Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Începe Bucharest Jazz Festival: nume de Grammy, concerte în aer liber și întâlniri cu artiști la clubul festivalului
(Muzică)
Poezia lui Walt Whitman pe muzica blues, jazzul cantat la gonguri, clopote sau la doua chitare simultan, influente electro, rock si world music, concurs de jazz si workshop-uri cu artisti de Grammy, iata ce promite Bucharest Jazz Festival pentru editia din acest an. 
Jazzul se muta la Bucuresti cu a sasea editie Bucharest Jazz Festival, programata in perioada 3 – 9 iulie, la ARCUB si in Piata George Enescu.
Organizat de Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB,  Bucharest Jazz Festival 2017 se anunta a fi una dintre cele mai efervescente editii, cu un program extins de festival si un lineup eclectic de artisti romani si internationali.  

Deschiderea oficiala Bucharest Jazz Festival are loc luni, 3 iulie, la ARCUB, unde Teodora Enache – director artistic, fotograful Sánta István Csaba si alti specialisti din lumea jazzului dau intalnire bucurestenilor, incepand cu ora 19, la vernisajul expozitiei de fotografie Jazzonance.

Cele mai bune voci noi din jazzul romanesc pot fi ascultate intre 4 si 8 iulie la clubul festivalului Gabroveni Jazz Club unde in fiecare seara, incepand cu ora 23, are loc concursul New Jazz Voices, care isi propune sa descopere si sa promoveze tinerii vocalisti ai scenei locale de jazz. Gabroveni Jazz Club se continua tarziu pana in noapte cu live sessions in afara programului de festival.

Din seria evenimentelor conexe de zi de la clubul festivalului, fac parte intalnirea cu jurnalistul newyorkez de jazz Simon Rentner (marti, 4 iulie, ora 12), recenzie de carte si disc de jazz romanesc gazduita de Mihai Iordache si Tavi Scurtu (miercuri, 5 iulie, ora 12), atelier de improvizatie in jazz cu pianistul Ion Baciu (joi, 6 iulie, ora 12). Vineri si sambata, doi dintre artistii cap de afis ai editiei Bucharest Jazz Festival 2017, chitaristul Stanley Jordan (vineri 7 iulie, ora 15) si percutionistul Joca Perpignan (vineri 8 iulie, ora 12) vor sustine cate un workshop la Gabroveni Jazz Club. Amiaza ultimei zile de festival, duminica, 9 iulie, este rezervata unui atelier pentru copii, Zappa – robotelul muzical, sustinut de muzicianul Catalin Milea, in piata George Enescu.

Concertele Bucharest Jazz Festival din Piata George Enescu incep in fiecare seara de la ora 20, de miercuri, 5 iulie, pana duminica, 9 iulie. 

Una dintre cele mai recente formule de jazz de pe scena din Bucuresti, KRiSPER deschide seria concertelor Bucharest Jazz Festival 2017, cu un concert de jazz fusion (miercuri, 5 iulie, ora 20), urmat de concertul Luiza Zan & Big Band Radio (miercuri, 5 iulie, de la ora 21:30). 

A-C Leonte vine la Bucharest Jazz Festival cu cel mai nou proiect al sau, Reveries, care combina jazzul cu muzica electronica si experimentala (joi, 6 iulie, ora 20). Dupa ce anul trecut urca pe scena festivalului cu Kenny Werner Trio, tobosarul Ari Hoenig se intoarce in iulie la Bucuresti, la invitatia pianistului roman Ion Baciu Jr., pentru concertul Ion Baciu Jr. feat. Ari Hoenig & Or Bareket (joi, 6 iulie, ora 21:30). 

Mike Godoroja aduce la Bucharest Jazz Festival un spectacol unic in Romania – Diavolul si Robert Johnson (vineri, 7 iulie, ora 20), care transpune pe muzica blues si poeziile lui Langston Hughes si Walt Whitman povestea legendei blues, chitaristul si cantautorul Robert Johnson. Concertul Stanley Jordan | Gábor Dörnyei | Kornél Horváth presents The Thunder Tour (vineri, 7 iulie, ora 21:30) aduce pe aceeasi scena dinamismul exotic, extrem de creativ al ungurilor de la tHUNder Duo cu tehnica nemaintalnita a chitaristului american Stanley Jordan.

Primul concert din weekendul 8-9 iulie este rezervat la Bucharest Jazz Festival unei prezente feminine iconice in jazzul international, percutionista, baterista si compozitoarea Marilyn Mazur (sambata, 8 iulie, ora 20), specializata in folosirea pe scena a unei game variate de instrumente din toata lumea si colaboratoare de durata a lui Miles Davis, Gil Evans si Jan Garbarek. Penultima zi de festival continua cu refrenele fredonabile si ritmurile clasice, melodice ale jazzului creat de Branford Marsalis Quartet with special guest Kurt Elling (sambata, 8 iulie, a ora 21:30). 

Ultima zi de festival este rezervata concertului de etno jazz al grupului basarabean Trigon, ce imbina elemente de folk, etno, jazz, rock si muzica simfonica (duminica, 9 iulie, ora 20). Dominat de ritmuri afro-braziliene cu influente orientale si africane concertul de inchidere Bucharest Jazz Festival 2017 aduce publicului de jazz din Romania o demonstratie de world music experimental in interpretarea Joca Perpignan Group (duminica, 9 iulie, ora 21:30). 

Accesul la toate reprezentatiile din cadrul festivalului este gratuit.

BJF_2017_Afis_oficial_Web


Parteneri oficiali: Banca Transilvania, Honda Trading Romania, Honda Civic
Cu sprijinul: Aqua Carpatica si Viticola

De 21 de ani, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti transforma orasul prin intermediul culturii. Festivaluri de traditie, precum B-FIT in the Street!, Bucharest Music Film Festival, Bucharest Jazz Festival, Spotlight, Sound & Vision umplu strazile orasului de culoare, muzica si creativitate. 

ARCUB. Eveniment. Strada. Teatru. Expozitie. Concert. Festival. 
Spatiul de intalnire pentru arta si cultura Bucurestiului. 

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate