 14:00 copiii fac cunostinta cu “Cei mai duri din curtea scolii”, un film despre bullying, un fenomen netraductibil in limba romana, dar prezent in foarte multe scoli din Romania. Iar la 15:30 cei mici isi pun codite, sosetele, construiesc o casuta, se urca pe cai imaginari, stau in cort si asculta aventurile suedezei “Pippi sosetica”. Intrarea la toate aceste filme este libera.

Sambata, de la ora 17:00 si duminica, de la ora 11:00, intreaga familie este invitata in Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, la ultimele doua reprezentatii din aceasta stagiune ale operetei “Hapciu in RE Major”, in regia maestrului Cristian Mihailescu. Conducerea muzicala a spectacolului este asigurata de Gheorghe Iliuta, scenografia este semnata de Andreea Koch, iar coregrafia ii apartine lui Catalin Caracas.

Zeci de jocuri ii asteapta pe cei mici pe holurile Operei Comice pentru Copii sambata, incepand cu ora 10:00. “Caravana cu Jocuri” le pune la dispozitie copiilor activitati educative de echipa, jocuri de strategie, indemanare, fantezie, memorie sau logica. Intrarea este libera pana la ora 16:00, dar Caravana ramane deschisa in fiecare sambata pana la ora 20:00, pentru persoanele care au bilet la spectacolele de la ora 17:00 din Sala Mare a Operei Comice pentru Copii.

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar peste 10 000 de spectatori. In perioada 1-9 iulie, institutia pregateste o noua editie a festivalului “Marile Serate Muzicale ale Bucurestiului”, care va avea loc la Ateneul Roman, cu recitaluri de neuitat, si la Opera Comica pentru Copii, unde sunt pregatite intalniri muzicale adaptate special pe intelesul celor mici. Va fi o ocazie unica de a cunoaste indeaproape artisti din sapte tari de pe trei continente, care se reunesc la Bucuresti intr-un festival deja de traditie.

Caravana cu Jocuri la OCC


Cei mai duri din curtea ?colii


Dupa Aur, în Canada


Hapciu în RE Major


Thor din Valhalla


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate