Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Festivalul BBC Proms în direct la Radio România Muzical
(Muzică)
Cel mai important festival de muzica clasica din lume, BBC Proms, ajuns in 2017 la a 123-a editie, incepe in 14 iulie si se va desfasura in Marea Britanie pana in 9 septembrie. 9 dintre concertele din cadrul acestui celebru eveniment pot fi ascultate in direct la Radio Romania Muzical, alte  24 concerte inregistrate urmand sa fie difuzate ulterior in programele Radio Romania Muzical.
Primele doua concerte din cadrul Festivalului BBC Proms pot fi ascultate in direct vineri, 14 iulie si sambata, 15 iulie, de la ora 21.30. 

Vineri, 14 iulie, pe scena de la Royal Albert Hall vor urca membrii Corului si Orchestrei Simfonice BBC, condusi de dirijorul Edward Gardner. Solist va fi un exceptional tanar pianist, Igor Levit, in partitura Concertului nr.3 pentru pian si orchestra de Beethoven. in program se regaseste o lucrare in prima auditie, o comanda a BBC special pentru aceasta ocazie: Dansul lui St John de Tom Coult, dar si o lucrare semnata de unul dintre cei mai apreciati compozitori contemporani, americanul John Adams, sarbatorit astfel la implinirea a 70 ani. Concertul va fi comentat la Radio Romania Muzical de Andreea Chiselev.

Sambata, 15 iulie, al doilea concert din cadrul Festivalul BBC Proms, transmis in direct de la Radio Romania Muzical, este sustinut de Capela de Stat din Berlin, condusa de Daniel Barenboim. Una dintre cele mai vechi orchestre ale Europei, cu o istorie care porneste in anul 1570, Capela de Stat din Berlin este recunoscuta si drept una dintre orchestrele de top ale lumii; asa cum si Daniel Barenboim este unul dintre cei mai importanti si influenti muzicieni la nivel international. in programul propus se regaseste Simfonia I de Edward Elgar, unul dintre cei mai cunoscuti compozitori britanici, si Concertul pentru vioara si orchestra de Jean Sibelius, solista fiind georgiana Lisa Batiashvili, o vedeta a violonisticii contemporane. Concertul va fi comentat la Radio Romania Muzical de Monica Isacescu.

Lista concertelor transmise in direct din Festivalul BBC Proms pana la finalul lunii august continua astfel:

19 iulie, ora 21.30: Orchestra Simfonica BBC, dirijor Joshua Weilerstein, solista violoncelista Alisa Weilerstein

7 august, ora 21.30: Orchestra Simfonica din Bournemouth, dirijor Kiril Karabits.

10 august, ora 21.30: Orchestra Filarmonica BBC, dirijor John Storgards. Solisti: soprana Lise Davidsen si violoncelistul Alban Gerhardt

16 august, ora 21.30: Ansamblul Les Siècles, dirijor François-Xavier Roth, solist pianistul Cédric Tiberghien

17 august, ora 20.30: Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, dirijor Charles Dutoit. Solisti: violonistul Joshua Bell si organistul Cameron Carpenter.

25 august, ora 20.30: Orchestra Teatrului Scala din Milano, dirijor Riccardo Chailly, solist violonistul Leonidas Kavakos.

29 august, ora 21.30: Orchestra Filarmonicii din Oslo, dirijor Vasily Petrenko, solist pianistul Leif Ove Andsnes.

bbc_proms_2017


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate