Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
Conferința: Când expozițiile devin formă
(Viață)
Notite despre expunerea artei contemporane romanesti in perioada recenta. Cea de-a cincea conferinta #CePuneminRama? de la ARCUB.
Seria de conferinte #CePuneminRama? continua cu o noua tema: Cand expozitiile devin forma. Notite despre expunerea artei contemporane romanesti in perioada recenta. Evenimentul se va desfasura marti, 27 iunie, de la ora 19:00, la Sala Cafenea la ARCUB (Str. Lipscani 84-90). Conferinta face parte din Programul Expozitional ARCUB 2017. 

Expozitiile de arta contemporana in Romania si-au schimbat „chipul” in ultimii ani fata de alte perioade in care contextul de producere a artei era diferit, iar institutiile de arta erau altele, sau nu erau. Stim ca istoria curatorierii si a display-ului de expozitie depinde de dinamica institutiilor mediului artistic. Relatia dintre institutia artei contemporane globale actuale, expozitie si contextul cu „actorii” lui (scoala de arta, artist, curator, galerie, muzeu, piata, bienala, critica de arta, politica culturala) sta sub incidenta unor regimuri de spatiu si timp. 

In alta ordine de idei, conferinta #CePuneminRama? Cand expozitiile devin forma -abordeaza tema re-enactment-ului in expozitia de arta contemporana: se reinsceneaza istoria, se reconstituie expozitii din trecut, se cerceteaza cu asiduitate arhive, se regreseaza cu o presupusa candoare la o copilarie culturala care priveste solemn catre mame si tati eroici, proaspat redescoperiti si relansati, acum, tarziu, in lumea larga. 

Adriana Oprea este curator, critic si istoric de arta. Si-a incheiat studiile de istoria si teoria artei cu o teza despre Wassily Kandinsky si inceputurile artei abstracte (2004), urmand ulterior un master despre feminism si feminitate in arta Marilenei Preda-Sanc si a Getei Bratescu (2009). A fost apoi timp de un an PR manager si administrator al galeriei de arta Recycle Nest din Bucuresti. Din 2010, urmeaza un doctorat despre discursul criticii de arta din Romania comunista (cu precadere in perioada anilor ’60-’80). Ca editor asociat, a colaborat intre 2011 si 2014 cu revista Arta, la publicarea careia a contribuit constant cu articole si cronici de arta. In acelasi timp (2012 - 2014) a scris periodic cronici si eseuri pentru Revista 22. 

Despre Seria de conferinte #CePuneminRama?

Traim intr-o lume cu o atat de rapida si profunda transformare, incat am devenit, cu totii, cu sau fara voia noasta, mai mult sau mai putin participativi, creativi, „designeri” ai unei lumi viitoare. Suntem toti, impreuna, de la persoane individuale la organizatii, firme, corporatii, institutii, comunitati sau autoritati, useri si creatori de continut, desenatori ai realitatii.

Intr-o perioada de democratizare a creativitatii, inclusiv in medii antreprenoriale, civile ori corporative, sub umbrela inovatiei, a start-up-ului sau a programelor de dezvoltare personala de tip dimineti creative, scrieri creative sau business si creativitate, nuantele de fond ale conceptelor de creativitate si creatie de arta ar putea fi confundate. Programul de conferinte lunare #CePuneminRama? functioneaza ca un mediu de analiza si schimb de idei al carui scop este constientizarea diferitelor fatete, pragmatice si estetice, ale comportamentelor creative contemporane. #CePuneminRama? se adreseaza atat celor activi in institutiile culturale, in industria creativa si in scena de arta, de la artisti independenti la colectionari, cat si tuturor celor care doresc sa constientizeze rolul creativitatii in societate.

Cu un caracter interdisciplinar, #CePuneminRama? va aborda probleme de antropologie culturala, de discernamant estetic si de responsabilitate, prezentand exemple integrate din arta, design, arhitectura, cercetare, care pot conduce audienta la o privire lucida in sensul creatiei.

Afis Ce punem in rama


ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate