Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Concertul Internațional de Muzică Psaltică
(Muzică)
Duminica, 2 iulie, ora 18:00, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”, a avut loc Concertul International de Muzica Psaltica in care au concertat monahul Meletius Shattahi, protopsaltul Antonios Aetopoulos, Corul psaltic Chivotul al Arhiepiscopiei Iasilor - dirijor arhid. Ciprian Rusu, Formatia de muzica psaltica „Basileus” a Seminarului Teologic Ortodox „Sfantul Vasile cel Mare” din Iasi - dirijor diacon profesor Mihai Ursache.
Evenimentul a fost organizat impreuna cu Editura Doxologia, care a lansat volumele „Sambata lui Lazar”, „Pestele pe uscat”, „Nordul extatic” si „50 de nopti pe Muntele Fuji” ale parintelui Dorin Ploscaru.


„Suntem onorati de prezenta invitatilor nostri. A fost un concert extraordinar care a incantat publicul iubitor al acestui gen de muzica. Multumim celor doua formatii de muzica psaltica care reprezinta Iasul la fiecare editie a Festivalului Gavriil Musicescu, mai ales prin performanta artistica”,

Daniela Dorosinca, directorul festivalului.
           
„Lirica de reflectie crestina a Pr. Dorin Ploscaru apare la Editura Doxologia in contextul in care, incepand cu anul 2011, literatura crestina (poezie si proza) este parte importanta a preocuparilor noastre editoriale.
           
Daniel Turcea, Zorica Latcu, Pr. Sever Negrescu, Alexandru Lascarov-Moldovanu sunt scriitorii romani carora li se adauga, incepand cu anul 2012, Parintele Dorin Ploscaru. Poemele sale publicate la Doxologia sunt circumscrise unor repere scripturistice (Pestele pe uscat si Sambata lui Lazar) sau unor repere geografice, care trimit de altfel tot la o geografie spirituala (Nordul extatic si Cincizeci de ierni pe muntele Fuji).

In final si unele si celelalte devoaleaza cititorului, dupa cum sesizeaza istoricul si criticul literar Ioan Holban, doua lumi - una vazuta - second hand si alta simtita, reala, a culorilor si aromelor, a lucrurilor profunde ce determina resurectia noastra sufleteasca”, Catalin Jeckel, directorul editurii Doxologia

Inregistrarea evenimentului este disponibila pe canalul de YouTube al Asociatiei Iubire si Incredere.
 

IMG_9929


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate