Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 februarie 2024
1632 • Galileo Galilei publica Dialog despre cele doua mari sisteme ale lumii
1788 • S-a nascut Arthur Schopenhauer (d. 1860)
1810 • S-a nascut Frederic Chopin (d. 1849)
1900 • Prima auditie, la Paris, a "Sonatei nr. 2 pentru vioara si pian" de George Enescu (la pian - George Enescu)
1903 • S-a nascut Tudor Musatescu (d. 1970)
Recomandări
Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu. Ediția a V-a
(Muzică)
Asociatia Iubire si Incredere, organizeaza la Iasi in perioda 1-9 iulie 2017 Festivalul – Concurs Coral International pentru Tineret Gavriil Musicescu. Editia a V-a.
Festivalul ofera publicului iesean noua zile de experiente muzicale si culturale inedite alaturi de peste 30 de coruri si personalitati de renume international din Romania, Ucraina, Republica Moldova Grecia, Italia, Spania, Republica Populara Chineza, Armenia si Republica Araba Siriana. Corurile care si-au anuntat participarea in cadrul Festivalului nostru vor aduna in Iasi peste 1000 de coristi pasionati si importante personalitati ale muzicii corale internationale.

Prima zi a lunii iulie marcheaza Deschiderea oficiala a Festivalului, care va avea loc la ora 17:00 la biserica Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant (str. Aleea Rozelor, nr. 7C,  Iasi).  

Duminica, 2 iulie, la orele 18:00 invitam iesenii in Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu, la un Concert International de Muzica Psaltica cu participanti si invitati din Romania, Grecia si Republica Araba Siriana. Vor concerta: Parintele Arhim. Nikodimos Kabarnos (Grecia), renumit cantor si profesor de muzica bizantina din Arhiepiscopia Atenei; Monahul Meletius Shattahi, diacon, Protopsalt al Catedralei din Damasc (Republica Araba Siriana) si dirijor al Corului ortodox Lyra al Patriarhiei Ortodoxe a Antiohiei si a intregului Rasarit; Protopsaltul Antonios Aetopoulos, membru al Corului Bizantin Lycourgos Angelopoulos (Grecia); Corul psaltic Chivotul al Arhiepiscopiei Iasilor, Dirijor Arhid. Ciprian Rusu; Formatia de muzica psaltica Basileus a Seminarului Teologic Ortodox Sfantul Vasile cel Mare Iasi, Dirijor Diac. Prof. Mihai Ursache. Evenimentul este organizat impreuna cu Editura Doxologia, care a pregatit pentru participanti prezentarea a patru volume ale autorului Pr. Dorin Ploscaru intitulate „Sambata lui Lazar”, „Pestele pe uscat”, „Nordul extatic” si „50 de nopti pe Muntele Fuji”.

Luni, 3 iulie, va invitam la orele 17:00 la biserica Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant pentru a va delecta cu un concert de muzica psaltica sustinut de: Parintele Arhim. Nikodimos Kabarnos (Grecia); Monahul Meletius Shattahi (Republica Araba Siriana); Protopsaltul Antonios Aetopoulos (Grecia); Corul psaltic al Parohiei Sf. Ioan Botezatorul (Botosani), Dirijor Gheorghe Bulboaca si Corul psaltic Filomelos, (Onesti), Dirijor Prof. Paula Cautis.

Marti, 4 iulie am pregatit un eveniment la orele 18:00 la Ateneul Iasi, unde va putea fi ascultat Monahul Meletius Shattahi (Republica Araba Siriana) intr-un concert extraordinar, precedat de o sesiune de discutii. 

Miercuri, 5 iulie, incepand cu orele 10:00 la Casa de Cultura a Studentilor debuteaza Concursul International de Muzica Corala cu sectiunile: Coruri din Licee cu profil muzical si Seminarii Teologice; Coruri ale Universitatilor de Muzica si Facultatilor de Teologie si Coruri de tineri amatori. Pe scena Casei de Cultura a Studentilor vor concerta coruri din Romania, Grecia, Ucraina si Spania.
Incheiem ziua de Miercuri, 5 iulie, cu un Concert Coral International Extraordinar organizat in aer liber, in Gradinile Palas, incepand cu orele 19:00 (in cazul in care vremea este nefavorabila va asteptam in Atrium Palas). Vom avea pe scena corurile participante la cele trei sectiuni de concurs anuntate mai sus.

Joi, 6 iulie, incepand cu orele 16:00, Ateneul Iasi gazduieste Concertul International Interactiv cu participarea Corului de copii al scolii Chongqing Xingguang din Republica Populara Chineza,  Corul de tineri amatori Voces para la convivencia, Spania, Corul Liceului Muzical din Lamia, Grecia, Corul Lastvika din Kiev, Ucraina si un cor de copii din Iasi, Romania.
Continuam suita de concerte. Tot pe 6 iulie, la ora 19:00, in Sala Henri Coanda, Palatul Culturii, va invitam la un Concert coral extraordinar avand ca invitati speciali Corul Hover din Armenia. In deschidere vor concerta coruri din Spania, China si Grecia. 

In zilele de 6 si 7 iulie, organizam la Universitatea de Arte George Enescu un Workshop de dirijat coral sustinut de experti ai Corului National de Camera Madrigal coordonati de dna. dirijor Anna Ungureanu.

Vineri, 07 iulie, la Universitatea de Arte George Enescu, organizam o Masa rotunda pe tema muzicii corale contemporane romanesti la care sunt invitati compozitori romani, reprezentantii formatiilor corale participante, cadre universitare, reprezentati ai institutiilor culturale din Judetul Iasi si din tara, reprezentanti ai autoritatilor Judetene si Locale, reprezentati ai mass-mediei locale. 
Pe 7 iulie, la orele 19:00, invitam iesenii la Palatul Culturii, sala Henri Coanda, la un Concert Coral Extraordinar care ii are ca protagonisti pe membrii Corului de Camera PRELUDIU al Centrului National de Arta Tinerimea Romana Bucuresti, dirijat de maestrul Voicu Enachescu. Repertoriul pregatit pentru aceasta seara speciala este compus din lucrari ale compozitorilor romani contemporani. Cu acest prilej se marcheaza si implinirea a 45 de ani de activitate a corului.

Sambata, 8 iulie incepand cu ora 9:00, in Sala Gaudeamus a Casei de Cultura a Studentilor, se defasoara Concursul International de copii Cantus Mundi, Sectiune dedicata Corurilor de copii din scoli cu profil muzical si Corurilor de copii din scoli generale. La cele doua subsectiuni vor concura 16 coruri din Romania, Ucraina, Republica Moldova, China.
Seara, pe 8 iulie, incepand cu orele 19:00, invitam iubitorii de muzica in Gradinile Ansamblului Palas, la un Concert International Extraordinar Cantus Mundi sustinut de corurile de copii de la sectiunea dedicata lor cu invitati speciali Doamna Anna Ungureanu (dirijorul Corului National de Camera Madrigal) si cunoscuta artista Paula Seling.

Duminica, 9 iulie, este o zi speciala. Evenimentul Iasul Scena incanta publicul prin mini concerte simultane in diferite zone ale Iasului, la caminele de batrani Sfintii imparati Constantin si Elena si Sfanta Parascheva si in cateva biserici.
Incununam seria de evenimente cu Gala Festivalului– Concurs Coral International pentru Tineret Gavriil Musicescu  - Editia a V-a, organizata in data de 9 iulie, incepand cu orele 18:00 in Sala Mare a Teatrului National Vasile Alecsandri. Evenimentul va fi transmis in direct de catre TVR Iasi si TVR+. Accesul la Gala se face doar pe baza de invitatie.

Accesul publicului la toate evenimentele este gratuit. Evenimentele vor fi transmise live (audio-video) pe site-ul Asociatiei si pagina de Facebook. Inregistrarile vor fi disponibile pe canalul de YouTube al Asociatiei Iubire si Incredere.

PentruSite-01


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate