Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Tango la cetate continuă la Bistriţa şi Biertan
(Muzică)
Tango la cetate continua in luna iulie cu alte doua concerte sustinute la Bistrita. In cadrul Festivalului de poezie si muzica de camera (9 iulie, Sinagoga) si la Biertan, in cadrul festivalului Icon Arts Transilvania (28 iulie, Cetatea Biertan) de binecunoscutul grup Argentango, dupa succesul primelor doua concerte din serie din luna iunie, sustinute la castelul Corvinilor din Hunedoara si in Piata cetatii din Alba Iulia.
Concertele au in centru aceeasi puternica tripleta argentiniana, formata din Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) si Omar Massa (bandoneon), carora li se alatura doi muzicieni romani de imensa valoare, Razvan Suma (violoncel) si Rafael Butaru (vioara). In repertoriul proiectului Tango la cetate se gasesc tangouri extrem de cunoscute, precum "Por una cabeza" melodie devenita celebra in toata lumea, dar si cateva tangouri romanesti.

Razvan Suma: „Au fost primele concerte dedicate repertoriului de tango mai comercial de ArgEnTango. Speram ca aceasta idee sa ajunga in cat mai multe cetati, castele, cetati fortificate. Pur si simplu, de aici a pornit ideea, de la performantele pe care le-au obtinut managerii acestor cetati si castele superbe care au dus la refacerea acestora si intrarea lor in circuitul turistic. Noi aducem tangou-ul acolo unde se cere, iar daca acest decor medieval a existat cu mult inaintea tango-ului, asta nu inseamna ca noi nu putem sa ii aducem o noua viata prin muzica. Este un repetoriu accesibil pentru absolut toata lumea, din care nu lipsesc Carlos Gardel, Astor Piazzolla, nume cheie care aduc publicul la sala de concert. Mai presus de toate, insa acesta este un repertoriu cantat autentic. Sa nu uitam ca ArgEnTango este un proiect in care sunt trei argentinieni, iar eu sunt pe jumatate adoptat.”

Analia Selis: „Ne doream foarte mult acest Tango la Cetate, ne doream sa aducem aceasta muzica in locurile unde sunt cetati si castele. Pe masura ce le descopar imi dau seama ca nu mi-am imaginat ca sunt atat de frumoase. In plus, ne bucuram si ca acest turneu are o componenta umanitara. Suntem asociati cu HOSPICE – Casa sperentei, care se ocupa sa faca mai frumoase ultimele zile din viata oamenilor care au boli in stadii terminale. Ne-am asociat cu ei, vrem sa ii ajutam, prin donatiile care se fac in concerte special pentru ei. La primul concert am avut mai multe emotii, pentur ca sunt locuri noi si este un repertoriu nou pentru o parte a grupului. Speram sa ajungem de fiecatre data la public asa cum am ajuns cu Piazzolla, anul trecut.” 

Ideea acestui nou proiect al ansamblului ArgEnTango s-a nascut anul trecut in timpul turneului national "Piazzolla, o poveste autentica", pe de o parte dintr-o dorinta a ansamblului de a continua drumul impreuna, iar pe de alta parte din dorinta de a aduce tangoul in locuri neobisnuite si, de ce nu, de a promova cetatile fortificate din Romania, un tezaur cultural si turistic prea putin cunoscut. In primavara anului 2016, Argentango s-a lansat ca un proiect unic in Romania si a umplut salile in toate concertele prezentate pana la acest moment. Cvintetul romano-argentinian are acum in spate experienta a zeci de concerte impreuna, asadar recitalurile din seria Tango la cetate au fost deja a fi evenimente de mare succes.

Grupul ArgEnTango

Analia SELIS
Dupa binecunoscuta cariera in muzica comerciala, Analia isi directioneaza activitatea catre muzica autentica argentiniana - tangoul. Cele doua editii ale turneului Va place Tango?, precum si proiectul de mare succes Tango simfonic, sunt dovada clara ca tangoul este viitorul Analiei, exprimarea cea mai autentica a unui argentinian. (analiaselis.com)

Razvan SUMA
Solist concertist si director al Orchestrelor si Corurilor Radio, profesor asociat la Universitatea de Muzica din Bucuresti, dezvolta o perpetua cariera internationala de solist, cele peste 1000 de concerte si recitaluri pe care le-a sustinut fiind apreciate pe toate continentele. Reprezentat de cele 12 CD-uri ale sale, Razvan este considerat unul dintre cei mai prolifici violoncelisti romani ai momentului. (razvansuma.com)

Mariano CASTRO
Impreuna cu Narcotango, Mariano Castro in tripla calitate - interpret, compozitor si orchestrator - a fost nominalizat de doua ori la Latin Grammy Awards (2009 si 2010) la categoria Cel mai bun album de tango. Cu aceasta trupa, dar si in calitate de pianist si chitarist solist, are la activ peste 25 de turnee internationale in Europa, Statele Unite, Canada si America Latina. (marianocastro.ro)

Omar MASSA
Ambasador al muzicii lui Piazzolla pe marile scene ale lumii, alaturi de artisti precum Placido Domingo, Omar Massa concerteaza in America, Europa si Asia, fiind invitat frecvent pentru a sustine masterclass-uri in intreaga lume. Vine in Romania special pentru proiectul ArgEnTango. (omarmassa.com)

Rafael BUTARU
Concertmaestru al Operei Nationale din Bucuresti, al Orchestrei Romane de Tineret si al Orchestrei Simfonice Nationale Romane, violonistul Rafael Butaru este o prezenta constanta pe scenele muzicale nationale si internationale. In calitate de solist si ca invitat permanent al Festivalului SoNoRo, a sustinut concerte alaturi de muzicieni precum Gilles Apap, Daniel Rowland, Razvan Popovici, Diana Ketler, David Cohen, Srdjan Vukasinovic si multi altii.

Artistii dedica seria acestor concerte unei cauze caritabile. De 25 de ani, Hospice Casa Sperantei exista in Romania pentru a oferi sprijin gratuit copiilor si adultilor cu boli incurabile. Pentru ca stim cat de mare este nevoia de servicii de ingrijire paliativa, ne alaturam demersurilor Hospice si ii indemnam pe spectatorii si prietenii nostri sa se implice alaturi de noi, prin donatii, redirectionarea a 2% din impozitul pe venit sau orice alta forma de sustinere a acestei cauze (www.hospice.ro).

Argentango la Alba Iulia_1. Captura de pantalla 2017-06-25 a las 18.43.08


Argentango la Alba Iulia_2. Captura de pantalla 2017-06-25 a las 18.43.35


Argentango la Alba Iulia_4. Captura de pantalla 2017-06-25 a las 19.01.09


Un eveniment sustinut de Radio Romania
Proiect cofinantat de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania
Organizator :  Asociatia Culturala Analia Selis 
Partener oficial: BMW
Transportator aerian oficial: Air France - KLM
Sponsori: Sensiblu, Vestra, Elsaco, Pensiunea Cai de Vis 

Parteneri culturali: Centrul Cultural Media Radio Romania, Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, Filarmonica “Transilvania” din Cluj -Napoca, Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiesti, Filarmonica “Banatul” din Timisoara, Muzeul Peles din Sinaia, Filarmonica “Moldova” din Iasi. 

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate