Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
Distracție în ritm alert în al patrulea weekend al festivalului B-Fit in the street!
(Muzică)
Al patrulea weekend al Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the street! umple strazile Capitalei cu numere de dans, muzica si jocuri de lumini. De vineri pana duminica, de la 19:00 la 23:00 puteti vedea noi reprezentatii artistice ale companiilor din Spania, Franta si Romania: marionete colorate, meduze si cai de mare de marimi impresionante, reprezentatii de street dance combinate cu jocuri de foc si statui vivante.
Zonele de desfasurare ale spectacolelor de strada din acest weekend sunt: Piata Universitatii, Parcul Kretzulescu, Piateta Odeon, Centrul Istoric si Calea Victoriei. 
Organizat de Primaria Capitalei prin ARCUB, cel mai mare eveniment de profil din tara, Festivalul International de Teatru de Strada Bucuresti B-FIT in the Street! aduce, pe parcursul celor cinci weekenduri din luna iulie, 40 de spectacole internationale si peste 300 de artisti din noua tari.

In penultimul weekend al festivalului B-FIT in the Street! ii puteti vedea pe artistii de la  Light Dancers din Spania. Publicul este invitat sa se alature celor cinci personaje luminate, inalte de patru metri, care danseaza pe ritmuri electro vineri, 21 iulie, si sambata, 22 iulie, in Piata Universitatii. Nu lipsesc nici spectacolele de dans freestyle cu flacari ale tinerilor romani de la Flamestorm din Piateta Odeon sau Piata Universitatii. 

O explozie de voie buna, umor, muzica si teatru, spectacolul Parizianca aduce la B-FIT in the Street! atmosfera boema a cartierelor pariziene. Vineri, in Parcul Kretzulescu, si sambata, in Centrul Istoric, actorii Teatrului Masca imbracati in marionete de mari dimensiuni se plimba, danseaza vals, bat step si interactioneaza cu trecatorii.

In acest weekend sunt programate ultimele reprezentatii ale pieselor Teatrului Masca, Arca lui Lenin si Vant de primavara prin piersici. Sambata, de la ora 19, celebrele statui proletcultiste prind viata in Piata Universitatii in spectacolul Arca lui Lenin, scris si regizat de Mihai Malaimare. Cu umor, sensibilitate si sarcasm, Arca lui Lenin reface tabloul lumii comuniste din care nu lipsesc liderii absoluti, intelectualii fricosi, pionierii sau muncitorii si taranii naivi. Duminica, in Parcul Kretzulescu, de la ora 19, artistii Teatrului Masca recreeaza, in piesa Vant de primavara prin piersici, momente desprinse parca dintr-o stampa, populate de soldati de teracota, de filosoful Confucius, un dragon, o batrana broasca testoasa si practicanti de arte martiale.

Un moment mult asteptat al zilei de sambata, 22 iulie, este parada B-FIT in the Street! care, porneste la ora 22, din Piata George Enescu pe traseul Calea Victoriei – Piata Universitatii cu mascota B-Fit in the Street!, marionetele Light Dancers din Spania, jonglerii Flamestorm din Romania si constelatia marina de personaje luminate a productiei franceze Abyss. 

Spectacolul Abyss (Franta) incheie ziua de sambata, in Piata Universitatii, la ora 22:30. Dansatori si acrobati pe catalige stralucesc in noapte in costumele luminate puternic, iar meduze plutitoare isi coboara tentaculele printre spectatorii curiosi. Condusa de un impresionant cal de mare, flota oceanica umple peisajul urban cu diavoli de mare luminati pe catalige, stele stralucitoare si pesti zburatori. 

Program weekend 04


22 IULIE 2017
19:00 – 19:30 ? Piata Universitatii - Mascota
19:00 – 20:00 ? Piata Universitatii – Arca lui Lenin
20:00 – 20:45 ? Piata Universitatii – Light Dancers
20:00 – 21:00 ? Centrul Istoric / Lipscani – Parizianca
20:30 – 21:00 ? Piata Universitatii - Mascota
21:40 – 22:00 ? Piateta Odeon – Flamestorm
22:00 – 22:30 ? PARADA pe Calea Victoriei: Abyss, Flamestorm, Light Dancers, Mascota
22:30 – 23:15 ? Piata Universitatii – Abyss

23 IULIE 2017
19:00 – 19:30 ? Piata Universitatii - Mascota
19:00 – 20:00 ? Parcul Kretzulescu – Vant de primavara prin piersici
20:30 – 21:00 ? Piata Universitatii - Mascota
21:30 – 22:00 ? Piata Universitatii - Mascota
21:40 – 22:00 ? Piateta Odeon – Flamestorm
22:15 – 22:35 ? Piata Universitatii – Flamestorm

Festivalul International de Teatru de Strada B-FIT in the Street! 2017 continua pana la finalul lunii cu spectacole programate si in weekendul 28 – 30 iulie.
  
ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.

Festivalul International de Teatru de Strada B-fit in the Street_Afis


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate