Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Festivalul Național de Muzică Clasică, Dumbrăveni, ediția a IV-a
(Muzică)
Intre 7 si 9 iulie 2017 se desfasoara la Dumbraveni editia a IV-a a Festivalului National de Muzica Clasica, eveniment organizat de Primaria orasului Dumbraveni, Uniunea Armenilor din Romania si Fundatia Armeana Dumbraveni. Festivalul se va derula sub inaltul patronaj al Excelentei Sale, Hamlet Gasparian, Ambasadorul Armeniei la Bucuresti.
Festivalul va debuta vineri, 7 iulie, ora 18.00, la Catedrala armeano-catolica Sf. Elisabeta din Dumbraveni, cu concertul Grupului Ad Libitum Voices, al Operei Nationale din Cluj-Napoca. Protagonistii serii vor fi tenorii Tiberius Simu si Sergiu Coltan, Vlad Morar (bas, bariton) si Cristian Ignuta (bas). Invitata speciala a primei seri a festivalului va fi soprana Oana Trimbitas, acompaniata la pian de Bianca Murariu. 

Castelul Apaffy din Dumbraveni va gazdui cel de al doilea eveniment pe agenda festivalului, sambata 8 iulie, de la ora 10.00, vernisajul expozitiei Lumea umila, semnata de artistul Ion Anghel, eveniment prezentat de criticul de arta Mircea Oliv. Seria de evenimente programate in a doua zi de festival va continua cu simpozionul Arta baroca in Transilvania, care ii va avea ca invitati speciali pe prof. Dr. Gheorghe I. Anghel si pe Mircea Oliv, critic de arta. Va urma prezentarea volumului Cartea cu aripi, de Alina Csatlos, iar de la ora 18.00 Catedrala armeano-catolica Sf. Elisabeta din Dumbraveni va gazdui un recital extraordinar sustinut de Cvartetul Cellisimo, alcatuit din violoncelistii Marin Cazacu, Alexandra Gutu, Octavian Lup si Razvan Suma. 

Festivalul National de Muzica Clasica de la Dumbraveni se va incheia duminica, 9 iulie, de la ora 10.00, la Casa de Cultura din Dumbraveni, cu concertul educativ Istoria muzicii culte, sustinut de Horia Mihail – pian si Razvan Suma – violoncel, avandu-l ca invitat pe pianistul Andrei Grigorescu. 

Accesul la concertele si evenimentele programate pe durata Festivalului National de Muzica Clasica din Dumbraveni este liber. 

Parteneri: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical

afis Festivalul de muzica clasica Dumbraveni
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate